Autor: Beta

Info
22.12.2023.
19:22
Profesorka izbornog i ustavnog prava Marijana Pajvančić izjavila je danas da je uočila nekoliko stvari na proteklim pokrajinskim izborima koje dovode u sumnju regularnost izbornog procesa.
  • Pićuka

    24.12.2023 08:56
    Ajde sada da vidimo tumačenje naših zakona. Zar nije logično da svaka kutija ima kontrolni listić jer za svaku kutiju postoji prvi glasač. U čemu je onda, uopšte, smisao kontrolnog lisitića ako se nalazi samo u jednoj od, naprimer, pet kutija.
  • Pitam

    23.12.2023 09:25
    Za druga
    Koliko vas koji ovde branite pravo patriJota da izraze svoju volju o budućnosti zemlje u kojoj ne plaćaju porez niti jednu drugu dažbinu od koje živi ova država, koliko vas se ostrvi na frilensere ili male privatnike kad iznesu svoj stav da su nameti koje ova država stavlja pred njih veliki? Razapnete ih. A sad vam je sasvim ok da su ovi uvezeni ravnopravni građani i da mogu da izađu na birališta?
  • Necuveno

    23.12.2023 07:59
    Meni je cudno da se ljudi koji toliko krse zakone uopste nalaze na izborima
  • Teodosije III

    23.12.2023 06:24
    Imao sam priliku da sa gospođom o tome razgovaram pre izbora.
    Ona je vrhunska stručnjakinja za ustavno pravo i očigledno je neko namerno ili iz neznanja loše preneo njene reči.
    Pošto nema dva kontrolna listića, moj predlog je bio da postoji formular koji bi ga zamenjivao za drugu kutiju, a na koji bi se potpisali SVI članovi biračkog odbora. Ali to je moja inženjerska pamet, nisam pravnik.
    Pošto se problem "napunjenih kutija" javlja samo u Vojvodini, zbog veličine glasakog listića (ja ga zovem glasački čaršav), tamo gde se o odlučuje o tome nije o tome razmišljao, namerno ili nenamerno!
    A vi što ste najpametniji, internet, pravni stručnjaci pospite se .......!
  • Biljana

    23.12.2023 06:19
    Suština
    Profesorka je jasno rekla koje su sistemske greške napravljene prilikom glasanja za Pokrajinu. Problematična verodostojnost sadržaja dodavanih kutija je samo jedna od njih. Npr, naši rođaci gastarbajteri su glasali u konzulatima Srbije u inistranstvu za republički nivo, ali su u Novom Sadu ostali neiskorišćeni njihovi glasački listići za pokrajinski parlament.
  • Bulevarac

    23.12.2023 01:58
    Malo iskustva nije na odmet
    Radio sam sve izbore od 2004. na ovamo i profesorka je delimično u pravu. Naime, kada se dodaje nova kutija, mora se to notirati, kao i da se svi članovi BO potpišu na parče papira koje će biti ubačeno u novu kutiju. Ta kutija mora biti obezbeđena na isti način kao i prva, znači sa onim tužnim plastelinom koji zovemo vosak i kanapom.

    I naravno da to ni jedno biračko mesto nije uradilo.
  • Marko

    22.12.2023 23:01
    Botovi, džaba piskarate. Kontrolni listić služi za proveru glasačke kutije. Zna profesorka šta je rekla. Ako imaš dve kutije a jedan glasački listić to znači da jedna od te dve kutije nije proverena (kontrolisana). Znamo, komplikovano je to za vas, da razumete suštinu i čemu nešto služi u ovom slučaju kontrolni listić, ali instrukcije iz štaba koje dobijete da dezavuišete to vam ide od ruke. Zato i jeste botovi.
  • Dragan

    22.12.2023 22:15
    E neka je i ona nešto rekla. Ćutanje je zlato.
  • Lela

    22.12.2023 22:13
    Ako je ona profesor…onda su nam pravnici odlični. Samo jedan glasač je prvi glasač i samo on popunjava kontrolni listić. Bez obzira na broj kutija,one se zapečate i nastavlja se glasanje. Kad se otvara,idu te koje su za iste izbore,istresu se na istu gomilu. Zaista veću glupost nisam pročitala a 2 decenije radim na svakim izborima.
  • Novosadjanin

    22.12.2023 21:26
    Strasno
    Koje nebuloze su ovde napisane. Sramota stvarno ako je ovo izjavila jedna profesorka!
  • Dex

    22.12.2023 21:26
    Profesorko Pajvancic, za sve sto tvrdite, morate imati dokaze. Samo te dokaze nikako da vidimo, ne samo od vas vec od bilo koga iz opozicije. I kako to da niko od posmatraca nije stavio primedbe na tok glasanja, niti stavio primedbe na zapisnik????????
  • Mina

    22.12.2023 21:13
    Profesorice gde je zapelo kod vaaeg obrazovanja? Kontrolni listic ide samo na pocetmu izbornog dana, kada dodje prvi glasac, ocigledno ste neki cas propustili
  • Dipl pravnik

    22.12.2023 20:10
    -
    Profesorica valjda zna da se kontrolni listić ubacuje kada glasa prvi glasač i ne mogu onda biti 2 kontrolna listića jer ne mogu biti ni 2 prva glasača.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna