Autor: 021.rs

Info
15.04.2024.
15:35 > 23:23
Podoficir Vojske Srbije teško je danas povređen tokom vežbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, dok se za drugim podoficirom nakon pada u vodu i dalje traga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
  • Stevan

    16.04.2024 16:49
    Vojna tajna
    Ne znam stvarno zašto i u kom smeru ovo ide. To bi trebalo da bude vojna tajna. Svako ko je služio vojsku ti zna, a komentarišu CIVILI
  • Marko

    16.04.2024 09:58
    Marko
    Ako su profesionalni vojnici,sami su izabrali vojnu struku. Uz nju ide,smrt,ubistva,povrede,invalidnost,rizik,itd. Dobije se plotun,zastava,odlikovanje,novcana nadoknada porodici i slika u VC. Nevidim,cemu pridavanje nekog znacaja?!
  • John

    16.04.2024 00:26
    @Eon

    Nekada?
    Ovima je to pravilo...
    Čim su se "ustoličili" na Pasuljanskim livadama stradala su dva kadeta Vojne akademija. Pre tri i po godine, poginula su dva pilota kada se srušio MiG21" kod Malog Zvornika. Par godina ranije isto su dva pilota poginula kada se srušio "Galeb" kod Šapca.
    Na poligonu "Pešter" poginuo podoficir u oklopnom vozilu.
    I sve to na vežbama... (Helikopter je druga priča, to je bilo na zadatku...)
    A zaustavi 10 nasumično izabranih ljudi na ulici... od njih ako troje bude znalo da nabroji bilo koju od ovih nesreća... ali zato će i bar šest reći "Ali Šutanovac/Tadić/Ponoš je pretopio tenkove"...
  • Eon

    15.04.2024 20:36
    Postoji razlog za sumnju
    Svi znamo da se prilikom vojnih vežbi nekada dese i nesteće. Međutim pošto se zna ko su sve bili i ko su i sada ministri vojske i policije, logična je sumnja u stanje u oružanim jedinicama.
  • Limanac

    15.04.2024 18:15
    Za neupućene
    Nemojte lupetati ako se ne razumete. Nažalost, žrtve u ljudskim životima prilikom izvođenja vojnih vežbi i manevara su "normalna" stvar i dešavaju se. Ako ne verujete, protresite net i staru štampu o vežbama u vreme SFRJ, tamo '71 na primer, kad je načelnik generalštaba bio general-pukovnik Viktor Bubanj.
    I ne samo kod nas, vidite kako je u SAD, Rusiji, Britanskoj vojsci...
    E sad, ova nedaća može biti produkt naprasnog omasovljavanja specijalnih jedinica jer su im naduvane plate, pa su svi polupismeni vojnici i novopečeni vodnici pohrlili u 63., 72. i Kobre, bez kvalitetne selektivne obuke. Čak je i prethodni kdant Kobri rekao "onom čije ime se ne spominje" da se ne mogu preko noći popuniti sa kandidatima iz civilstva i ostalih jedinica, pa je dotični završio kao referent-piskaralo, a ovaj podobni Đoša je novi komandant.
  • Izvidjac Futog

    15.04.2024 17:49
    Nije
    Nije ljudski koristiti ovakve dogadjaje u dnevnopolitičke svrhe.Takve nesreće se desavaju nažalost u svim vojskama sveta prilikom vezbi.A u ratu da nepricam koliko bude stradalih od kako se kaže prijateljske vatre.
  • Gorki

    15.04.2024 16:58
    bes u meni
    Nadam se da svi razumemo u kakvom smo stanju i koliko svi ovi instant stručnjaci, poslanici, ministri, političari i druga uvezana bagra koštaju ovu pustu zemlju.
  • Vlada

    15.04.2024 16:12
    @Brat
    Ministar vojni ne podnosi ostavku ni kada se srusi helikopter i pogine sedam duša ili kada se (zbog njihovog egzibicionizma) covek uguši u oklopnom vozilu na Pasuljanskim livadama. Pojavi se tu neki baja i kaze: "Pa šta......ne dam ministra tog i tog" i voljno.
  • Brat

    15.04.2024 15:50
    Av
    Nadam se da su zivi i zdravi.. A ministar vojni iz moralnih razloga da da ostavku i ne prihvati mesto premijera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna