Autor: Beta

Info
25.04.2024.
07:52
U drugi krug predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji plasirali su se kandidat opozicione VMRO DPMNE Gordana Siljanovska Davkova i kandidat vladajućeg SDSM, Stevo Pendarovski.
  • Suština

    25.04.2024 17:58
    @Debakl EU
    Hvala!
  • Debakl EU

    25.04.2024 12:26
    Ovo je potpuni debakl EU ideje u Makedoniji. Pošto niko neće da napiše ja ću vam objasniti, VMRO se zalaže da se ni po koju cenu ne menja Ustav Makedonije i ne dozvoljavaju da se u Ustav ubacuju Bugari ni po cenu odustajanja od EU puta.
    Pokušavali su Pendarovski i SDSM nekoliko godina da u Parlamentu proguraju promenu Ustava dok je VMRO bio slabiji, ijer pred prošle izbore nije bilo priče o ubacivanja Bugara u Ustav. Nisu uspeli da skupe 2/3 većinu jer je VMRO bio protiv.
    I sada su došli izbori maske su pale i Pendarovski i SDSM je dobio 19%, a sam VMRO 40% što znači da "Apsolutno" nema nikakve šanse za promenu Ustava u Makedoniji i da oni neće u EU ako je uslov "ubacivanje Bugara u Ustav".
    Verovatno će Makedonija u BRICS ili neće nigde jer Ustav sigurno neće menjati to se sada vidi iz glasanja kad je Proevropski SDSM pukao.
    Ovakva glasanja čekaju i Srbiju ubuduće zbog Poglavlja 35, ubedljivo će pobeđivati stranke koje su za odbranu Kosova u sastavu Srbije, a neće u EU ako je to uslov!
  • Zemlja čudesa

    25.04.2024 08:15
    Lep istorijski dokaz da se glupost skupo plaća. 1934. godine je VMRO, u ortakluku sa kolegama ustašama, ubila kralja Aleksandra u Marselju. Danas su nekadašnji teroristi, sa istom ideologijom, na vlasti u Makedoniji i Hrvatskoj, a Srbija je razorena. I sve to samo zato što je Aleksandar imao bolesnu ambiciju da bude veliki kralj Jugoslavije umesto male Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna