Autor: FoNet

Info
21.02.2024.
09:55 > 10:13
Ministarka zdravlja Danica Grujičić očekuje da će u narednih nedelju dana ili dve nedelje biti objavljeni rezultati stručnog nadzora porodilišta u Sremskoj Mitrovici.
  • Zera

    21.02.2024 20:42
    Sramotno je sta izjavljuje ministar zdravlja u jednoj “pravnoj” drzavi.ministarka je jedno veliko razocarenje.Da je imala domaceg vaspitanja ne bi bila ministar i ovakve izjave davala.nazalost,pa nema ko njeno domace vaspitanje da preispita.
  • JaPaJa

    21.02.2024 20:04
    Komšinica
    Danice, ti da imaš imalo obraza i stida barem bi se malo zacrvenela. To rumenilo koje koristiš nije dovoljno. Skakanje po stomaku, psovanje i na kraju ubistvo deteta? Pa tako može i moja komšinica, koja čak nije ni babica, da me porađa. Čuješ li ti sebe?!
  • Vreme

    21.02.2024 17:18
    Prijateljica se u betanijj mucila 18h, da bi tek onda otisla na carski, jer vise nije bilo ni plodove vode. Zar nema neki protokol, procedura ako pukne vodenjak, koliko sati ce se zena muciti dok je ne porode. Valjda postoje neka pravila... a ne da puste zenu da se 18h sati muci i da ima kontrakcije, a da se nista ne otvara
  • Zima

    21.02.2024 17:14
    Imala slican porodjaj sa oba deteta. Prvi je protekao glatko jer se tu zatekao sposoban ginekolog, koji vrlo brzo reagovao (iako je beba bila visoko), znao kako da je usmeri u kanal. U drugom porodjaju isto bilo brzo otvaranje, beba visoko, ali doktorka je pustila da se mucim sa otorenimh 10cm, nije znala kao prvi doktor da usmeri bebu u kanal. Cekali da se spusti, a to se nije desavalo. Dakle, mogla su oba porodjaja proci glatko ukoliko je strucan doktor, ali drugi put je bila doktorka koja nema znanje a ni vestinu. Nestrucna i drska. Sto su nestrucniji to su drskiji. Svaka cast prvom doktoru. Betanija Novi Sad
  • Šanel od Kokoa

    21.02.2024 16:44
    PORAZGOVARALE?! Jel ova stvarno misli da je toj ženi u tom trenutku bilo do razgovora?! Grujičićka, MARŠ i iz ministarstva i iz zdravstva jer očigledno nisi ni za jedno!!
  • Betanija NS

    21.02.2024 16:23
    Tako je, zapretili bi joj, pa bi joj onda rekli da će svakako ponovo kod vas doći kada opet bude trudna, stari recept kako ubedujete pacijente.
  • Nera

    21.02.2024 15:56
    manje dramatično
    Dete mrtvo, pa bi se sa razgovorom umanjila drama. Ko ovo može da izgovori?
  • Marija

    21.02.2024 15:53
    Hm
    Došli smo do toga da nema ko da nas leči, kvalitetan kadar je teško naći. Iz sličnih razloga, teško je naći kvalitetan kadar i za rad u prosveti.... Ukratko, dotakli smo dno po svim aspektima.
  • 0ane

    21.02.2024 15:49
    Ponovo
    Gospođa ponovo lupeta...ko je do sad radio svoj posao kako treba radiće ga i nadalje. Ko je pacer, nema šta da traži na ginekologiji/bilo kom ozbiljnom poslu. Tom logikom se niko ne bi bavio ni politikom, ali gle čuda, političarima/dotičnoj ne smeta što ih građani prozivaju zbog svojih gluposti, lopovluka i afera.

    Gospođo sedi jedan.
  • Djomla

    21.02.2024 15:41
    Komentar bruka
    Ako neko nije radio strucno posao treba da odgovara a oni koji nisu sigurni da mogu to da rade strucno ne treba da se bave tim poslom.tačka.
  • Umetnik

    21.02.2024 14:37
    Psiholoskog umeca? Bas cudno pisu rec "ljudskost". Ako treba da se objasnjava ljudima koji se bave tako osetljivim stvarima kao sto je porodjaj, koji nekom moze da bude najveca radost u zivotu, a nekom najveca tragedija, kako treba da se ophode u kojoj situaciji, onda oni nisu za taj posao u toj formi.
  • Mama

    21.02.2024 14:25
    Hoće li da kaže da bi ženi lakše pao gubitak bebe da su POPRIČALI s njom? Ova žena stvarno nije normalna.
  • Obrad

    21.02.2024 14:08
    Prosto neverovatno
    Dotična je za vrlo kratko vreme postala kao OVI sa tim izjavama. Prodana duša. A pre nego što je ušla u vlast usta su joj bila puna poštenja. Ne kažu džabe daj nekome vlast da vidiš kakav je.
  • Ns

    21.02.2024 13:58
    Znaci nisu ni popricali sa majkom ubijene bebe???

    Za vas je samo zatvor!!!
  • /

    21.02.2024 13:48
    S obzirom da od prvog dana u vlasti prednjači sa izjavama o korumpiranim doktorima neradnicima, sama je doprinela nepoverenju u zdravstvo u celini
    Zdravstveni radnici ne osudjuju jedni druge pre nego dobro prouce dokaze zato sto znaju koliko je slozen proces koji vas uvede u gresku, i koliko se za razliku od vecine drugih profesija takva greska ne moze popraviti. A ne zato sto stite esnaf
  • komšinica

    21.02.2024 13:48
    Ovo je sve gore i gore, a ova žena bilje da ućuti. Porodilišta postoje u prvom redu da bi se žena u higijenskim uslovima porodila uz stručnu pomoć. O hijigeni da ne pričamo, a ako se stručna pomoć sastoji od bahatog i nesavesnog ponošanja lekara, sprovodjenje procedura nad ženama bez njihovog znanja i pristanka, ona da se mi lepo vratimo u stara vreme naših baka pa ćemo kod kuće obezbediti bolje higijenske uslove i platiti stručnu i iskusnu babicu. Vreme je za pobunu, niko više ne treba da održava trudnoću u privatnoj praksi niti da se poradja u privatnom porodilištu. Ostrvili su se na lovu i sve je prevršilo svaku meru. Pozdrav svim mama i budućim mama. Ja sam rodila troje dece i znam jako dobro šta pišem. Kada ih izbojkotujete i ošinete po dzepu propevaće drugu pesmu!!! Samo hrabro!
  • Mica

    21.02.2024 13:32
    Da,treba da sve kaže i da mu se sudi.
    Generalizovano je jer se dešava i u drugim porodilištima. Dokažite da nije.
    Domaće vaspitanje nema veze sa ovim. Valjda znate kako se ponaša prema pacijentu!
    A,da li tako piše po knjigama,da li tako uče u školi? Ili kada se zaposle,pa moraju tako!? To preispitati!!!
  • "Čašica Razgovora"

    21.02.2024 13:18
    Madam zipp na ledja
    Ako je gospodja tako dobra bila u svojoj struci (taman posla da nije),šta joj je trebalo spanjdjavanje sa kojekakvim "organizacijama"?
    Možda je to "ljubav" iz mladalačkih dana,teško da je starost ludost?
    Sve je to produkt nerasčišćenih poslova sa komunizmom,pa sad uči ko je izmislio toplu vodu.
  • Majs

    21.02.2024 12:53
    Draga Dr, to kako se neko ponaša prema pacijentu u zdravstvenoj ustanovi ne može da bude kućni vaspitanje, jer mora da postoji pravila ponašanja na poslu. Ti ljudi su na poslu i ne mogu da se ponašaju kako hoće. Ako se ne ponašaju adekvatno,moraju biti neke posledice za takvo ponašanje, a ne da ministarka izjavi da je to kućno vaspitanje.
  • Zla...

    21.02.2024 12:40
    Ma nemoj !!!
    "Ne može sad ministarstvo da se bavi domaćim vaspitanjem. Kako se vi ponašate prema jednom pacijentu, to je odraz kako ste vaspitani".
    Svako ko nema domaćeg vaspitanja, nema šta da traži u javnim, državnim ustanovama ! Neka pokaže nevaspitanje u sopstvenoj firmi, pa neka rasteruje pacijente i mušterije i.... prazni svoj novčanik !!!
    Ne postojimo mi radi njih, nego oni radi nas. Mi ih plaćamo! To se odnosi na sva ministarstva. Kad se na ovaj način uvede red, sve će leći na svoje mesto.
  • r

    21.02.2024 12:16
    r
    Psihološki momenat, je vrlo važan, sam odgovor na dobar dan ,Vam puno govori kad uđete u ordinaciju ako ga dobijete.Svaka čast doktorima izuzecima, koji su i promilima!!!!
  • Gagi

    21.02.2024 12:08
    Obraz ko đon.
  • Maja

    21.02.2024 12:08
    Garisa
    Očito nije.Svaka sledeća izjava joj je gora od predhodne.Ima dobrih i loših lekara ,kao i dobrih i loših ljudi,medju pacijentima ima raznih,ali ovoliko nepostojanje empatije od jednog kako sam čula vrhunskog strucnjaka i žene na ovakvoj poziciji je van svake pameti.Kako se ona uopšte odlucila za ovako jednu trebalo bi humanu profesiju?
  • Voša

    21.02.2024 12:08
    Za ovu ženu kažu da je veoma stručna kao lekar. Srećom, nisam imao iskustva da to i potvrdim. Ali, kao ministar je nula. Kritikovala je lekare u Nišu. Nije sposobna da donese zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama. Ubalažava tagedije..... Nije uradila ništa!!
  • Sanj

    21.02.2024 11:58
    Ahh
    Vrana vrani oci NE vadi
  • Zorica

    21.02.2024 11:58
    moć ženi
    Uh, umesto da se ženi vrati moć na porođaju, da se ohrabruju i informišu koliko je njihovo telo moćno, koliko zna šta treba da radi u pravim okolnostima, da se obezbedi intimna i podržavajuća atmosfera za porođaj, da se pruži izbor, da se omogući spoljna podrška, pratnja, da žena može da šeta, da se okrepi, da zauzme položaj koji joj odgovara, da ima slobodu kretanja...
    A oni plaše, šta sve može da se dogodi na porođaju, letak gde mlade majke da čitaju kako može život da im se spasava. Pa majku mu, da li je smrt prva asocijacija na porođaj?! Lekari porođaj vide kao jako strašnu stvar, oni ga se prvi plaše. Porođaj je stvar hormona, oksitocina, osećaja sigurnosti, prepuštanja. Kako to uraditi dok je reflektor uperen u vas, dok ležite na leđima 12 sati bez mogućnosti pomeranja, bez da vas iko pita kako ste i da li vam nešto treba. Doktori ne porađaju, žena se porađa. Sve smo mi to pogrešno, nažalost, shvatili.
  • mileta

    21.02.2024 11:53
    Ništa cudno za izjavu ministrke i ponašanje lekarau bolnici u Sremskoj Mitrovici i porodilištu pogotovo.
    Svi jure za privatnom praksom a ovde samo uzimaju platu i mito počev od direktora pa nadalje.
    Ispitati poreklo imovine svim lekarima i Mitrovici.
  • Maja

    21.02.2024 11:50
    Uzas
    Sram vas bilo!Dete je preminulo a majka ce da zivi sa tim do kraja zivota!Odgovornost nula.Ova drzava se pretvorila u horor film Al onaj najgore kategorije kad pise ispod naslova zasnovano na istinitoj prici.Ljudi,deca,bebe nam umiru,nesavesni lekari,nemogucnost zakazivanja kod specijaliste,zagadjenost,losa hrana I stres a sad ce I Rio Tinto I kompanija Dandy da nas dotuku.Divno,ko nas kleo nije dangubio.
  • Marko

    21.02.2024 11:48
    Šta je sa ovim lekarima?
    Ona, Nestorović - oni su vrhunski stručnjaci, a ovako se ponašaju?! Pa mi smo dobro i živi ako nas ovakvi lekari leče. Zamisli njihove pacijente kad ih nešto pitaju u vezi svog stanja...
  • Milan NS

    21.02.2024 11:35
    Spin
    ne da više neće biti specijalizanata ginekologa akušera već neće više niko hteti da zatrudni i porađa se u ovakvim uslovima
  • John

    21.02.2024 11:29
    " Njena glavna zamerka je što nije pokrenut unutrašnji stručni nadzor."

    To glavna zamerka??? Sram te, bre, bilo...
    Valjda glavni problem treba da bude to što je dete umrlo
  • Goca

    21.02.2024 11:19
    "Ja ne želim sada da kažem da nema ružnog odnosa prema pacijentima. Ima. I od strane srednjeg medicinskog osoblja, i od strane lekara, ali to je stvar domaćeg vaspitanja. Ne može sad ministarstvo da se bavi domaćim vaspitanjem. Kako se vi ponašate prema jednom pacijentu, to je odraz kako ste vaspitani", poručila je Grujičić.

    Nije to stvar domaćeg vaspitanja već stvar propisa. Treba doneti pravilnik po kojem se takvo ponašanje zabranjuje i sankcioniše. Ti koji neće da budu specijalisti jer se boje ovakvih ograničenja neće posao dobiti ni u inostranstvu. Ako ne znate da se organizujete prekopirajte modele iz tuđe prakse, šaljite ljude preko granice da vide kako tamo izgledaju porođaji pa implementirajte.
  • NS

    21.02.2024 11:11
    Uzas
    Ovo sto ona izjavljuje je dovoljno da dobije otkaz i trajno se ukloni sa bilo kakvih javnih i drzavnih funkcija.

    Svi lekari koji radje podnesu smrt dece nego da neko kritikuje lose radnike u njihovoj profesiji i time se osecaju ugrozeno i zele da neguju svoj ego takodje treba da budu udaljeni od rada sa ljudima i ne treba im se dati odgovornost necijeg zdravlja.


  • ex chapman

    21.02.2024 11:07
    BOLEST
    doktore, izleci se sam
    ovo je tipican odgovor doktorskog esnafa - kolega nikad nije kriv prema pacijentu. mozemo mi izmedju sebe da budemo na krv i noz, ali kad krene bilo kakva kritika na bilo ciji rad - redovi se zbijaju. bez trunke humanosti, ili cak zdravog razuma - brani se esnaf. mi smo uvek u pravu! u ovom slucaju je ocigledno, ne cak ni lekarska greska, nego bestijalno divljanje lekara. ali ne sme se napraviti presedan da bilo koji lekar odgovara za svoje postupke. to bi otvorilo "pandorinu kutiju" ODGOVORNOSTI! jedan od glavnih razloga sto Srbija vec sad nije ostala bez svih lekara, jeste sto u Srbiji nikad i nikome ne moraju da polazu racune za svoj rad.
  • Rade

    21.02.2024 11:07
    Sram te bilo
    Ministarka je ili izgubljena ili nasla se vila ucem nije bila.
    Sram te bilo sta govoris.
  • Klara Cetkin

    21.02.2024 11:00
    Uh...koliko ruznih i promasenih izjava u jednom tekstu. "Da su kolege polazale malo psiholoskog umeca..." zvuci kao izmanipulisite zenu da misli da vi niste krivi. "Zbog straha nece imati ko da poradja zene", na pogresan strah ste se usmerili dospodjo ministarka... Citav sistem treba menjati.
  • Nina

    21.02.2024 10:59
    Uopšte nas ne zanima da li su ogorčeni. Akušersko nasilje ćemo zaustaviti i nećemo ućutati. Kome se ne sviđa pravac Nemačka samo što tamo nema epiziotomije, skakanja po stomaku, vređanja ali nema ni privatne prakse ni čašćavanja.
  • razmazena zena

    21.02.2024 10:58
    ministarka dno dna
    Mozda ne bi bilo tako dramaticno da su razgovarali sa majkom i lepo izlagali sve. Samo da nije bilo obdukcije kojom je potvrdjena smrt bebe usled nasilnog porodjaja, jos samo kad bi se moglo zazmuriti na obdukciju i praviti se slep. Ministarka nikad gora na poziciji koju obavlja, bez trunke razumevanja, odgovornosti i
  • igor_t

    21.02.2024 10:55
    Korona ministarko, ogorcen je narod na vas, kipi i puca po savovima i uvek su oci uprte u vasa nedela kriminal i korupciju.

    Unistili ste sve pore drustva, ekonomiju, zdravstvo, kulturu...

    Sistematski a i bahato unistavate sve, ali i dalje cedite suvu drenovinu i kradete od naroda.

    I onda ocekujete razumevanje i postovanje.
  • Ns

    21.02.2024 10:52
    Opet bolje da je cutala. Pa, beba je umrla, to je samo po sebi krajnje dramaticno.
  • ns ja

    21.02.2024 10:50
    Šta, beba bi oživela pa ne bi sve bilo tako dramatično, ne razumem?!

    Ova žena je dokaz kako dobar čovek i lekar može da postane LOŠ čovek i loš lekar nakon samo par godina klanjanja u iskrivljenoj sekti..
  • Garisa

    21.02.2024 10:48
    Sramota
    Sta ova zena prica?!? Da su malo porazgovarali sa pacijentkinjom?? Da su joj pripretili? Ili da su joj obecali nesto, samo da cuti? Pa da sutra ovaj doktor isto tako unakazi i unesreci jos koju zenu?!? Ministarko, zar vas nije sramota?
  • Ni slučajno

    21.02.2024 10:44
    Informator za trudnice gde će da nas ubede da je sve što rade normalno iz njihove perspektive a što nisu standardi u drugim zemljama. Hvala lepo, tu priču smo već slušale u školi za trudnice. To je isto priprema za porodjaj koji samo naši lekari smatraju nenasilnim, a u stvari je pun bizarnih i nehumanih postupaka. Ovome stati na put što pre.
  • Kika

    21.02.2024 10:43
    dramaturg
    da li bi gđi ministarki bilo dramatično da se njoj desilo tako nešto?

    onaj koji poštuje datu Hipokratovu zakletvu ne bi trebalo da ima strah od optužbe , zar ne?
  • Sale

    21.02.2024 10:37
    Znači po gospođi ministarki, nije problem nestručnost i bahatost lekara, već što ,,kolege nisu sa njom pričale" i na ovaj ili onaj način učutkale. Problem nije doktor nasilnik i ubica, već što je porodilja progovorila u javnosti! Da je gospođa majka, a ne karijerista, da ima obraza i stida ne bi lupetala ovakve gluposti! Sram te bilo Danice, previše gafova si napravila, sklanjaj se u mišju rupu!!!!!
  • Ruz

    21.02.2024 10:35
    Danica Grujičić je verovatno dobar lekar i stručnjak, ali kao čovek najobičnija nula. Šta tačno treba da znači - da su kolege porazgovarale sa majkom ne bi sve bilo tako dramatično?! Ućutkali bi je, šta?! Ne gospođo ministarko - da su kolege radile u skladu sa zakletvom koju su položile ništa od dramatičnog se ne bi dogodilo. Ovolika bahatost sugeroše ili na svako odsustvo stida ili na potpuni prestanak svesti o odgovornosti mesta na kome se dotična nalazi.
  • Nenad K.

    21.02.2024 10:33
    Otkazi bre!
    Koja priča.Dokle više priče?

    Ljudi čekaju 5 godina na operaciju .

    Ova izgleda samo prekopirala Vučića.

    5 puta se dnevno pojavljuje u medijima nijedan dat otkaz nijedna izvršena radnja osim da "očevi mogu prisustvovati porođaju" i lupetanju o zabrani pušenja u kafićima a trudnicama čučavci u bolnicama bez toalet papira i lekovi sami da kupe pre porođaja od svojih para.

    Šta će očevi na porođaju da kuvaju kafu ginekologu nakon izvršenog porođaja ?

    Kolumbija je institucija za nas .

  • Jelena ns

    21.02.2024 10:32
    ,, Nece imati ko da poradja zene...'' Bla, bla, bla...
    Zapravo, ne isplati im se da poradjaju zene bez dodatne ,, motivacije'' u vidu koverte.
  • Sanja

    21.02.2024 10:28
    Da su porazgovarali sa majkom, dete bi oživelo???
  • NS

    21.02.2024 10:25
    How yes no..A da kolege nisu dovele do smrti bebe ,možda bi smo živeli u normalnoj državi!
    Ova Grujcicka Il se pravi luda ili je stvarno luda, jedna sramota za takvog lekara. Docete vi svi na naplatu!
    A u medjuvremenu žene treba žestoko da se postave u porodilištima, ako treba zvati novine na lice mesta.
  • ja

    21.02.2024 10:24
    sramoto
    sramoto jedna
  • Zovite pravim imenom

    21.02.2024 10:20
    Mrs!
  • Johnny

    21.02.2024 10:20
    Možda da akušer nije ubio bebu, možda sve ne bi bilo tako dramatično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna