Autor: Beta

Info
16.09.2023.
07:16
Svetleći natpisi sa imenom Subotice na mađarskom jeziku, koje su nepoznate osobe oštetile početkom meseca, ponovo su postavljeni na prilazima tom gradu.
  • Neka natpisa u

    18.09.2023 16:36
    Vojvodini i treba ih biti!
    Citam kako velikosrbi jer ih drugacije ne mogu nazvati, zamjeraju onima koji su dozvolili natpise u Subotici na madjarskom jeziku, kako to da u Srbiji udjes u trgovinu kad tamo radnica govori na madjarskom jeziku, ili kako to da se u oglasima za posao u Subotici trazi uvjet da moras znati govoriti madjarski ili nije bitno to sta neo-ustase razbijaju table na srpskom jeziku u HR, mi ne budimo takvi mi budimo bolji od njih, itd... ja cu ovom zadnjem odgovoriti: da su vam te ' neo-ustase ' kako si napisao spalile Novi Sad do temelja, da li bi nakon toga u tom istom Novom Sadu bili natpisi na hrvatskom jeziku i dvojezicne table!? Jasno da ne bi i jasno da to vjerojatno vise NIKAD nece biti u Vukovaru. I Vojvodina je APV s RAZLOGOM. To je autonomna pokrajina u sklopu drzave Srbije ali NIJE Srbija i NIKAD nece biti Srbija, ma koliko da ste je posrbili.
  • Niko

    17.09.2023 23:27
    Užas
    Previše prava ,kakve škole na jezicima raznim,Srbija srpske skole kuci nek priča kako hoce,a ne oni nama uslov za posao madjarski jezik o to skoro na svim Subotičkim oglasi za.posao
    dno dna ,kakve škole na hrvatskom jeziku itd.Srbija je ovo a ne MADJARSKA ili Hrvatska.Kakve table.Nek se neguje al kuci a ne udjem u prodavnicu.npr ona ne zna Srpski jezik pa gde zivimoooo ????
  • marjan

    17.09.2023 00:36
    gde su u novom sadu table na mađarskom, slovačkom i rusinskom? zašto mađarskog ima samo tabli u ulicama na telepu koje su dobile ime po mađarima? zato jer je vmsz u vlasti? u vojvodini se uvek ponosimo time da manjinske zajednice zaista imaju prava veća nego u mnogim "razvijenim" državama zapadne evrope i "razvijenog sveta" i to apsolutno jeste tačno, ali šta fali da to vidimo i malo više u praksi? čak i u bilingvalnim mestima u vojvodini se višejezične table i znakovi vide u dosta manjem broju nego čak i u nekim zemljama koje su istorijski poznate po represiji nad manjinskim jezicima poput velike britanije, mađarske, španije, poljske, nemačke... to što u hrvatskoj neo-ustaše razbijaju table na srpskom ne znači da mi ne treba da se trudimo da budemo još bolji :)
  • Јуца учитељица

    16.09.2023 09:19
    Јуче била у Сентандреји све табле на Српском и ћирилици ,ради и школа на Српском језику

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna