Autor: Beta

Info
17.03.2024.
17:19
Visoki predstavnik EU Žozep Borel naveo je da "skoro sve evropske prestonice pomno rade na scenariju skoro neizbežne mogućnosti veoma razornog konvencionalnog rata u Evropi".
  • Uništiće ih slučajno

    18.03.2024 11:32
    Borelj, Makron, Lajčak, Šolc hoće rat, koja komedija?
    Uništiće ih Putin slučajno !
    I to tako što će se jednog jutra probuditi da popije kafu, sešće za sto i čitati novine, verovatbno sportsku stranu Hokej. I onda će greškom dok je zadubljen u čitanje sportske strane, slučajno pogrešno dohvatiti i otvoriti aktovku sa crvenim dugmetom umesto aktovku sa nekim papirima koje treba da pregleda, i kad krene da dohvati papire uništiće ih greškom. Otprilike ova realna situcaja pokazuje kolika je snaga Borelja, Šolca i Makrona !
  • A3

    18.03.2024 06:19
    Nije valjda?
    Najbolje bi bilo da i jedna i druga strana samo lupa mačevima o štitove. Ako to nije slučaj, onda je Zemlja nadrljala.
  • mns

    18.03.2024 00:05
    eh...
    u šta ih je američki sistem uvukao da sad ne mogu da promenu mišljenje....strašno ...
  • Гоги

    17.03.2024 23:30
    Гоги
    И треба да пукне и није нека штета за цео свет.
  • Mileta

    17.03.2024 23:08
    Neće Evropa rat,to žele evropske vođe koj su podplaćeni od strane Amerike,jer od 1945 Amerika drma Evropom,Evropa je okupirana,to stanje je održivo jedino ako se pojedinci odnosno predsednici koje oni postave dobro plate,radeći po njihovom scenariju,dokaz je Ukrajina koja plaća u životima svojih građana,zbog pohlepnog stava predsednika kojeg su takođe oni postavili,Amerika i Nato upotrebljavaju lošu stranu evropske istorije kako bi pokrenuli da ratuje brat protiv brata,samo da bi oni profitirali,zaradili,opljačkali ,oteli.Otimačina im je specijalnost,oteli su zemlju od Indijanaca,oteli su Kosovo od Srbije.
  • Jovan

    17.03.2024 22:45
    Rusija je daleko od idealne države ali je sasvim razumljivo njihovo zasićenje činjenicom da su stalna viševekovna meta evropskih zemalja od Francuske sa Napoleonom preko Hitlerove Nemačke do današnje pretnje sa NATO paktom i davanja gasa Ukrajini za aktuelni sukob. Rusija je silno stradala u svim pređašnjim ratovima i nema nameru da ponovo prolazi kroz ratno razaranje sa starim neprijateljima. U slučaju da se nemačke i francuske oružane snage potpomognute logistikom Britanije i Amerike ponovo direktno ostrve na Rusiju nema sumnje da ruska vojna doktrina nalaže upotrebu svih raspoloživih nuklearnih kapaciteta radi konačnog eliminisanja drevnih pretnji. Evropa je sasvim svesna kakav odgovor ih očekuje ali pitanje je da li imaju ekonomski, ljudski i vojni potencijal za odupiranje naređenjima koja im stižu preko Atlantika i Lamanša.
  • V

    17.03.2024 21:46
    Nema sa Rusijom konvencionalnog rata to je moglo protiv Srbije sa 10 000 metara visine iz aviona…

    Oni imaju crveno dugme!
  • Ташоли

    17.03.2024 20:47
    Опет не слушају шта говори друга страна. Медведев је пре скоро два месеца лепо рекао да ће у случају рата са НАТО, због очигледне несразмере у војним и свим другим потенцијалима, Русија бити принуђена да своје носаче наоружа неконвенционалним (тј. нуклеарним) бојевим главама. Значи конвенционалног рата Русије и НАТО неће бити, ни мало разорног ни веома разорног. Само нуклеарног, не дај боже.
  • Samo kazem

    17.03.2024 20:42
    Evropa zeli rat sa Rusijom. Nisam cuo da Rusi spominju rat sa Evropom, a ovi ne prestaju to da spominju.
  • @Zare

    17.03.2024 20:19
    A da nije svet doveden na ivicu katastrofe jer je SAD dozvoljeno da napada i okupira niz zemalja tokom proteklih decenija, neke i sa dokazano potpuno lažnim optužbama uz izuzetnu "lakoću potezanja oružja" a kojima je zajedničko da nikada nisu napale SAD niti ugrozile živote Amerikanaca? Da li je SAD snosila ijednu jedinu sankciju od prepoštenih Evropljana zbog svojih imperijalističkih ratova? Makar jednu?
  • Veljko

    17.03.2024 19:17
    Veljko
    Ljudi,ovo nejce da valja,svima nama se Rat,polako nadvija. Kamo srece da razum prevlada ali…?
  • Mile

    17.03.2024 19:13
    Htele izlapele sede glave da ratuju sa Rusijom, pa sad kad se obilo o životni standard hoće da raznesu celu planetu.
  • Zare

    17.03.2024 19:04
    Bojim se da neki evropski lideri ne veruju da bi se ruski tenkovi sutra ne bi mogli naći na njihovim granicama. Ako se Rusiji dozvoli okupacija Ukrajne kapacitet ucene koju bi mogla dobiti i njihova lakoća potezanja oružja dovela bi ceo svet na samu ivicu svetske katastrofe.
  • dule

    17.03.2024 18:31
    "Ali Šolc se", ukazuje on, "bitno razlikuje od svojih zapadnih saveznika u suštinskom stavu, a to je da bi on bio mnogo srećniji da dođe do rešenja kojim bi se rat okončao na sadašnjim linijama sukoba, što je za Kijev, baltičke zemlje, Poljsku i SAD apsolutno neprihvatljivo".


    Plašim se da je Rusiji mnogo manje prihvatljivo nego navedenim stranama, uz izuzetak Kijeva.
  • Situacija

    17.03.2024 18:04
    Da li su se ovi evropski pajseri zapitali šta to ima u evropi a da treba rusima? Kada shvate da nema ništa shvatiće i sve ostalo. Ukrajinci i Rusi su isti narod i zato je tamo rat jer je neko pokušao od ukrajinaca (i uspeo) da napravi antiruse. E sad to treba samo da se ispegla i biće sve ok a u evropi svakako nema ništa zbog čega bi ijedan rus stradao.
  • milan

    17.03.2024 17:36
    zanimljivo. prošle godine smo slušali da Rusi nemaju više municije i da su ima ostale samo lopate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna