Autor: 021.rs

Info
16.12.2023.
14:07
Javno preduzeće "Putevi Srbije" pokrenulo je edukativnu kampanju "Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život" namenjenu učesnicima u saobraćaju, saopštili su danas.
  • Daf

    16.12.2023 16:49
    Samo kod nas
    Vozim kamion po EU.
    U zaustavnu traku se staje samo i samo kada se mora, tj. da se zaustavi vozilo radi vise sile. Po pravilu iz vozila se izađe, obuče se fluo prsluk, i obavezno se sklanja sa puta, iza zaštitne barijere ako ima. Izlazi se i kada je sneg i - 20 stepeni, u vozilu se ne ostaje.
    Policija dolazi uvek za kratko vreme, ograđuje (štiti) vozilo dok ne dodje šlep služba.

    Nigde po EU nisam video da se stoji u zaustavnoj traci da se bi obavila mala il velika nužda kao sto je redovna pojava u Srbiji....
    Naši vozači nisu naučeni kako se vozi. Al sve te pametne poslao malo do Praga, il Berlina,
  • "Pa šta?!"

    16.12.2023 16:24
    "Kampanja"?!

    Pored toliko kamera?

    Dovoljna je JEDNA patrola saobraćajne policije u svakom smeru po pravcu da spreči zaustavljanje.

    Dovoljno je da svako radi svoj posao i sprovodi zakone Republike Srbije.
  • Slucaj

    16.12.2023 16:09
    Nije problem kratkotrajno zaustavljanje u zaustavnoj traci vec ukljucivanje iz iste. Zbog frke sto nisu smeli u njoj da budu gledaju da je cim pre napuste, pa ce u voznu ukljucuju u prvoj brzini. Jos je mnogo veci problem sto u zaustavnoj ne sme, pa se zaustave u traci za ukljucenje i isklucenje sa autoputa. To je redovna pojava. Ja bih dozvolila kratkotrajno zaustavljanje u zaustavnoj uz napomenu da je koriscenje wc na pumpama besplatno.
  • Vlada

    16.12.2023 15:10
    Od kampanje i pozivanja na savest u zemlji srbalja nema puno vajde. Promenite zakon i krenite strogo da kaznjavate voznju zaustavnom trakom i problem resen. Takodje, kada su zastoji na auto putu, uvedite pravilo da ko se zatekne u preticajnoj traci ide skroz levo do branika a ko je u voznoj, skroz desno na liniju sa zaustavnom, kao sto je pravilo u skoro citavoj Evropi. A gospoda u Super B Skodama umesto da spava na pumpama pri upaljenoj rotaciji, neka se malo pokrene auto putem i to tamo gde ih iz dispecarskog centra posle uvida sa kamera, posalju.
  • zztop

    16.12.2023 15:02
    A ko će obavestit one što se uključuju na pogrešan smer ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna