Autor: N1

Info
04.11.2023.
11:36 > 11:56
Poskupljenje struje od novembra donosi domaćinstvima račune veće za, u proseku, osam odsto.
  • Taj sam

    07.11.2023 21:09
    Tesna koža
    "Ceo život sam štedela,jela kačamak,pušila naj goru krdžu.I šta sam uštedela....ništa"
    E tako ti je sa običnom rajom.Mi da štedimo a oni će da greju bazene.Vile im šljašte od rasvete kao Božićno drvo.Kola im troše na galone.Mi da se oblačimo po buvljacima a oni po inostranstvu.Zato kad dodje vreme olovku u ruke i pamet u glavu pa neka oni štede rasvetu po zatvorima
  • Ne pada mi na pamet!

    04.11.2023 18:09
    Na pamet mi ne pada da stedim na struji! Ona je OSNOVNO ljudsko pravo i ne pada mi na pamet da se budim u dva ujutru da palim masinu za ves. Palim je kad se napuni! Tacka!
    I platicu. Toliko mogu da dam ovim lopinama.
    Ali ostalo? Skoro nista! Gorivo? Madjarska. Hrana (pa i hleb za taj dan i sutradan) i hemija? Madjarska. Odeca i obuca? Pandorf. Letovanja i zimovanja? Bilo gde samo ne u Srbiji.
    Znaci minimum minimuma im dajem.
    Ne zasluzuju ni ovoliko.
    Ali da stedim struju ne zelim. Imam LED sijalice svigde ali ne zbog ustede vec zato sto su BOLJE.
    A samo da malo pristedim pa stavim 10 kW solara na krov i postanem prozjumer i bog da me vidi
  • Детелинара

    04.11.2023 16:53
    Ја се трудим, али са малом децом је тешко веш прати само ноћу, или судове којих има много више него пре деце. Једноставно је тако. Тек кад порасту мало то ће бити лакше. Фрижидер нам је увек на јединици, имамо све LED сијалице у стану. Рачунар ми ради добар део дана јер на њему радим доста, а телевизор је упаљен скоро цео дан. Климу не користимо за догревање. Ето, ништа посебно, а рачун све већи како ови дижу цене. Иде децембар, па народе памет у главу!
  • Tz

    04.11.2023 16:31
    Tz
    Na zalost nekim Gradjanima je ovo postao normaln život i time su se pomirili ubedjeni da ovako treba! Štedi se kada se ima a kada se ovako prezivljava to je borba za golu egzistenciju u tu nikakva pravila vise nevaze sem preziveti!!! Pobogu ljudi uveliko je 21 vek i energenti hrana voda krov nad glavom rad i pravo na zaradu su elementarne stvari garanotovane zakonom svakog coveka!!! E sada sto deo Gradjana prihvata ovu pljačku i retoriku od Režima to mora da se spreci i promeni jer svi su postali milioneri i milijarderi od svega ovoga! Kada deo Gradjana promeni svest i način razmišljanja onda o ovome nejce biti ni reci samo ružna prošlost koja nas prati 35 godina!!!
  • Ivan, Osijek

    04.11.2023 13:50
    Štednja struje
    Štednja struje ima smisla, sa stanovišta potrošača, samo ako manjina štedi a većina ne. Evo zašto. Recimo da svi potrošači smanje potrošnju struje za 10%. Elektrodistribuciji bi tada prihodi pali za oko 10%. Tada bi oni, ako ne bi htjeli da bankrotiraju, imali samo dvije mogućnosti: ili da smanje broj zaposlenih za 10%, ili da povećaju cijenu za 10%. Pogodite za što bi se odlučili.
  • Zamenik zamenika

    04.11.2023 12:40
    Štedite struju, poklopite lonce kada kuvate ali kuvajte u dva posle ponoći , ne luftirajte stan ali obavezno peškire oko prozora da se ne gubi toplota , sve mašine samo u sred noći uključujte , obucite gunj i vunene čarape ,a ja odo' u Šanel, ljubi vas ministarka !
  • Platon

    04.11.2023 12:29
    Država
    Ovaj narod je ubeđen da je normalno biti bedan i boriti se za golo preživljavanje ceo život? Narode osvesti se ne mora tako da bude! Svi na izbore, nema te šta izgubiti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna