Info
16.12.2022.
10:06 > 13:48
Predsednik Vučić je nedavno najavio uvođenje posebnog poreza za kompanije koje su ekstraprofitirale u energetskoj krizi, ali država sada odustaje od plana da na ovaj način prikupi novac.

Komentari 20

  • Mile rent-a mozak

    16.12.2022 19:39
    Naš mili Nostradamus rešio da otera Orvela u zaborav.
  • Samo otkazi redom

    16.12.2022 14:49
    u javnom sektoru
    Samo otkazi i tehnoloski viskovi u javnom sektoru, ukljucujuci i EPS ce rasteretiti budzet , i tako rasteretiti cenu struje za nas ostale koji ne radimo u javnom sektoru. Pa nece valjda obrnuto, nama koji od drzave ne dobijamo nista, da nam jos povecaju cenu struje ? A da one koji u javnom sektoru koji od zajednickih para jedini imaju korist dobijaju plate ,a nista ne rade, zbog njih nama da povecaju cenu struje . Glasam za svakog ko ce nasim parama da raspolaze tako da prvo reze plate i otpusta javni sektor, kad para zafali. I da , da nebi mnogo razmisljali hoce li vlast da radi svoj posao kako treba, povecaju li cenu struje za 1 dinar, slede demonstracije i blokade puteva.
  • Anonimus

    16.12.2022 14:05
    Odličan prilog u pravi čas, čestitke autoru i portalu 021.rs!
  • Joka

    16.12.2022 13:26
    Botovi koji moraju da daju podršku vlasti udišu isti vazduh, plaćaju isti cenu računa i života uopšteno, zarađuju par zelenih. Duhovno prazni, emocionalno nesrećni, zdravstveno kritični. Ni vama nije dobro. Ali, omamljeni obećanjima gledaju vanredna obraćanja. Hoćete li se probuditi ljudi? Ima nade i za vas, kada budete odlučili da vam ide na bolje. Hajde uzdravlje svima i srećni praznici ( ako imate za šta i kome da se radujete).
  • Komentator

    16.12.2022 13:17
    komentar
    Da li je ikoga briga šta narod piše i misli. Čita li ovo neko iz vlade....
  • novosađanka

    16.12.2022 12:48
    ***
    Ne mogu da verujem da u državi sa toliko siromašnih, bolesnih i nesrećnih građana neće da uvedu poreze prema ostvarenom profitu i da na taj način povećaju male penzije, minimalne plate, socijalna davanja, da se uspostavi kakva takva socijalna pravda. Profiteri su na svima nama profitirali, pa sada neka se solidarišu bar u ovim kriznim vremenima kada neko nema jedan obrok dnevno. Da li to vladajući znaju, al ne mare, što bi reko Lala? Nije šala!
    Postojao je Zakon o radu koji je utvrđivao minimalne zarade prema stručnim spremama radnog mesta,tada poslodavci nisu mogli da isplaćuju plate kako hoće bar u tom minimumu. Sada određuju radna mesta i stručne spreme, pa i plate kako hoće, a traže da znaju dva jezika i da voze spejšatl sa SSSpremom. Svi imaju minimalce, a ostatak kako kod koga????
  • /

    16.12.2022 12:33
    /
    milosevic i putin su pravili takve vecere za one sa viskom para na kojima se diktiralo sta svako mora uraditi zauzvrat.

    ovaj sljam vlada duze od milosevica
  • NazadnjackaDiktatura

    16.12.2022 12:14
    sakupljac botovskih minusa
    Samo cekam da EU ukine pravilo jednoglasnosti i da nas posalje u Aziju koju toliko obozavamo da se druzimo sa Rusijom, Kinom, Iranom, arapskim teokratijama i ostalim "slobodarskim" rezimima. Kad se vrate vize, EU povuce kao sto se povukla sa stoput veceg ruskog trzista i prestane da finansira drzavu koja joj stalno zabada prst u oko a pravno se obavezala da uskladjuje politiku sa njom, e onda sledi repriza 90-ih na steroidima samo bez ratova za koje raspali Vuciclend i tako srecom vise nije sposoban da vodi, narocito u NATO moru. Nemojte mislite da se sve ovo nece desiti zato sto smo se maksimalno zgadili celom kontinentu i jasno mu stavili do znanja da ne mislimo da prihvatimo da su se 90-e davno zavrsile i jos mastamo o globalnom rusko kineskom poretku u kojem ce Srbija biti maksimalno povlascena i nesmetano praviti Veliku Srbiju. EU cim nadje nacin da stane na kraj tome da je jedna Madjarska sabotira i remeti jedinstvo ce se zasluzeno odnositi prema Srbiji i nece dozvoliti da ih jos godinama i godinama zavlacimo i primamo pare a odbijamo i najmanju obavezu niti imamo ikakvu nameru da nastavljamo pregovore i otvaramo poglavlja. EU je dogovorila DEVETI paket sankcija Rusiji, EU parlament je ubedljivom vecinom Rusiju proglasio TERORISTICKOM drzavom i neko stvarno misli da ce nas koji sirimo rusku propagandu, hapsimo ruske opozicionare i najtesnje saradjujemo sa ruskim sluzbama pustiti da ih doveka za...avamo.
    Ajmo minusi botine, znam da vas svrbe prsti. Necete ni vi jos dugo.
  • Goran

    16.12.2022 12:06
    Više ovakvih tekstova molim!
    Živan Lazić polako ali sigurno postaje moj omiljeni novinar. Ovo je još jedan primer kvalitetnog, utemeljenog, kritičkog teksta. Bez skandala, bez uvreda, bez paušalnih i ostrašćenih izjava. Vidi se trud, ekspertiza i poštovanje struke. Sve pohvale, zaista! Mislim da bi 021 sa još ovakvih novinara (koji bi pokrivali i druge oblasti poput kulture, zdravlja, obrazovanja, urbanog razvoja, sociologije, itd.) mogao da postane medijska sila u ovom opštem medijskom mraku.
  • Istinomer

    16.12.2022 11:55
    Vucic - drzava ce oporezovati ekstraprofitere!
    Narod - Uraaaa!!!
    Ekstraprofiteri - Dodji na veceru da se nesto dogovorimo.
    Vucic - Naravno. (Zbog toga sam i najavio te poreze)
    Ekstraprofiteri - Dobijes 20% od onoga sto bi nam uzeo ako bi taj zakon prosao, a ti ga sada nemoj uvoditi.
    Vucic - Naravno. (Zbog toga sam i najavio te poreze)
    Narod - Uraaaa!!!
  • Ogulinski banderas

    16.12.2022 11:33
    Zaista nemam dovoljno jake reči da opišem tu bednu radikalsku štetočinu. Horor!
  • rale

    16.12.2022 11:31
    Sve je vrlo lako. Prvo najaviš da ćeš uvesti porez, onda sačekaš da se predstavnici kompanija koje se osećaju prozvanim ponude za večeru i odgovarajuće donacije i odjednom poreza više nema. Kakva je samo slast vlast...
  • \iika

    16.12.2022 11:28
    joj
    Svi bi dakle bili zadovoljni, ali poprilično sujetna vlast, ljutita što ih je opozicija pretekla, ne želi da povuče potez koristan i za građane i za vodeće ovdašnje kompanije. kakva genijalna nebuloza ...
  • zztop

    16.12.2022 11:10
    Tigarrrr , nema šta , birali ste - gledajte....
  • Normalan

    16.12.2022 11:00
    Pozdrav za sve glasače ove vlade,predsednika i nazadne sekte !Sve nas uvčite zajedno u kradikalski mulj,i u zlo!
  • Nikola

    16.12.2022 10:59
    Ekstra ekstraprofiter
    Najveći ekstraprofiter poskupljenja izazvanih koronom i ratom u Ukrajini je država Srbija! Sve je poskupelo samim tim su veće i akcize i prikupljeni PDV! Usput profitirali su i džepovi poslušnih poltrona, i eto ti sad! Siromašni još siromašniji, a bogati bogatiji! Vreme je za promene!
  • june

    16.12.2022 10:38
    kako nam je bajatovic? samo njega da nam ne oporezuju...sta cemo onda...
  • Sunjatce

    16.12.2022 10:37
    Ozna sve dozna
    Nemož' Žika bez UDBE pa to ti je.
  • Dejan

    16.12.2022 10:30
    servusi
    Za poslednjih 10 i vise godina, iz srbistana je otislo,umrlo,razselilo se preko 1,1 milion raznih srba,to znaci da oni ovde ne trose struju (znaci da se direktno manje struje i trosi) , lebac nasusni, vodu, trose sve i svasta a ova ekipa za koju ste glasali samo najavljuju kako neceg nece biti, krenuli su sa benzinom, brasnom, uljem, secerom i sad poslednje strujom ! Masirao i trenirao vas je con sa virusima,sedi kuci i cuti,sad ovi nastavljaju slican ali blazi posao, no uzivajte, bitno je da se nesto gradi !!!!
  • Jaspis

    16.12.2022 10:14
    Jos jedan odlican i bolno tacan Zivanov tekst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna