Autor: Beta, Politika

Info
15.07.2023.
09:31 > 09:35
Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da ne vidi kako bi bilo koji ministar unutrašnjih poslova mogao da spreči tragediju koja se dogodila u OŠ na Vračaru.
  • Александар НБГ

    15.07.2023 19:12
    Да, Гашић би можда требало да поднесе оставку из моралних разлога. Он морала нема па је није ни поднео. Заиста, каква је сврха правити тему од њега и захтевати његову оставку? Кога ће то Вучић да постави уместо њега? Неку моралну громаду? Ово што „прозападна“ опозиција ради ми личи на (незгодно поређење с обзиром на повод) испаљивање метака у ваздух. Неће никога погодити али се прави бука па ће многи који не обраћају пажњу помислити да се у нешто циља. Не циља се. Само се прави бука док Вучић обавља домаћину гала пријема важнију ствар.
  • Liman 2

    15.07.2023 18:08
    Nije mi jasno zasto bi neko davao ostavku.
    Ni Vucic ni Gasic ne vaspitavaju decu po skolama, za to su krivi roditelji. Roditelji nemaju vremena da se posvete deci. Deci daju kompjuter, tablet, mobilni vec sa tri godine da se igraju. Umesto roditelji da pricaju i vise se druze sa svojom decom.
    Za takve stvari krivite roditelje.
  • Marta

    15.07.2023 16:02
    Satelit!
    Jovanovicu, svi znamo da si Vucicev satelit, zato sedi i cuti! Za jednog profesora, nisi polozio ispit karaktera!
  • злица

    15.07.2023 15:39
    !
    Гласање је показало све ,ко није гласао за смену,за мене није опозиција овој власти,капут из парламента.
  • Dragan

    15.07.2023 13:34
    Kako da spreči?
    Kako je mogao da spreči? Nikako (msm). Ali trebala bi i morala bi komunikacija policije sa javnošću da se poboljša. A ne da satima pričaju da ima povređenih, a tek onda saznamo da je 9 poginulih! Dotle su ih brojali?
    I, kad je već reč o obaveštavanju javnosti, da li igde ima neki glavni grad da dan ne počinje sa zvaničnim istupanjem policijskog službenika, koji obaveštava medije, a time i javnost. Nego mi čekamo da direktorka Hitne pomoći dobije patološku potrebu za privalčenjem pažnje (eng. attitudinizing), pa da saznamo nešto...
  • Temerinac

    15.07.2023 13:30
    Htedoh da ga napadnem Jovanovića za ovu izjavu kad sam pročitao naslov. Ovo za Gašića nije u pravu, jer taj ni niko iz SNS-a ne podnose ostavke da se sve raspadne, setimo se Helikoptera Gašić, pogibije 8 rudara Z.Mihajlović, havarija u EPS-u isto Z.Mihajlović, konstantni udesi na prugama i željeznici Vesić itd itd.
    Ali ostatak što je Jovanović rekao je potpuno u pravu, Vučića po svaku cenu treba smeniti zbog Kosova i zbog Francusko-Nemačkog plana koji nije bio tema na prošlim izborima. Pošto je Francusko-Nemački plan za Kosovo postao tema svih tema obaveza je da se o njemu glasa na izborima i tako proveri glas naroda. Vučić mora da podnese ostavku zbog toga, jer pred izbore je rekao da će čuvati Kosovo i ustav Srbije. Jedina mogućnost da Vučić ostane na vlasti i bez izbora je da javno kaže Srbija odbacuje Francusko-Nemački plan jer nije u skladu sa Ustavom Srbije i 1244 rezolucijom, odnosno da prestane sa ovom igrom reči oko Francusko-Nemačkog plana. Ili Vučić da odbaci plan i ultimatum, ili izbori pa da mi građani glasamo za stranke koje će da odbace plan. Smena Vučića na protestima - OstAVka !
  • злица

    15.07.2023 13:06
    !
    Људи народе поштени намучени каки год свете.Немојмо дозволити да нас опет оваки и слични ,опет преваре.То би био чист мазохизам,ако не знате кога да гласате сада, онда питајте студенте ...
  • Професор

    15.07.2023 12:58
    Наравно да је разлог за смену бесмислен јер овима што глуме опозицију и није циљ промена система. Браво и подршка Др. Јовановићу и патриотским странкама.
  • @Goran

    15.07.2023 11:56
    U SAD se zbio ceo niz pucnjava po školama decenijama unazad. Nijedan jedini zvaničnik niti član vlade nije zbog toga podneo ostavku. Jesu li i oni Vučićevi sateliti ili si ipak ti toliko opsednut dnevno-političarenjem da u svemu vidiš Njega da ne kažem da ti je On pomutio razum? Mrššš
  • Dvostruki

    15.07.2023 11:42
    Igrač
    Najjadnija pojava na političkoj sceni Srbije iako je konkurencija debela. Lažni opozicionar i Vučićev potrčko.
  • Midget

    15.07.2023 11:30
    DSS
    Tako tipicna i prirodna reakcija za perjanicu koja dolazi bas iz DSS-ovih redova... Nista oni ne vide, nista oni ne cuju, i naravno da se sve relativizuje ako je moguce... Polako ali sigurno u potpunosti pokazuje sve svoje autenticne boje, kome do sada nije bilo jasno, sada bi trebalo definitivno da je jasna lojalnost doticnog gde lezi!
  • Heruvim

    15.07.2023 11:17
    Opozicija
    Kad bi bila na vlasti , ova, bi smrvila Srbiju ...
  • Nikola

    15.07.2023 10:55
    Krugu dvojke nisu bitni Dubona i Malo Orašje već samo Ribnikar. Zato Jovanović ni ne može da vidi kako je policija mogla da deluje preventivno i spreči makar drugu tragediju.
  • zztop

    15.07.2023 10:35
    Jovanoviću po tebi gašić nije kriv, a onda tražiš ostavku vučića i vlade , daj se odluči bil piškio il kakio ...
  • Koponen

    15.07.2023 10:25
    Jel dobar sendvič?
  • Kosovo je srpsko

    15.07.2023 10:05
    Slazem se
    Gasic i Vulin itekako zasluzuju smene, ali nikako zbog ovog ovog razloga zbog kojeg se smena trazi, zato sto tu ne postoji direktna odgovotnost. Srbiji fali kultura prihvatanja odgovornodti, ali ako se smena / ostavka desi u slucaju gde te odgovornsti.nema, onda smo jos dalje od takve kulture, samo smo vratili instituciju zrtve, kao u plemenskim drustvima.
  • Lala

    15.07.2023 09:59
    Koštunica
    Jel si ti nekad čuo za " moralne razloge", a možda i nisi jel puno vas ni nema morala
  • Есмералда Јовановић

    15.07.2023 09:57
    Каква времена Жути Равногорци ,Црвени Четници , још Паја Патак да постане Пера Којот
  • Laloš

    15.07.2023 09:54
    Na primer da je od svog dolaska na vlast Gašić striktno sprovodio zakone pa pozatvarao svaku streljanu u koju je ikada kročio neki maloletnik. Tada maloletnik ne bi znao da rukuje vatrenim oružijem ,da promeni deset šanžera u pištolju a verovatno bi i ispromašivao 99% metaka koje je ispalio. Sa Gašićem na vlasti je verovatno još pitaj boga koliko dece vrhunski obučeno za rukovanje vatrenim oružijem jer su zakoni za ljude poput Gašića samo tekst na papiru koji smeta.
  • Goran

    15.07.2023 09:49
    Goran
    Niko nije postavio pitanje da je Gasic mogao spreciti tragediju niti bilo ko to moze! Odgovornost je pitanje ako se desi tragedija ove srazmere a ti si ministar onda moras dati ostavku kao moralan cin!!! Ali sta ocekivati od Vucicevih satelita?! Narod te provalio kao dveri i zavetnike…a državna primanja su najsigurnija sto je sigurno sigurno! Mrsss

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna