Autor: 021.rs

Info
26.09.2023.
17:58
Policija je uhapsila I.J. (39) iz Niša zbog sumnje da je pri obavljanju knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, zloupotrebom poverenja protivpravno prisvojila oko 6,3 miliona dinara.
  • Knjigovođa

    27.09.2023 07:55
    Al se @jadnik nalaga
    Uz pomoć policije da preuzme LK? To je lični dokument i ne može da bude "kod drugog". Kažnjivo je nemati uz sebe. Uostalom, znamenite LK i stara je nevažeća. Očigledno da svoje loše poslovanje hoćete da prebacite na drugog, ali vi ste odgovorni.
    Svi podaci su javno dostupni, te ako 13 godina ne pratite ništa, govori o vama.
    Problem je što neuki ljudi mogu da otvaraju firme i budu "direktori", bez bilo kakvog znanja, osim "trange frange".
  • jadnik privatnik

    27.09.2023 06:24
    za ferengija
    Nas je tako radila 13 godina. Prikazivala uvećane bruto iznose za plate da bi sebi isplaćivala i do tri puta veće neto plate, veće poreze i sl. Stalno kaskamo, bez obzira kolki nam je promet, sa računima i sl. Lažirala moje potpise ili se potpisivala kao osgovorno lice. I sve da bi plaćala svoje administrativne zabrane, punila kreditnu karticu, putovanja, prebacivala ćerki novac i sl. U zadnje pet godina je od plate od 50000 rsd isplatile i ona i ćerka dva stana na adicama u novogradnji. Supruga i ja smo ni ne znajući bili žiranti za te stanove i još uvek smo žiranti za neki kredit u unikredit banci, a za šta neće da mi daju papire sa pečarom moga presuzeća na uvid, jer štite klijenta. Ne bih ni saznao, da nisam uleteo u probleme, pa se posvađao sa knjigovođom i uz pomoć milicije morao da preuzmem lk, kartice banaka i knjigovodstvo. A dolaze mi izvršitelji i sranja. Ne postoji mehanizam da se zaštitim barem dok traje proces. Ići ću na ulicu sa četvoro dece. Očajan sam.
  • Ferengi

    26.09.2023 19:12
    pčelica
    Koliko li je samo tupava kad joj nije palo na pamet da će Poreska i distribucija kad-tad obavestiti te firme da duguju i da će se lako otkriti šta se desilo jer su firme plaćale ?! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna