Autor: Beta

Info
07.03.2024.
22:49 > 22:49
Generalna sekretarka Saveta Evrope Marija Pejčinović Burić pozvala je danas da se moć veštačke inteligencije (AI) iskoristi kako bi se identifikovali pristrasnost i rodna nejednakost.
  • Spale

    08.03.2024 13:43
    Moze da se iskoristi i u borbi protiv nejednakosti ljudi. Protiv podele na visu i nizu kastu, protiv podele na gradjane prvog i drugog reda.
  • Prometej

    08.03.2024 08:31
    Protiv prirode
    Čovek & AI u zajedničkoj borbi protiv čoveka.
    Neko bi mogao pomisliti da na Zemlji već žive vanzemaljci koji polako sprovode svoju agendu uništavanja čovečanstva.
    I mora se priznati da im, na žalost, ide dobro.
  • Zemlja čudesa

    08.03.2024 04:15
    Skupo će koštati
    Svako nasilje nad prirodom završava se kaznom za nasilnika... Ove moderne uravnilovke u kojima "svi sve mogu" završiće se tragično. Priroda je stvorila muškarce i žene, različite po svojim osobinama, sa određenom svrhom koja je uspešno funkcionisala od postanka živih bića na Zemlji. Zadnjih 15-20 godina pojavili su se ovakvi mudraci koji bi dekretom i kaznama da to prepravljaju.
  • Vidra

    08.03.2024 02:29
    Znak jednakosti...
    ...Ima dve strane. Da li će se taj potencijal jednako koristiti da ukaže na nejednakost na štetu oba pola i kako će se određivati objektivnost rezultata? Postojeće platforme poput ChatGPTa snažno naginju protiv belih,strejt, cis muškaraca. Nema naznaka da će gorepomenuta inicijativa pokazati znake nepristrasnosti. Koja bi onda bila vrednost tako stečenih zaključaka? Veća je verovatnoća da će se ovde više ljudi mašala okoristiti fondovima koji piškaju firnajs čim čuju pridev "rodna".
  • w/e

    07.03.2024 23:19
    nebitno
    Uzevsi u obzir da zivimo u dobu gde je dovoljno reci: "Ja sam musko/zensko," rodna ravnopravnost je u potpunosti nebitna. U Spaniji je zapazen fenomen da se velik broj vojnika poceo izjasnjavati kao zensko, ne bi li ostvarili bolje uslove rada i 15% vece plate. Kako se ovo uklapa u kontekst rodne ravnopravnosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna