Autor: Danas

Info
09.11.2023.
17:55 > 17:57
Zbog štrajka poštara u Srbiji građani još uvek nisu dobili račune za struju za oktobar, što kod njih izaziva bojazan da li će, u slučaju da taj protest potraje, ostati bez popusta za redovno plaćanje.
  • Zzz

    13.11.2023 01:39
    Racuni
    Pośtovana gosodo, svi koji želite da dobijete popust zbog redovnog plaćanja računa isto možete da uradite na šalterima EPS-a, oni najbolje imaju uvid koliki je vaš račun. Baš mi je drago da svi gradjani osete kako je kad ne radi Pošta. Samo napred i nedajte da vas prevare i ovaj put!!!
  • Aleksandra

    12.11.2023 22:15
    Bravo poštari
    Pokažite da u Srbiji ima makar neko ko nije pravljen od tankog i jeftinog štofa.
    Moja majka je radila u Pošti dok je bila ozbiljna firma, pre petooktobarske revolucije i sveopšte pljačke.
    Ako treba i motke u ruke.
  • Nikola

    11.11.2023 12:43
    Besmislica
    @Djendji Postari su strajkovali i ranije, vlast ne "natura" partijske rukovodioce, (to je preblaga rec) vlast SILUJE administrativni sektor Poste... Pretnje, ucene, podmicivanje i unistavanje sindikata pre par godina, skoro svaki rukovodioc u Posti je prisilno ili dobrovoljno mobilisan da bude clan SNSa, recimo da je uz uslov da potpisete bolji ugovor, ili ugovor koji vam priznaje vece obrazovanje(bodovi) obavezan USLOV i da radite za SNS,morate da idete na mitinge, skupljate glasove i razne gadosti koje se traze od obicnih radnika da bi napredovali! To sto spominjes da se KRADU paketi, tu ima bar 1% idiota naravno, jer u zadnje vreme niko nece da radi u posti pa dolaze i sa F siframa, razni problematicni likovi> kakvi uslovi i atmosfera u firmi, takvi i radnici! Takvi najpre nanose stetu Posti, ne moze da se zahteva pedantnost Svajcarske, a odnos prema radnicima kao u Africi! Na kraju ce slovo da se svede kao u GSPu, pocece vlast da nas "oplemenjuje" migrantima, koji su spremni da rade i za 300 eur, a nastavice se propast firme do stecaja jer apetiti vlasti nemaju meru! Sledi poplava cena usluga Poste, i narod ce biti opet na gubitku! Nisu radnici Poste ludi, sto su skocili kao popareni kada im SNS da zadatak da pored svog ogromnog posla koji jedva stizu (rade svi prekovremeno u tehnickim sluzbama), dele Faraonova BLA BLA TRUC besmislica pisma kao cestitke pred izbore, deli se sakom i kapom 20.k din pomoc penzionerima, dele se nacionalne penzije a njima minimalac!
  • Marina

    11.11.2023 10:54
    Šta bi bilo
    @Pošta Dragutin Jevtić
    Gospodine Poštaru, cenim vaš rad i trud, ali mi, građani, osim popusta koji nećemo dobiti, platićemo i kamatu na to što kasno plaćamo račune. Zamislite kada bi radnici gradske čistoće štrajkovali danima ili nedeljama, pa se ispred vaše kuće nagomilalo đubre za još 10 kontejnera, a koje su mačke i psi "razbucali" da nađu hranu. A vama smrdi ispod prozora ili ispred ulaza. I tim ljudima su nabrekle vene, i oni oboljevaju od raznih bolesti... Samo zamislite šta biste vi mislili i osećali.
  • Dragutin Jevtić

    11.11.2023 09:35
    Pošta
    Vi koji komentarišete rad poštara pa da vam objasnim.Kao prvo:retko će te naći poštara koji nema proširene vene,slabo srce ili slabost nekog drugog organa.Ovo vam piše poštar penzioner.Kolilo mora da bude nisko da MM,krpica,a verovatno su sns botovi,pišu ovakve komentare,jadno.
  • Katica

    11.11.2023 05:25
    Katica
    Sada će i gužve biti u poslovnicama, taman fino da se penzioneri zaraze raznoraznim virusima . A sta je sa priznanicama za infostan .
  • MM

    11.11.2023 03:32
    Preterali su vise! Strajkuju skoro 20 dana. A sta je sa paketima koje smo poslali jos 24 oktobra a ljudima nisu stigli? I vaznim dokumentima koji treba da nam stignu??? A kad covek ode u postu da preuzme paket, i to vise puta, nece ni da pogledaju... Neradnici.


  • Krpica

    10.11.2023 22:44
    Štrajk protiv štrajka!
    Šta bi se desilo da poštari odu u banku po platu a plata u blokadi jer bankarski radnici štrajkuju, pa čekaju dve nedelje a para nema...Meni je žao što su im plate male ali njihove veće plate neće prehraniti moju decu,ja nemam posao,preprodajem polovnu garderobu i čekam dve nedelje svoj novac... Ima nas mnogo, bilo bi pametno da mi štrajkuje o protiv štrajkača jer ovo nije način, sebično je misliti samo na sebe,šta je sa nama?!
  • Sasa

    10.11.2023 22:27
    Djendji
    Lupas gluposti.Hvala!!!
  • Vasa

    10.11.2023 17:51
    Menadzment poste od prosle godine je smanjoo plate pojedinim radnicima i vratio ih u 2014 salterski radnici postali su postari, da bi im smanjili koeficijent i plate i dane godisnjeg. Dok imate prenatrpanu administraciju koja stalno izmislja nova i nova pravila. I deo radnika koji su uvek na nekim slobodnim danima bolovanjima sto u administraciji sto medju radnicima. Koje ne znam ko pokriva. Zato radniki koji su rsedovno na poslu preoptereceni. Sto nedolaskom kolega sto administacijom koja stalno nesto novo i novo izmislja(verovatno zbog norme) je Direktor poste ne zna da saltrski radnici postali postari?
  • Djendji

    10.11.2023 17:23
    @Posta
    Kad vam je svaka vlast turala partijske clanove na celo cutali ste umesto sto ste se pobunili, ne samo ovi sad nego i prethodni od Milosevicevih dana. Nego, ajde malo da smanjite sa kradjom paketa i otvaranjem istih, ne radite to svi, to je manjina, ali cutite na te koji to rade, ajde malo da kad se stvori red ispred poste ne radi jedan salter vec jos po neki a ne da izgovor bude ''koleginice imaju posla iza'', ajde malo da paketi pocnu da stizu na vreme, ajde malo da greske koje vi napravite prilikom slanja ne moramo opet mi da placamo. Ajde da se resite kukolja prvo pa da ocekujete razumevanje od gradjana, a kukolja vala imate bas mnogo. Ne zanimaju me ostale grane koje pominjete, koje svakako imaju problema i u kojima se treba resiti silnih viskova, ali ovde je rec o posti.
  • Nikola

    10.11.2023 16:57
    podrska
    Podrska za radnike Poste !
  • Dr

    10.11.2023 16:43
    Paničari..
    Rok za plaćanje računa sa popustom je 28.u mesecu.
    Čemu frka?
    Neko plaća u pošti,menjačnici elektrovojvodini,neko online,mislim ne razumem?
  • Dexy

    10.11.2023 16:09
    Katastrofa
    @Milica tako je, kuriri se zavale a posiljke same lete i idu na adrese... Video bi tebe da ti neko da torbu sa 100 paketa da raznosis... Kako bi se zavalili u autu i magijom raspodelila sve... Dobili bi oni otkaze, kada bi takvi kao ti hteli da dodju i jave se na oglas, oni su se toliko naostrili da su i spremni svi na suspenzije! Samo brzina i vestina kojom se radi taj posao ne uci se za mesec dana, novi koji dolaze, njih 3 ne mogu odrade posao 1 starog radnika! Pa cete umesto da povecate plate za 30% morati da date 3x mizerne plate za 3x nova radnika, ili cete dobijati posiljke kao da putuju do Marsa! Na gradjevini niko vise ne radi ispod 100k din, da ti kazem i to posto lupas kao otvoren prozor!
  • Posta

    10.11.2023 15:34
    Katastrofa
    Vi radite u privatnom sektoru za 50.000 !? Bas me zanima sta radite i koju vrstu posla? Prodaja semenki, trgovina? U posti svaki posao koji radi bilo ko je DUPLO manje placen nego u privatnom sektoru! Recimo da sad Posta nudi vozacima kamiona 52.000 din , a u BGD je plata za vozaca veceg kamiona od 100 do 180.000 din... "DRZAVNE JASLE" koje spominjes, vaze za neprofitabilna preduzeca, i sektore, Posta je krava muzara iz koje se obilato sisa kapital! EPS prosle godine napravi dug od 800.mil eur a plate i dalje 90 > 120.000 din! Telekom milinski gubitas a kupuje sve firme, AIR Srbija takodje, nisu zaradili ni jedno krilo do sada za avione koje su dobili na POKLON od drzave(10 god stari kupljeni na LIZING od poreskih obveznika), Sve se raspada a Posta treba da cuti i rmbaci za minimalac, doveli su joj partijske rukovodioce koji primaju platu, umesto da zaposle jos radnika u tehnickim sluzbama! PROPAST
  • Milica

    10.11.2023 14:58
    uh sto ne dobiju otkaz svi !!koliko ljudi visi po skelama pohladnom ,vrelom vremenu! kuriri se zavale u kolima i to im je tesko ma mrs !!
  • Dragan032

    10.11.2023 13:48
    Posta
    Dokle vise sa Postom? Razumem njihovu borbu al ima nas koji zivimo i radimo za 55000 mesecno.Ajde svi da stanemo i strajkujemo? Jedina razlika u tome sto vi na drzavnim jaslama mozete tako da se ponasate a mi u privatnom sektoru mozemo samo da poljubimo vrata firme! Sada neko treba da vam da podrsku u svemu ovome? Tesko ce to biti..
  • Poštar

    10.11.2023 12:33
    Nemojte lupati gluposti za početak. Kad nas u postu kad je redovno stanje racuni za stuju stizu 13tog u mesecu a danas je 10. Znači tacno je da ce ovaj mesec kasniti malo ali ni kad nema obustave racuni se dele do 20tog u mesecu.
  • mrcvarenje

    10.11.2023 11:25
    i prezivljavanje....
    zivot je bio i laksi i bolji pre pedeset g.
  • Zz

    10.11.2023 09:03
    Zz
    Ne! Pozoveš pročitaš stanje i odeš da platis! Aj vi tabanajte za 47 53 hiljade po celom Gradu?! Ovog puta Poštarima Podrska jer se bore za svoju egzistenciju i svaki dogovor zahtevaju da bude javan pred Medijima ako neko ima neke sumnje i slično!!! Tako bi trebali svi bukvalno u Državnom i Privatnom Sektoru koji imaju Plate ispod 80 hiljada i sva primanja da se usklade srazmerno sa Inflacijom svaka dva meseca!!! Na šta ovo vise lici…?!!! Svako ko ima primanja manja od 1000 eura se smatra Siromašnim ili je na Ivici Siromaštva!!! Šta čekaju ostali kao i Penzioneri…Limun?!!! Dok sam neistanes niko ti nejce pomoći i još plodonosnije je ovako kada su svi zajedno!!!
  • Zz

    10.11.2023 08:55
    Zz
    Ne! Pozoveš pročitaš stanje i odeš da platis!
  • Poštari

    09.11.2023 21:53
    Kad poštari štrajkuju sevaju minusi. Ajde nek štrajkuju vozači autobusa. Recite kako na posao ko nema auto a ima nas mnogo. Ne moramo na posao?
  • Ђока Кечига

    09.11.2023 19:54
    Какав још и попуст, у Србији нема угрожених и сиромашних грађана ,само сиромашних политичара,адвоката,кумова па су ослобођени дажбина е да још и попуст имају на ништа што не плаћају било би превише
  • MMM

    09.11.2023 18:51
    To što pošte rade nije u redu. To trpimo mi građani a nadležne baš briga. Trebali su na protest pa u vladu a ne ovako. Niko ih ne primećuje pa nema ko ni da im ispuni zahteve.
  • Ivan.

    09.11.2023 18:28
    Naravno da ne.
    Placanje preko racuna, payspot..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna