Autor: Euronews Srbija

Info
14.02.2023.
16:50 > 16:55
Nakon dva razorna zemljotresa koji su prošle nedelje pogodila Tursku i Siriju, na teritoriji tih zemalja usledila je i serija manjih potresa, a tlo se i dalje nije u potpunosti smirilo.
  • w/e

    14.02.2023 23:54
    ravna ploca
    Da je Zemlja ravna ploca, nista od ovoga se ne bi desilo. Posaljite SMS da zemlju proglasimo ravnom plocom.
  • dijasporac

    14.02.2023 23:02
    @Penzos
    Priroda uzvraca udarac. Skoro je neko rekao da i rudarska miniranja sirom Srbije i Evrope uzrokuju zemljotrese.
    *********************
    Taj koji je rekao da rudarska miniranja izazivaju tektonske poremecaje veze sa mozgom nema, energija koja se upotrebljava za rudarska miniranja je red velicine 10-100 tona rudarskog ekploziva ( manje snage od vojnih), jedna nuklerana bomba ide od 10 hiljada do 250 hiljada tona (ima i jacih) ekvivalentnog eksploziva a zemljotres u Turskoj je na povrsini oslobodio energiji od preko 100 takvih nuklearnih bombi. Znaci najveca rudarska miniranja ( 100 tona eksploziva) su red velicine minimum 100 hiljada puta manja od energije koju je na povrsini zemlje oslobodio zemljotres u Turskoj. Znaci neusporedive cifre, odnos kao recimo 1 gram prema 100kg neke mase, 1 gr hleba koji treba da se napregnete da bi ga videli i 100 vekni po 1kg.

    Profesor sa Geoloskog fakulteta je hteo reci da geolosko-tektonska ploca na kojoj lezi teritorija od sirijsko-turske granice do Karpata u Rumuniji i Srbiji, te Dinarida u Hrvatskoj je jedno (za nas ljude beskonacno) kruto telo koje kad sa jedne strane udari o susednu geolosku plocu mora da ima i odgovor na nekoj (suprotnoj) strani tog tela, npr. udaris o tablu stola sa jedne strane a case na drugoj strani te table popadaju.
  • KingSRB

    14.02.2023 22:55
    Sve politika pa izemljotresi..... uzas.....
  • ///

    14.02.2023 22:27
    Biće blaže ne zbog tih ploča, nego zbog spoljne politike.
  • Ja

    14.02.2023 19:53
    A ono s ravnom pločom?
  • EvoOvako

    14.02.2023 18:40
    Geo ili FON
    Juuuu..... Gari, kako je tebi lepo.
    Ispada da su potresi tek počeli i da nikada ranije nije bilo i da su proizvedeni su od Amera i(li) Rusa i(li) Kineza, mada sumnjive su i neke crkve, plemena u Africi i jedna grupacija pingvina.
    I, garišon, u pravu si - sve će se otkriti. Ili neće?
    Ne znam da l' da se smejem il' da plačem.
  • Geografija Ili Fon

    14.02.2023 17:15
    Udari su veštački?
    Naučnici: Zemljino jezgro se upravo zaustavilo
    Geolozi, koji se bave dinamikom Zemljine utrobe, upravo su otkrili da se čvrsto gvozdeno unutrašnje jezgro – koje se obično okreće unutar rastopljenog spoljašnjeg omotača – gotovo zaustavilo.
    Dinamika zemljotresa je uzela maha, možda zbog ovog fenomena jer je jezgro Zemlje skoro potpuno zaustavilo, sa tendencijom da se (pretpostavka), počen okretati u suprotnom pravcu.
    Možda je to i početak jačih seizmičkih udara ali ne treba ni odbaciti teoriju i tektonskog oružja.
    Ma kako nas političari ubeđivali da je sve to bez osnova, istorija je pokazala da su namerno nas lagali, da koriste i te vrste oružja, pa silne eksplozije na severu Evrope, uzrokovali su poremećaj tektnoskih ploča....sve je dakle moguće. Ali kako bi se reklo razumno, samo lagano, sve će se otkriti. Ili neće?
  • Penzos

    14.02.2023 17:14
    ???
    Priroda uzvraca udarac. Skoro je neko rekao da i rudarska miniranja sirom Srbije i Evrope uzrokuju zemljotrese. Inace sam licno preziveo skopski i crnogorski zemljotres !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna