Info
20.03.2023.
13:49
Mada minstarka za finansije SAD Dženet Jelen ističe da u potpunosti kontroliše bankarski sistem, a iz Ciriha poručuju da su "stavili pod kontrolu Kredi Svis banku", investitori, izgleda, ne čuju.
  • Pera Ždera

    21.03.2023 06:53
    Kriza
    Novac kojim USA i zapad finansiraju rat u Ukrajini je nemoguća misija. Bačeno u bunar, ne može se nikako vratiti. Svi potencijali koji bi se mogli iskoristiti (čitaj opljačkati), kao u Libiji, Iraku itd. su u istočnom delu. Tako da piši propalo. Da li je to investicija koja donosi profit, sumnjam. Kriza se vidi i oseti na zapadu. Kako bi neko ko nema sopstvenu proizvodnju naoružanja i opreme, poklanjajući kupljeno za velike pare profitirao?
  • Fantom

    20.03.2023 20:32
    Priča sa Credit Suisse je završena, kršenjem zakona države Švajcarske i kršenjem ugovornih obaveza koje su izmenjene u nedelju uveče samo da bi UBS bio u stanju da preuzme CS. Rezultat: verovatnoća bankrota UBS skočila na najveću vrednost od 2012 iako im se cena akcija donekle oporavila. Centralne banke zapada aktivno i agresivno intervenišu na FX i berzama kako bi kontrolisale rizik. Neće dugo. Na horizontu su već novi kandidati. Uzgred, neiskreno je reći pohlepni bankari, analogno kao pohlepni dileri drogom, da nema kupaca ne bi bllo ni njih. Početkom 2000ih sam bio zapanjen kratkim sećanjem stanovništva koje je nakon nepunih 10 godina od Jezde/Dafine kao muve bez glave jurnulo u kredite pri čemu su pokazali neverovatnu finansijsku i opštu nepismenost/naivnost/pohlepu/glupost. Za premišljanje je sada kasno. Stanovništvo, privreda i država su toliko prezaduženi da sada kuknjava oko kamata nema svrhe. Šteta je već napravljena. Ovo je slučaj teške narkomanije i pacijent može ili da umre ili da prođe kroz teško skidanje sa opijata. Svako treba da uzme ogledalo i naći če najvećeg krivca u odrazu. Od 01.07 se sa LIBOR-a prelazi na SOFR. Ako mislite da su sada kamate visoke. Sačekajte još koji mesec...
  • Lacika

    20.03.2023 20:28
    Uveli sankcije Rusiji...???
    Bolje da nisu uvodili sankcije Rusiji. Izgleda da ce svi pre od Rusije bankrotirati. Orban je ispao najpametniji politicar u Evropi. Vreme ce pokazati kakva nas kriza tek ceka. Posebno Nemacku pa Francusku. Za Ameriku me bas briga, toliko su zla svetu naneli da im se nesto od toga mora i vratiti.
  • Dogodine u Botošu

    20.03.2023 19:54
    Mante se vi svecke politike, nego deder daj da cujemo opet koliko je dinar precenjen.
  • Wnj

    20.03.2023 16:25
    Banka mi je upravo poslala sms da mi se povećala rata keš kredita za 25%! Da li ste vi normalni?
  • Anonimus

    20.03.2023 15:49
    Autor s pravom ističe da je problem u inflaciji u SAD; previsoka je, a njeno suzbijanje proizvodi snažan pad vrednosti američkih dugoročnih obveznica. U tom slučaju ulaganje u akcije postaje kockanje...
  • V

    20.03.2023 15:48
    Narod i treba da plati!
    Taj isti narod i glasa za takve politicare i takav sistem koji uzima malim a daje velikim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna