Autor: Euronews Srbija

Info
06.05.2024.
19:30
Veliki i mali maturanti nalaze se na nekoj vrsti životne prekretnice.
  • Ssy

    07.05.2024 08:03
    To je problem
    Šta god da izaberu za buduće zanimanje, mnogi će otići u inostranstvo.
  • Miks

    07.05.2024 07:12
    Miks
    Nasledno stranackim putem na državnim jaslama! U celom MUPu mozda 10% vredi ostalo visoke plate benificije prezaposlenost još i stanove dobijaju i to sve mi penzioneri i privatni sektor placa! Ovo mora da pukne jer ni jedan Sistem nemoze tako nesto izdržati i nije normalno!EPS Informatika i sl.takodje prenatrpano sto je suicid drzave jer nijedna država nije sigurna ako nema jak privatni sektor! Bio radio na početku u JP i otišao 90-ih za Nemačku gde sam proveo ceo radni vek u privatnom sektoru i tamo se ostvario penziju i Z.osiguranje i ovo Srbiju uništava od pojave visestranacja i Milosevica!
  • Iluzije i

    07.05.2024 06:56
    očekivanja
    Predlažem da psiholozi, profesori, savetnici iz službi za zapošljavanje, mogu i novinari, sprovedu istraživanje sa učenicima završnog razreda srednje škole, odnosno studentima završne godine na fakultetu, sa samo jednim pitanjem: da sada upisujete srednju školu, odnosno fakultet, da li bi ste opet upisali isto. Isto istraživanje uraditi i sa onima koji se eventualno zaposlili u struci. Lično istraživanje na jednom fakultetu koji obrazuje mlade ljude za turizam, pokazalo je da oko 90% njih ne bi upisalo taj fakultet niti to zanimanje, jer sada znaju da su ranije imali velike iluzije i nerealna očekivanja, jer nisu imali dovoljno informacija da donesu pravu odluku, rukovodili su se emocijama i površnim ocenama.
    Mislim da bi ovakva istraživanja bila veoma korisna mladim ljudima kad biraju svoju buduću profesiju.
  • Нс бој

    07.05.2024 06:33
    Лош систем,децу у основној школи уопште не упознају са могућим занимањима а треба са 14 година да се одлуче чиме ће се бавити.
  • Mirko

    07.05.2024 05:22
    Sve sami
    Manite se pomoci roditelja, a posebno ovih strucnjaka trzista rada i psihologa.
    Srednju skolu smo upisivali sami, odneli dokumenta u skolu i prijavili se. Za rucak su nas roditelji pitali sta smo upisali. I to je bilo to.
  • /

    06.05.2024 23:20
    /
    troprsti jedinicari ce u milevu, troprsti odlikasi u jovinu.
    kao i obicno
  • Realista

    06.05.2024 21:47
    Kako biraju?
    Pa zavisi koliko ušteđevine i porodičnih veza sa ljudima koji trguju uticajem imaju. Džabe im završeni fakulteti, posla za žutokljunce nema, to su priče za budale, traže se mladi doktori nauka sa 20 godina života i 20 godina radnog iskustva za platu od 1000 eura - budalaštine. Jedino rešenje su političke veze za zaposlenje u javnom sektoru koje se plaća od 10-15 hiljada eura i političkim aktivizmom ali su zato radni uslovi koliko toliko humani. Čast izuzecima, znam da ih ima ali se zovu izuzeci sa razlogom. Ovo je zemlja pomora, bežite odavde deco glavom bez obzira ako imalo pameti i znanja imate!
  • ja

    06.05.2024 20:41
    nisam komunista a ni kapitalizam mi nije drag nego onako, ljudski razmisljam, da se od svih zanimanja moze normalno ziveti ne bi deca upisivala skole 'zbog para' pa ceo zivot radila ono sto ne vole. Za nasu decu bese ?
  • D

    06.05.2024 20:27
    D
    Gde ima vise para,ali i dalje biraju JP zbog sigurnosti i skoro svi,koji nisu sposobni za preduzimljivost,ulaze u političke stranke. Tako misle da su rešili,egzistenciju i sl.sro je u trećini 21 veka,zabluda i samo umrtvljuje energiju mladih,sto ce osetiti oko 35 40 jer JP,odlaskom AV bice Socijal Komunisticka proslost u kojoj ce raditi,samo zaista stručni ljudi sa visokim primanjima kao u svim,normalnim i naprednim drzavama sveta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna