Autor: Klima 101

Info
13.04.2024.
06:26 > 07:32
U ponedeljak, 8. aprila, u onlajn bazi dokumenata Okvirne konvencije o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija (UNFCCC), osvanuo je novi, treći po redu izveštaj Republike Srbije.
  • Za Realistu

    13.04.2024 16:55
    @Realista - ne znam odakle ti to da smo svetlosnim godinama ispred BiH ali evo ti izjave generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske -
    Citiram "EPRS ne planira da pokrece vise nijedan projekat novih energetskih pogona koji nisu obnovljivi izvor energije". Ovo je izjavljeno pre mozda dve nedelje.
    Dok mi pokrecemo "poslednju elektranu na ugalj u Evropi" Kostolac B3 (tako je cela Evropa zove, blam nad blamovima) i puna su nam usta gasnih elektrana i nuklearni jedna BOSNA planira iskljucivo hidroelektrane i preko 2 GW solarnih elektrana samo u podrucju Gacko-Bileca-Trebinje-Nevesinje (tu vec imaju preko 300 MW solarnih elektrana, dok Srbija ima 40 MW solara).
    Tako da vise pratimo sta radi komsiluk (primer - prosecna cena MWh na trzistu struje je oko 90 evra za MWh, pre neki dan je cena u Rumuniji i Bugarskoj bila 2 evra za MWh i to par dana konstantno posto imaju nenormalno puno solara i vetra. Sta to znaci - bugarska fabrika proizvodi svoje proizvode sa strujom od 2 evra za MWh a srpska fabrika sa cenom od 100 evra za MWh).
    Trzista se menjaju, izvori struje se menjaju, KOMSIJE SE MENJAJU, a mi kaskamo i gledamo u 2039 kad cemo otvoriti nasu nuklearku...
  • Cima

    13.04.2024 09:02
    Za klimatske promene du najodgovornije SAD, pa Kina, pa najrazvijenije zemlje EU. Svi ostali zajedno ne dostižu ni trećinu emisije gasova staklene bašte. Zato, manite se gluposti! Dok oni nešto STVARNO ne preduzmu, ništa ne vredi.
  • Realista

    13.04.2024 08:53
    'Ajde?
    BiH i klimatska akcija, ekologija?! Srbija, ovakva kakva je rasturena i vođena idiotima, je 5 svetlosnih godina ispred BiH.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna