Autor: Beta, 021.rs

Info
15.12.2022.
14:05 > 14:58
Evropski parlament danas je priznao kao genocid glad u Ukrajini koju su izazvali Sovjeti tokom 1930-ih kada je umrlo više miliona ljudi.
  • Zemlja čudesa

    17.12.2022 00:14
    Genocid?
    Dobro, hajdemo redom... Kako se naziva istrebljenje minimalno 10 miliona (verovatnije 20) starosedelaca Severne Amerike od trenutka kada je počelo naseljavanje belaca? Kojim imenom možemo nazvati masovno ubistvo oko 10 miliona Kongoanaca za vreme belgijske uprave tom tadašnjom kolonijom? Da li naziv "genocid" odgovara onome što je US Army radila 60-ih godina u Vijetnamu, Kambodži i Laosu, a što je rezultiralo sa nekoliko miliona mrtvih? Kako biste opisali "Mandžurijsku kampanju" Japana na početku 2. Svetskog rata? Britanci, Francuzi, Španci, Portugalci... Sve same perjanice humanizma i demokratije.
  • /

    15.12.2022 21:32
    /
    Laloš
    naseljavanjem je i ovde napravljen haos
  • Mihailo

    15.12.2022 15:39
    Ovo se više ne sme slobodno komentarisati osim ako nećete da od strane EU i onih koji slede njene direktive budete žigosani kao "poricatelj".
  • Laloš

    15.12.2022 15:17
    @андра
    Staljin (Sovjetski savez koji je bio 2/3 Rusija) na teritoriji Ukrajine umorio glađu 4 miliona Ukrajinaca a na teritoriji ostatka Sovjetskog saveza je umorio 2 miliona (očigledna nesrazmera). I gle čuda najviše ljudi je umrlo istočnim delovima Ukrajine koji su ostali bukvalno bez radne snage (Donjecku i Lugansku) i da bi nadomestio tu radnu snagu naselio je par miliona Rusa. Jel sada jasnije zašto je danas haos u Ukrajni i odakle toliko Rusa u ovim oblastima Ukrajine?
  • андра

    15.12.2022 14:45
    LJUDI
    Mnoge stvari su obesmišljene, nazovimo stvari pravim imenom a ne onim koje nam u tom momentu odgovara. Da li je tu glad Staljin (Gruzin) usmerio samo protiv Ukrajinaca ili je postojala u SSSR i ima li elemenata genocida unutar jedne države... Ima li genocida u Burmi ili Angoli, Sudanu . Nije li genocid zločin nad Jermenima. Niko ili skoro niko ne pominje te i druge strašne zločine a pogotovo ih ne osuđuje sa nivoa države. Da ne spominjem neke druge primere...Obesmislićemo sve ako iste stvari nazivamo različito...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna