Autor: Novosti

Info
22.02.2023.
09:58
Dvogodišnja devojčica koju je batinama usmrtio očuh M. N. (25) i njena porodica bili su u sistemu socijalne zaštite, ali do sada ni očuh ni majka nisu prijavljivani za nasilje u porodici.
  • Milica

    23.02.2023 19:54
    Pod hitno vratiti smrtnu kaznu u naš zakon!
  • Ana

    22.02.2023 23:07
    Zašto?
    Kada ce ljudi poceti da rade svoj posao?! Podbacili smo i kao pojedinci i kao društvo a o državi da ne pričam. Dok svi ne budu odgovarali za (ne)uradjeno, od prvog do poslednjeg necemo se pomeriti iz ovog gliba..Da je dozvoljeno da dete bude ostavljeno na milost i nemilost ovakvih bolesnika..Porazzzz..Ljudski porazzz..Uzas!!!
  • Manikir

    22.02.2023 16:08
    Pravda
    ..."odluke donose sudije... centar za socijalni rad moze da radi samo ono sto im sudija nalozi!"...
    Ne, obrnuto je. Sudije se drže mišljenja iz centra za socijalni rad i skoro 100% postupaju prema mišljenju neke socijalne radnice koja je ostavila malo manikir svojih noktića da napiše šta joj se dopada, a da ne mora više oko toga da radi.
  • Priznanje

    22.02.2023 16:03
    CZSR
    Ovo je svojevrsno priznanje o nepreduzimanju bilo kakve zaštite ili kontrole nad porodicama koje se"prate". Svi ti slučajevi stoje u fiokama u toku radnog vremena. Najgora institucija je Centar za socijalni rad. Koliko je več bilo tragičnih događaja i u samim njihovim prostorijama.Vrlo su površni, gledaju da se ne zamere, po sopstvenoj proceni, opsnijem roditelju ili staratelju. Podmitljivi, neodgovorni i skromnih intelektualnih potencijala. Koliko je to trebalo još vremena da prođe pa da jadne, frustrirane socijalne radnice išta zakljuće?
  • Aman

    22.02.2023 14:39
    više dosta je tih komentara o centrima a da ne znate šta oni rade. Evo ja radio u CSR pa znam. Očekivati od centra da predvidi svaku tragediju je kao kad bi policija nadgledala svakog vozača da bi sprečila svaki sudar ili pratila svakog ko ima oružje da li će nekog ubiti. Ne verujem da biste voleli da vam radnici centra ulaze u kuću svaki dan i nadgleda vaše ponašanje. To što je ova porodica primala socijalnu pomoć ne znači da je treba pratiti i po pitanju zlostavljanja, neko to treba i da prijavi. Nažalost ne prijavljuje se i dese se ovakve tragedije. Strašno je to što se desilo, tuga do neba!!! Manite se centra, treba da radite taj posao pa da vidite koliko je to teško.
  • Dragorad

    22.02.2023 13:58
    Providno
    Mora da radiš u nekoj socijalnoj službi, ili neko tvoj!?
    Da li se neko seća da je, u poslednjih 50 godina, u ovoj zemlji (koja god bila i kako god se zvala) socijalna služba bilo koga zbrinula u nevolji, zaštitila od nasilja, pomogla mu da stane na noge – ali pre nego što je došlo do nasilja ili ubistva?!? Nema veze sa sadašnjom vlašću – po tom pitanju su svi isti! Socijalna služba i Katastar u Srbiji su dve najgore službe na planeti! Da potkrepim za ovu drugu službu pitanjem – U kojoj opštini su zemljišne knjige ažurne? Da ne pominjem peripetije sa dobijanjem izvoda i potvrda!!
  • rade protiv nas

    22.02.2023 12:31
    Oduzeti im svu nadležnost jer ne reaguju za šta se predstavljaju.
    Prostije da kažem:za koga sluźite i radite? Ko vas iz tih centara plaća?
    Da se razumemo, narod vas za sve što radite ne plaća!!!
  • Qua Saar

    22.02.2023 12:03
    drvlje i kamenje
    samo sam cekao kada e poceti linc centra za socijlni rad.. svi pljuju a niko ne zna nista. Shvatite ljudi... odluke donose sudije... centar za socijalni rad moze da radi samo ono sto im sudija nalozi!
  • Драган

    22.02.2023 11:25
    као
    Истовремена осећања гнева и туге, крајње, крајње узнемирујуће. А ови из социјалног као у здравству - имају своје "законске" процедуре којима се покрива и немар, ако је процедура испоштована - онда нико није крив, без обзира што је пацијент преминуо.
  • Džo

    22.02.2023 10:51
    .
    Glavno da oni sebe operu
  • komsinica

    22.02.2023 10:20
    Centar je kazu kontinuinirano partio ovu porodicu, preduzimajuci sve mere…Nitu su oni sta pratili, niti su sta preduzimali, svi njihova saopstenja su opsta mesta kojima peru ruke…Sluzba za socijalni rad je najgora sluzba koja postoji u ovoj zemlji, napravite samo bilans ubistava majki i dece, koja su bila u programu centara. Jezivo, i niko nije odgovarao, NIKAD!!!
  • pera

    22.02.2023 10:16
    prevara
    Ma niko nije kriv. Ne daj boze drzavne institucije budu odgovorne za svoj (ne)rad. Samo birokratija bato i cepaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna