Autor: RTS

Info
10.10.2023.
12:17 > 12:18
Trogodišnje dete podleglo je povredama zadobijenim kada je na njega na pešačkom prelazu kod Kanjiže naleteo automobil.
  • Sale

    21.11.2023 12:38
    Samo mala dopuna..
    Danas mi je stiglo obavestenje od Suda da javni tuzilac ne vidi osnova za pokretanje postupka po sluzbenoj duznosti za ugrozavanje javnog saobracaja, protiv gospodina koji me je sa 1,67 promila (teska alkoholisanost) pokupio na obelezenom pesackom prelazu..
    Eto gde zivimo i kakvo nam je pravosudje..
    Napredno.. za nasu decu.. Srbija nade..itd..
  • Vlada

    13.10.2023 21:20
    @Evo
    Isto tako je i vozač po zakonu dužan da uspori pred prelazom UVEK kada na njemu vidi nekoga ko bi mogao da krene preko, znači nema kalkulacija da li će neko hteti da prođe ili si mu odradio mošu pa će se uplašiti a ti ćeš prozujati. U SVAKOJ situaciji kada nekog udari na prelazu vozač je 100% kriv, jer ili nije video pešaka a morao je, ili ga je video ali nije usporio pa da niko ne može da mu "izleti".
  • Sale

    12.10.2023 09:38
    U aprilu me pijani lik udari na sred pesackog prelaza.. u sred belog dana.. centar NS.. udarac glavom, potkolenicom i rebrima o haubu, let od nekoliko metara i udarac glavom o asfalt.. Na srecu bez preloma prodjoh (mada su me rebra bolela mesec dana- mozda su i napukla ali se nije videlo na snimku)..
    Posle 2 meseca oporavka i bolovanja umalo da mi se ponovi slican scenario..
    Ponovo pesacki prelaz.. ja krecem da prelazim.. mladji momak i devojka se sa parkinga kod Riblje pijace ukljucuju na put koji ja prelazim.. vidim njega (vozac) kako gleda u desno (nema nikog) i krece.. u mom pravcu (njegovo levo) nije ni pogledao.. ja bukvalno skacem sa sredine pesackog na bankinu.. U tom trenutku me registruje, sleze ramenima i dize ruku u znak izvinjenja..
    U obe ove situacije, da su umesto mene (covek od cca100kg) na pesackom prelazu bila dva deteta, groblja bi nam bila "bogatija" za 2 grobna mesta..
    Pazite se ljudi, a posebno pazite na decu.. Saobracaj nam je u haosu..
  • Zorica

    11.10.2023 08:18
    Fenix
    Što manje mob.u saobraćaju
  • Evo

    11.10.2023 00:28
    I ja nešto da kažem
    Jeste, pešaci su zakon ispred svih, ali i pešak ima oči da pogleda da li nailazi automobil, ne da istrčava na ulicu, jer Bože moj ima prvenstvo. Pošto pešaci prelaze kolovoz gde im se svrsne i ne poštuju obeležen pešački prelaz, zašto očekuju da ih poštuju kao učesnike u saobraćaju? Ne može da se prelazi ulica da se ne gleda gde treba, ne može da se prelazi ulica i bulji u telefon. Roditelji kod pešačkog prelaza treba da čvrsto drže svoju decu, a ne da ih vode na crveno da pređu (jeste ima i takvih i....a). Celokupnom srpskom saobraćaju treba klepanje po ušima dok svi kolektivno ne nauče da se ponašaju na kolovozu. I vozačima, i pešacima i biciklistima i trotinetašima. Svima po džepu, pa će svi znati kako se u saobraćaju ponaša. Niko od gore navedenih kategorija nije u pravu. Biće u pravu kada kao celina nauči da se ponaša u saobraćaju!
  • Dokle god

    10.10.2023 20:22
    Budete
    Krivili druge za svoje greške i propuste i očekivali da drugi paze umesto/i za vas tako će nam i biti!!! (Nevezano za tekst) SVI TREBA DA PAZE I OBRATE PAŽNJU! Ne samo jedna "strana"! Kad prelazim ulicu,semafor,dete podignem u naručje i tako sam do 5.godine,da se ne istrgne iz ruke! Djavo ne miruje,sekunde su u pitanju i najbrižnijem roditelju se može desiti tako zlo, ali nemojte samo kriviti vozače! Dok vozim drhtim jer se bojim hoće li mi neko negde izleteti! Zato mrzim da vozim! Samo zato što si uvek kriv i kad nisi! Da li ste više normalni!? Ne trčite,ne zverajte, i ne pravite se pametni već čuvajte svoj život, i tudji! Ginu ljudi i deca skoro svakodnevno! Dokle više!? Šta je potrebno da se trgnemo svi??? Ovo je samo da umre čovek sa tim detetom! I roditelji i taj što ga je udario!
  • divlji zapad

    10.10.2023 16:43
    Tipično, poruke roditeljima da svoju decu: čuvaju.
    Gde su poruke vozačima- a većina građana, pa sigurno i pisci ovih komentara, su vozači- da svoju brzinu prilagode uslovima na putu, kako se nekada moralo?
    Dok je pešak bio uvek u pravu, i dok se zakon sprovodio, vozilo se normalnije i sporije, a pravila se mnogo bolje poštovala.
    I imajte u vidu da ne govorimo o jednom Novom Sadu sa haosom od saobraćaja i ljudi, nego o seocetu koje ima 1000 stanovnika koji se svi poznaju, i verovatno dva pešačka prelaza ukupno.
    Zaključak: od sela do grada, Srbija je zemlja latentnih ubica za volanom, koje su normalnim držale samo visoke kazne.
  • Jah

    10.10.2023 16:26
    Ovo se na zapadu ne dešava skoro nikada samo zato što se oko pešačkih vozi nekih 20 na sat, ako i toliko.
    Na sve to na svakoj ulici osim na auto putu pešaci imaju prednost i uvek je vozač kriv, samim tim po naseljima svi mile.
    E to su države koje štite svoju decu.
    Ovo nije država i ovo nisu ljude što žive ovde. Sreća pa vas je sve manje i manje.
  • Nikić Branimir

    10.10.2023 16:16
    Greh je kriviti roditelje. Pogozovo ovako kažnjene roditelje... U Švedskoj sam svakodnevno posmatrao kako sasvim mali likovi iz vrtića SAMI prelaze semafor.... automobili se zaustavljaju desetine metara ranije ...
  • Zemlja čudesa

    10.10.2023 16:15
    U pratnji roditelja?
    Pre 3-4 nedelje na raskrsnici J. Veselinovića i J. Čmelika sam imao prilike da vidim kako izgleda ta "pratnja roditelja". Dete od možda dve godine na onoj igrački sa tri točka je izašlo na pešački prelaz i stalo na sred puta, ukočilo se. Vozač ispred mene je naravno stao. Za to vreme, majka je 4-5 metara dalje, okrenuta leđima, i priča sa nekom devojčicom (verovatno ćerkom) uopšte ne obraćajući pažnju na drugo dete. Reagovale su tek kada sam viknuo "Idioti!".
  • Детелинара

    10.10.2023 15:39
    Докле ће нам децу убијати на пешачким прелазима??? У насељу је ограничење 50, али пред пешачки возач је дужан да успори и види да ли има пешака. Јадно дете и родитељи, не могу ни да замислим како им је. Туга.
  • NS

    10.10.2023 15:08
    Tuzno
    Mala djeca se u blizini ulice, a posebno prelaskom ulice, moraju drzati za ruku. To je zakon prezivljavanja. Uvijek sacekati da vozilo pocne smanjivati brzinu,i najbolje, da stane.Nazalost, ovi roditelji to nisu znali. Tuzno, za ovaj mali izgubljeni decji zivotic.
  • Užas

    10.10.2023 14:36
    Ljudi, imam dete od 3 godine, vi niste svesni koliko su mala deca nepredvidiva!!! Za čas izlete, stvore se niotkuda! Najveći strah mi je kad vozimo bicikli, on mali, ja pored njega, ni da trčim ni da vozim i ja, samo molim Boga da ne promeni putanju! A brz je kao strela! Mi,roditelji,moramo paziti decu! Ma ne dao Bog sekund jedan da skineš pogled i eto šta se može desiti! Nije uvek vozač automobila kriv! Ne može biciklom da se juri preko pešačkog, ne može vozač stići da odreaguje! Čuvajte se, i decu, vozite polako,vodite računa! Bože, mili, kakva tragedija! Zato ni ne volim kad hoće da vozi biciklić, strah me više od njega tako malog, da ne podleti :(
  • Bananamen

    10.10.2023 14:31
    Jadhi roditelji sta su doziveli da gledaju :( tuga nemerljiva! Ljudi, drzite decu na oku, pustite sva kola da prodju, cuvajte ih! Juri se na sve strane i peske i kolima i biciklima.
  • Bacvanin

    10.10.2023 13:43
    Tako je to kad se pesacki prelazi na bicikli
  • xc

    10.10.2023 12:58
    ubistvo
    dozivotna robija
  • Bodidarma

    10.10.2023 12:54
    ZOBS
    Džabe novi zakoni i s....., gine se na putevima kao u Kandaharu. Kazne su male i selektivno se primenjuju. Kazne treba da kreću od 100.000 pa do 10.000.000 i srediće se za nedelju dana sve. A pandurosima dati procenat od kazni da im se ne isplati da ubiraju mito zbog kog su i krenuli na kurs.

  • Jovan

    10.10.2023 12:54
    Svaki pesacki prelaz mora biti podignut na nivo trotoara. To je minimum, ako zelimo da zastitimo nas najranjiviji i najvredniji deo drustva.

    Velika tragedija. Sacesce porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna