Autor: RTS

Info
03.09.2023.
13:10 > 13:19
Ne stišava se bura nakon što je jedna škola donela odluku o novim pravilima oblačenja.
  • Trenerka

    17.09.2023 00:30
    Triko
    Pozdrav osobi koja je smislila ovako nesto.mogu samo reci da do sada gluplje odluke još nisam cula.ako vec zabranjuje te trenerke i Maice onda bi bilo najbolje i da se ukloni vas fizickog vaspitanja. kada sam ja Isla u osnovnoj skoli ako za kada imam čas fizickog nisam bila ceo dan u skoli obucena u trenerci i beloj majici onda momentalno odmah dobijam jedinicu i kritiku zasto tako... tako da kada ne moze sada trenerka onda devojci vratite trikoe.pa onda vidite dal je bolje u njima skroz otvoren kao kupacu kostim Il pak trenerica.Ovo sto se tice uniforme potpuno se slažem mada i tu imam jednog dodatnog komentara.od kuce do skole se ne ide direktno u uniformi vec u odevnoj garderobi tako da bilo dal do ulaza u skolu tih 5 minuta deca se i tako vide kako su obuceni a isto tako i za povratak kuci. Dodacu komentar i sto se tice posla.zasto da radnici ne udju u trenerkama? Nek udju kako hoce tamo svoje radno odelo svakako imaju.Sta tu ima loseg? Trenerka i patike su najkomotnija odeca i obuca u svakom smislu te reci.najkomotnija u svakom smislu za bas sve!!!!!!!!!!!!!farmerke utegnute,bluzice utegnute,jaknice utegnute.......i još mnogo sto sta osim trenerki.Pa još i ovo manikir ne.kako da onda deca koja idu u tu skolu imaju praktičnu nastavu uvek kao i do sada???????Da ne odugovlačim mnogo znajte da totalno gresite i na kraju ce svako u skoli daleko bilo doci namerno skroz go,cupav,ne umiven.....i td....pozdrav
  • Velja

    05.09.2023 13:58
    Nece moci
    U skolu treba da se dodje sa pristojnim ponasanjem. A oblacenje licna stvar svako moze da se obuce kako hoce. Sve dok se u svakoj ucionici ne ugradi klima. Jer u septembru i junu temperatura je 40 stepeni bolje je da se deca raskomote nego da padaju u nesvest.
  • Bolek

    04.09.2023 12:28
    @Mama

    Ako ti imaš problem što neko u junu ide u bermudama u školu ti si za lečenje, a ne za roditeljstvo. I u čemu je problem s trenerkama s kapuljačama? Kapuljače se ne nose na času, kraj problema. Da neće možda roditelji da deci kupuju posebnu garderobu za školu?
  • Mama

    04.09.2023 07:23
    Joj
    Za mamu cija cerka nece da ide u skolu ako ne obuce "kelanke": zar je Vama u redu da devojcica ide u pripijenim helankama uz telo u skolu? To nijw provokativno oblacenje? Da joj se gaće ocrtavaju ili ne dao Bog jos i da vire iznad struka ? Sto se tice kapuljaca, na casovima ih lezerno stave i sluske u usi i nista ne slusaju, a sto se tice trenerki ok pokrivaju telo ne pokazuju mnogo ali nisu odeca za skolu. Sede u trenerkama za klupom kao da su na trosedu, lezerno kao da ce zaspati svakog trena. Majice na bratele takodje nisu pristojne niti za decake majice bez rukava. Takodje i bermude i kratke suknje nisu pristojne. Zna se sta se nosi u skolu. Ako neko ne vidi problem u nacinu odevanja mladih u skolama mislim da su i oni problematicni za drustvo kao i njihova deca. Zasto u bankama sede u "uniformi" odnosno u odredjenom dres kodu? Da napomenem da se studenti u inostranstvu oblace u poslovna odela kada idu na ispite. Znaci decaci u odelima devojcice u kulturnim kompletima sa sakoima. Gde smo mi od njih????
  • komsinica

    04.09.2023 01:03
    A šta ćemo sa minićima, bretelama, helankama, tangama, pisrsinzima, tetovažama, silikonima, telefonima, manikirima i svim ostalim sr...?
    Sto se trenerke tiče, ja lično to ne smatram odećom, samo pita li se neko u ovo doba opšte bede da je to nekom najjeftinije. Stanujem inače pored jedne srednje škole i gledam decu svaki dan. Većina njih zaista nosi trenerke i patike, tokom cele školske godine a kada vidite kako to izgleda jasno vam je da je to najjeftinije rešenje. Na žalost, retko kad sam videla neko dete tokom zime u poštenim zimskim cipelama ali zato mnoge u polupoderanim patikama da. Hajde malo prst na čelo! I pametnjakovići koji donose ove kodekse i roditelji! Neće ni uniforma rešiti problem, do god roditelji rade za prebedne plate, a to je sad druga priča...

  • prvo sebe pogledaj

    03.09.2023 23:37
    Imamo i trenerke koje liče na pantalone i pletene džempere sa kapuljačom. Da li je to problem?
    Imamo i pantalone koje liče na trenerke i onda se nastavnik zbuni i ubedi dete da je nepristojno obučeno. Šta ćemo onda? Redar u školi da vraća decu kući jer mu je zaličilo na trenerku? Nastavnik da ne pusti na ćas jer joj je zaličilo na trenerku?
    Ne iživljavajte se.
    Učite decu da ne budu kao vi!!!
  • Alen NS

    03.09.2023 23:02
    Vi koji se bojite kvaliteta uniforme, udobnosti, cega god... Kupite lepo deci D&G, Gucci ili Replay (oh wait!) pantalone, suknju ili kosulju, isto kao sto je skolska uniforma, i ne brigajte za decu. Eno cela Kina, Japan, Juzna Koreja i slicni (slozicemo se, ipak malo ispred nas) imaju uniforme, pa deci nista je fali.

    Ono cemu doprinosi uniforma je visestruko:
    - Nema zadirkivanja u skoli medju decom na osnovu brenda, boje, izgleda,
    - Paznja se usmerava na druge, zaista vaznije stvari,
    - Nema razmisljanja "joj sta sutra za skolu da obucem/da mi dete obuce".

    Uniforme su ok stvari. Nije jedino sto nam fali u skolstvu, ali na drugaciji, ne tako "odmah upadljiv" nacin dugorocno doprinosi pozitivno deci.

    I ovo kazem kao neko ko je zaista te uniforme nosio, ne u Titovo doba, vec u skolama koje sam pohadjao napolju.

    U redu je, nije sve tako lose sto se predlozi nuzno, bez obzira na politicku pripadnost predlagaca. Samo treba povuci kocnicu, ne reagovati na prvu loptu burno, i razmisliti - moze li ovo, zapravo, biti i dobro?!
  • Del

    03.09.2023 22:59
    Eh
    Što se to ne setiste ranije pa da pripremimo decu za školu. Ja na administrativnu kupio tri donja dela trenerki da dete nosi i sad se setiše da ne moze. Pa moglo je to u junu da se kaže
  • Prle

    03.09.2023 22:42
    šta se praviš naivna
    za Ninu@ Trenerkama nije mesto u školi i tačka. To je odevni predmet za casual prilike. A ti što se praviš da ne razumeš je tvoj problem jer ti je Pink kultura pobrkala lončiće. Dosta primitivizma i nekulture.
  • Drax

    03.09.2023 22:32
    Zna se
    Kod kuće i u šetnji po gradu ili kraju kako god ali u školi kodeks oblačenja i “zdravo”
  • Deki

    03.09.2023 21:30
    Ako
    A ako je zdravije da nose trenerke zbog jajnika i testisa?! I sta cemo sad ?!
  • scp - 096

    03.09.2023 21:25
    Meni je drago da je 13. rešila mnoge probleme pa se bave oblačenjem. Neke škole, kao Desanka Maksimović u Futogu nije u stanju ni da organizuje nastavu iz svih nastavnih predmeta, nego su ih samovoljno ukinuli!
  • Nina

    03.09.2023 21:24
    Trenerke
    A kome to ne prija da vidi kad neko nosi trenerke. Meni prija kad vidim. Mnogima prija. Ko su ti kojima ne prija pa da kao pojedinci zabranjuju ovaj odevni predmet.
  • w/e

    03.09.2023 19:53
    komunisti
    Opet ovi sa jednakim oblacenjima. Garderoba u kojoj vecina ide u skolu nije neko preterano merilo bogatstva. Cak i ukoliko jeste, ne vidim sta je pogresno u tome sto neko kupuje kvalitetnu odecu i obucu svojoj deci. Ovakve stvari po pravilu uvek smetaju samo siromasnijim gradjanima. Ne vidim kako tudji nacin oblacenja utice na njih, niti kako ce biti "Jednakiji" ukoliko prisile nekog da nosi nesto drugo. Sta je sledece? Ogranicenje cene vozila kojim vozite dete do skole i nazad, ili mozda zabrana?

    Kao sto sam tekst sugerise, 60% ih dolazi u trenerkama, jer je to vec uveliko normalno, kao sto jeste i u vecini razvijenog sveta, da svako dolazi u cemu hoce. Pokusavaju da rese problem koji ni ne postoji.
  • Skolski

    03.09.2023 19:18
    Ovo je efektivno resenje protiv prostih i prostackih nacina oblacenja koje su klinci pokupili od nasih eminentnih javnih licnosti. Ovo treba uvesti u sve skole ako ne zelite da vam deca izgledaju kao da idu da opljackaju menjacnicu ili da prebiju nekog.
  • Kakvi roditelji

    03.09.2023 18:49
    takva i deca
    Primetno je da se nepismeni roditelji najviše bune i negoduju oko ove odluke. Ovom jednom ćerka neće da ide u školu ako ne moze da oblači dukseve sa kapuljačom, trenerke i "kelanke". Hahahaha
  • Dejan

    03.09.2023 18:43
    Dobro, neka zabrane trenerke i kapuljače u školama, mene samo zanima da li je zabranjeno ojaditi EPS za preko milijardu evra, pa da oni moraju da nas pljačkaju preko računa za struju da bi povratili novac?
  • Vojvodina

    03.09.2023 18:28
    Da li roditelji, tate , a narocito mame koji su pobornici trenerica sa kapuljacama, helanki, bermuda idu na svoj posao u neku ozbiljnu firmu tako obuceni??? Cisto sumnjam, bice da postuju zadati dress code firme - mame lupkaju stiklama, tate utegnute u pantalonama i kosulji.....kada tako branite kapuljace, trnerice, helanke
    sto ne idete na vas posao isto obuceni kao vasa deca za skolu - trenerice, kapuljace, helanke, kratke majice na bretele, bermude, sorcevi ?????Tesko da bi takvi usli u neku ozbiljnu firmu.ali zato u skolu moze svakako obucen.
  • Predlažem

    03.09.2023 18:07
    Farmerke od najmanje 10.000 dinara, markirane, zategnute toliko da ne možeš da sediš u njima, majice isto markirane, a patike obavezno ne jeftinije od 15.000 dinara.
  • Tja

    03.09.2023 17:47
    Ja sam nosio i crvenu maramu i SMB uniformu sa sve titovkom i to za vreme SCG jer je vojska posle svega bila jadna. Jako me briga da li neko nosi duks, a neko košulju, šta god. Naravno da to ne znači da je ok da dolaze kao za plažu. I da se ne lažemo, roditelji te dece su rođeni 80ih, u školu su išli 90ih. Svi znamo kako je to izgledalo, dizelaši, rokeri, pankeri i metalci, pa bilo je još uvek i hipika, reperi se pojavili. U školama kao na vašaru, osim na fizičkom vaspitanju gde si morao imati šorc i belu majicu. I nije bilo puno nasilja, najviše od pojave turbo folk kulture i "ša me gleaš a" debila koji su se ložili na kriminal. Tad je umro svaki moral i etika sa njim i teško da će uvođenje uniformi i pravila promeniti to. Već sutra će biti "ša ti mom sinu govoriš da skine tu Z majicu ti imaš nešto protiv braće naše aaa mojne te polomimo daj sve što imaš sad".
  • usput

    03.09.2023 17:24
    komentar
    Za djačku garderobu je potreban novac a tog novca tih 60% koji se pominju nemaju išta ćemo sad Živimo od Vučićevih obećanja u sistemu lipši magarče do zelene trave čekaš šest meseci obećanu povišicu ili kao sada kartice za kupovinu na popust.Znači nisu u stanju ni cene da regulišu niti mogu niti hoće...........
  • Лиманац

    03.09.2023 17:14
    Вратити униформе!
    Повратак школских униформи је једино решење.
  • Kamiondžija

    03.09.2023 16:44
    Ma to je najvažnija mera
    I ubica iz "Ribnikara" je bio obučen u skladu sa ovim pravilima. Jel to znači da se u školu ne može u trenerki s kapuljačom, ali može u košulji, a u ruksaku nož, pištolj.....?
  • Marko

    03.09.2023 16:35
    Koske
    Bacili nam kosti, pa ovde glođemo, lože nas k'o majmune... Te odeća, te uniforme, ovako i onako bilo za Titovog vremena... Uskoro će opet da podgreju vojni rok kao priču.
    I dok se mi raspravljamo, cene onoliko porasle, meso više ne kupujemo, ali ćuti može i gore.
    Iće deca siromašnih tranzicionih gubitnika i gola i bosa, i bićemo srećni ako budemo mogli da im platimo kartu za bus do NS i srednje škole...
    Šta ima da se brinem šta je u elitnoj beogradskoj školi norma oblačenja?
    To je drugi svet, onaj svet u kome su udžbenici besplatni, a prosečna plata najveća u Srbiji.
  • Dule

    03.09.2023 16:34
    Uniforme svima i resen problem.
  • Marko

    03.09.2023 16:29
    Ali ovi ljudi "u moje vreme su bile uniforme". Dobro je, carevi, i gde smo sad došli s vama što ste nosili uniforme? Kako smo došli do ovoga kad ste vi nOsiLi uNiFOrmE? Da nije možda da to ništa ne znači? Bavite se površnim stvarima kao i obično.
  • Rade

    03.09.2023 16:27
    Naravno da treba da se zabrane zaboravljate da su trenerke i patike sportska garderoba a ne odeća za školu to sto ste vašu decu vaspitali da idu u školu kao klosari i navijači je druga stvar .
  • lol

    03.09.2023 16:24
    Sta sve nece izmisliti jer neki ljudi nisu vaspitali svoje dete.
    Kome se uopste dodvoravaju ovim?
  • Ovo je

    03.09.2023 16:23
    Sulido
    Ajde da uvedemo narodnu nošnju pa da izgledaju pristojno kao u 19. veku jer je onaj ko je to predložio zaostao dva veka a kako da ga tamo vratimo
  • NS

    03.09.2023 16:16
    Jakne imaju kapuljace koje sexetace na glavu ako pada kisa, sneg duva vetar...postoje i kapa i sal, niko se nece razboleti zato sto nema duks sa kapuljacom.Priblem je sto se vecina ponasa i izgkeda prostacki sa tim kapuljacamana glavi u skoli i na casu.Dolaze u kojekakvim trenericama, obuceni kao za vasar .Ima se para za najskuplje mob.telefone i pakete , da se uplati vozacki ispit pre 18 godina a nema se para za pristojno odevanje u skoli, ma kako da ne!!!!!. Pre 20 i vise godina smo svi jadni bili "kaznjeni " jer smo se pristojno oblacili za skolu.Oblacenje je stvar licne porodicne kulture i nacin postovanja prema instutuciji u koju se ulazi i u kojoj se boravi.Dosta vise o pravdanju prostackih manira i ponasanja.
  • Igor

    03.09.2023 16:01
    E svašta
    Ako je dete pristojno i nije provokativno obučeno nije polu golo,
    ko sme da zabrani da ide u školi u trenerkama i duksu mom detetu, šta sve neće da izmisle.
    Eto meni ćerkica govori ako to uvedu ona neće ići u školu, znači ona voli da oblači trenerku i duks s kapuljačom ili kelanke, i patike,
    a ovi su sad preterali s oblačenjem okej ako je provokativno u školi došla to i ja nedozvoljavam, bitno je da je pristojna a ministarstvo neka onda uvede i zabranu kratke suknjice u školama nastavnicima i profesorkama, neka ponesu i feridže.
  • Maja

    03.09.2023 15:59
    Da li se onda zabranjuju i patike?Pa i one su za treniranje.Ovo je preterivanje.Zna se šta je nepristojno.Golo,kratko,tesno,pocepano,helanke na devojcicama su horor.Čak nemam ništa protiv ni protiv bermuda do kolena za momke.Šta da obuku na 35 stepeni ?To naravno ne može biti odeća za plažu i to svako razlikuje,valjda…Kapuljača ako nije na glavi,van svake pameti.Trenerka takodje.
  • Joja

    03.09.2023 15:46
    Zbraniti i farmerice jer im samo ime kaze da su za farmere!
  • Rkekoke

    03.09.2023 15:46
    Opa
    Napokon da neko počne da uči decu i njihove obaveze. Svi se upljuvali da ih nauče njihova prava. Hvala Bogu da se našao neko pametan. Samo napred. Pravu stvar radite.
  • Hahaha

    03.09.2023 15:12
    @Supernova,
    Jesi ti ozbiljan s ovom pricom?! Manga junaci?!
    Hoce klinci da izgedaju ,,opasno" jer drugo sta ni nemaju da oponasaju.
  • Trenerke i

    03.09.2023 15:06
    Kapuljače
    Da zabrane? Šta je tu loše i provokativno? Trenerka je naj udobnija odeća, a kapuljača korisna kad iznenada padne kiša. Naj gore je kad je poslednji čas fizičko pa onako oznojani izađu na kišu ili vetar. To je protiv dečje zaštite i zdravlja. Odluka je sebilna i glupa. Videćete koliko će dece biti bolesno.
  • SuperNova

    03.09.2023 14:51
    Recimo, Manga junaci su svi obućeni u trenerice i nose kapuljače, a ne predstavljaju ni kriminalce ni huligane , već pravednike u borbi protiv zla. Ta deca u trenerkama što vam toliko smeta, možda se identifikuju i sa nečin pozitivnim, al' šta će znati direktori o Manga stripovima
  • dres kod

    03.09.2023 14:44
    jezivo
    Meni je ok da deca nose trenerke, dukseve, helanke...ne znam zasto toliko restriktivno pristupiti.
    Degutantno i ono sto treba izbaciti je:
    - majice poput dubokog dekoltea ili previse kratke gde se vidi i pupak i deo grudi
    - papuce
    - helanke za trening gde je ukrojen deo za gluteus
    - vestacki nokti
    - trepavice
    - pirsinzi na nosu, ustima
    - provokativna sminka
    Ako deca vode licnu higijenu i ne smrde na znoj i nemaju crno ispod noktiju mislim da je skroz ok da obuku pamucne helanke/sorc do kolena (ne provokativan) i duks sa kapuljacom (bez obelezija sportskig kluba ili navijacke grupe)
  • najlakše je tako

    03.09.2023 14:38
    …za neke…
    Opet deca kriva!!! što su se opustila zbog korone.
  • 501

    03.09.2023 14:04
    Oblačenje učenika
    Ma kakva pobuna učenika i roditelja.
    U moje vreme svaki učenik je imao radnu uniformu sa amblemom škole. Ko to nije imao odmah je izbačen sa časa.
    Nije se smelo doći u trenerci, odhah su izbačeni sa časa.
    Kakav Savet roditelja i učenički parlament. Roditelji treba da narede svojim ćerkicama i sinovima da uče. Učenice i učenici treba da se ponašaju u duhu pravila škole.
    Na posao se u "Telekom Srbija nije moglo doći u kratkim bermudama.

  • Tanja

    03.09.2023 13:45
    A pa da, sad neko treba da se ugradi u tu priču briga vas koliko košta... Šta fali kecelja a i bluzama?
  • Dušan Savić

    03.09.2023 13:45
    U Italiji komplet uniforme 10e.
    Kod nas svi leče komplekse preko dece i njihovog što skupljeg oblačenja. Mora da se pokaže svima. Hvala Bogu pa su me moji naučili da se ne pokazujem u društvu stvarima već obrazom i stavom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna