Autor: Danas

Info
26.03.2023.
20:59 > 23:00
"Zdravstveni sistem jedna je od boljih oblasti koje Srbija ima, ali umesto za ponos uvek je služio kao poligon za političke obračune."
  • Ivana

    04.05.2023 18:30
    Profesor je pre građenja zavidne karijere morao svoju ćerku da nauči da se kućno smeće ne drži svakodnevno ispred ulaznih vrata stana u stambenoj zgradi i to u velikim kesama ( čak i posle upozorenja komunalne milicije)
  • bns

    28.03.2023 08:10
    propast
    Osnov zdravstvenog sistema čine ljudi tj. kvalitetan kadar. Ako ljudima onemogućite specijalizacije, kao u Milosavljevićevo vreme, vezali ste omču celom sisteu oko vrata. A o aferamam i korupciji da ne govorimo. Najgori, a pri tome i večiti ministar zdravlja.
    Kada je reč o sadašnjem trenutku i ljudima, zna se da lekari dobijaju specijalizacije na osnovu sigurnih glasova koje su prikupili, a takođe se i zna da se zapošljavaju medicinski tehničari sunjivih kompetencija i znanja stečenog po nekim kvazi školama na takozvanim prekvalifikacijama. Ove prekvalifikacije , nekada stručno sestrinstvo, danas bacaju u blato. I ne samo sestrinstvo, već pogledajte apotekare, laborante. Mnoštvo prekvalifikanata koji pojma nemaju o poslu kojim se bave.
    Ovo govorim kao neko ko godinama radi u privatnom apotekarskom sektoru.
  • nekoliko tacaKa

    27.03.2023 09:10
    minimizirao set dijagnoza koje su u okviru primarne zdravstvene zastite tj umanjio vradnost lekara opste prakse omogucio nedostiznost lekara specijaliste
    kaznjavanje lekara koji pisu recepte za lekove koji ce pomoci pacijentu - tj opako smanjio belu listu lekova
    kaznjavanje ko ispise vise od dozvoljenog broja uputa

    To je zadatak lekara - da na normu rade?

    Eto, samo par njegovih zasluga
    i naravno sve vezano za prevare kad je bio "svinjski" grip, omogucio da se Kon provuce nekaznjeno a Vukajlovicka optuzena za nesto totalno nebitno - tj nevezano za zdravstvo
    kako se tako brzo zaboravlja
  • @momcilons

    27.03.2023 07:33
    bojcani parametri se friziraju
  • A3

    27.03.2023 07:32
    Nije važno
    Šta god da je bilo ranije nema veze. Stanje u zdravstvu danas je loše.
  • B

    26.03.2023 22:36
    B
    Neznas koje gore! Mi zdravstvo uništavamo od 89 i totalno smoga uništili! Dok god se preko stranak zapošljavaju i prave nazovi karijere ništa od zdravstva!!! E zato odlaskom AV i sekte sa tom praksom prvo mora dase raščisti pa ostalo!!!
  • o čemu ovaj

    26.03.2023 22:20
    priča!!???
    ""Zdravstveni sistem jedna je od boljih oblasti koje Srbija ima,.."

    kakav li je tek neki lošiji sistem ovde??? Ovde se ne zna koji sistem je gori. Probudi se čoveče.
  • Dozovite se pameti

    26.03.2023 22:18
    Politikant, kakav ministar
  • MomciloNS

    26.03.2023 21:56
    Neke stvari su matematički vrlo precizne. Na primer, o trenutnom stanju govori broj operacija, liste čekanja, prosečna plata medicinara u odnosu na prosek u zemlji. Sa druge strane broj renoviranih/izgrađenih objekata, skupih aparata ili započetih specijalizacija govore o "ulaganju u budućnost". Pored ovako lako merljivih parametara, zašto se bavimo temom šta neko lično smatra, to je uvek tako subjektivno...
  • nn

    26.03.2023 21:41
    Najbolji ministar je bio Stankovic jer je drzao status quo.
    A najgori je bio triling Dejanovic ministar, sadasnji ambasador u rusiji tadasnji dir rfzo i onaj treci covek koji se nista nije pitao direktor Batuta oni su pokrenuli ludilo i tako je i sada, ludilo i Batut se ne pita ni za sta. uz skorasnje dodatke organizovanja iz filma kum u Vojvodini
  • Salamander

    26.03.2023 21:04
    graditelj sunovrata:
    Pomešana privatna i društvena praksa, degradacija lekara i sestara: tada je počro masovni odlazak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna