Info
02.05.2012.
07:13 > 07:17
Vlasnici manjih prodavnica i trafika u Novom Sadu žale se da su svakodnevno na meti pljačkaša, a da problem koji imaju ne zanima nikoga od nadležnih.
  • PRijava

    09.05.2012 12:28
    Kad ti tako kaze policija
    da ne izlazi na teren zbog toga onda kazi, da su imali pistolj sa sobom. A ako nece da izadju snimi razgovor i posalji ga u neku od Evropskih institucija koja se bavi ovim krsenjem prava jer mi placamo pare da oni rade i nas stite.
  • Limanac

    03.05.2012 10:41
    ns
    zivim u fruskogorskoj uilici na limanu,skoro svako drugo vece obijaju trafiku ili frizider sa sladoledima,uglavnom su maloletna bica,pozvao sam policiju istog momenta,rekli su ne izlazimo na teren zbog toga,jedino da ih na delu vidimo,i to je bio ceo ragovor sa policiskom stanicom u radnickoj.Tako kolko god obijali i pljackali ide sve u nedogled jer milicija ne izlazi na teren,tako da nema potrebe vise diskutovati o sitnim kradjama koje niko nemoze da spreci
  • Fantom Promene

    03.05.2012 08:39
    Novosadska vlast i vd nacelnik milicije u NS u punom sjaju
    e ne gori nicija do zore nece ni Dsovska u NS
  • Penzioner

    02.05.2012 20:59
    Evo Rešenja !!!
    15000 sitna krađa. Moja invalidska penzija 12000.
    Evo Rešenja !!!
  • tnt

    02.05.2012 20:38
    ubistvo
    Sta zakon kaze ako ubijem lopova na licu mesta u slucaju da posedujem nelegalno oruzje?
  • Posmatrač

    02.05.2012 16:20
    Pa nek prijavi da je lopov ukrao minimum 38.000 di
    Pa ženo plaćaj osiguranje, osiguraj robu, pa svaki put kada ti maznu reci više i ima da se obogatiš bez policije, čak ćeš i više voleti da ti dolaze pljačkaši,ti opljačkaj WINER štadišu, tamo rade ret....rdi.......rani i gl..u,..pi ljudi, ;)))) probaj, mani se pomoći, ko čeka da mu drugi reši problem, upada u g...na ;)Sam se pospremi i snađi.
  • ja

    02.05.2012 12:26
    Komsinice vidim da ste neiskusni. Da date ovemu u unifomi sto prolazi kraj vase butige kad- kad stagod (najvise voleju novce a primaju i evrice) vidicete da ce biti manje lopovluka kod Vas.
  • TT

    02.05.2012 12:24
    moj savet
    vam je da ako je ikako moguće lično uhvatite izvršioca, i sami mu odrežete i izvršite kaznu. Nećete tako ništa rešiti osim toga da ćete imati ličnu satisfakciju i osećaj da ste učinili dobro delo za društvo i zajednicu. Da svi tako rade umesto što okreću glavu, ne bi danas ovo bio srbistan već Država.
  • ixy

    02.05.2012 12:11
    obijanje auta
    Meni su na Novom Naselju već dva puta obili auto. Popravka 5000 dinara, a ono što su odneli možda 2000 din. Zvao policiju, a oni kažu ne vredi da se izlazi.... ja reko... nek bar evidentiraju da neko vršlja...čisto sumnjam da su to uradili.
    Razmišljao sam da se organizujem s komšijama i čuvamo parking...al nas malo ima. Ako ima još zainteresovanih da se sami organizujemo... nek like-uju.
    Čini mi se da nam niko neće pomoći dok se sami ne organizujemo.
  • Reforma policije

    02.05.2012 12:08
    Posto Dacic i CO ne rade svoj posao, ili ga rade selektivno i sa odredenim partijskim ciljevima, verovatno je vreme da operemo sav taj sljam sa ulice i iz fotelja. Zar je moguce da nemamo postene i savesne gradane koji bi te funkcije obavljali strucnije.Da ne kazem moralnije.
  • 02.05.2012 12:05
    "Danas te policajac samo popreko pogleda i vec mozes da ga tuzis, advokati, suspenzije. Demokratija."

    Ajde molim vas nemojte stavljati rec demokratija bez ikakve veze jer ste ogorceni danasnjom vlascu.Ovo danas nije demokratija, zapamtite.
    Svakako da nesto ne valja ali zar treba da uskrsnemo Staljina i\ili Hitlera da nam zavode red.
    Problem je u nezaposlenosti, glupom nacionalizmu, u nepostojanju obrazovanja, kucnog vaspitanja, kulture i znanja. U pravoj demokratiji "jaka" policija, lopovi i huligani bi bili marginalna grupacija, ako ne i nepostojeca.
  • CECA

    02.05.2012 11:47
    Sta nas briga,posla nema ,para nema,kriza i kod lopova, sto im ne podignu limit.Vi kao gradjanin ove zemlje nemate prava nikakva I NEMOJTE SLUCAJNO LOPOVU DA NANESETE NEKU POVREDU-JER CE TE VI ODGOVARATI.AKO ZAVRSITE U CRNOJ VRECI, SVI CE ZNATI DA STE BILI POSTENI.
  • 02.05.2012 11:39
    @Адвокат
    Odgovornost MUPa nije ništa naspram odgovornosti pravosuđa, tužilaštva i advokata.

    Ako imate dokaze da je neko korumpiran, zašto ga ne prijavite? Naravno, lakše je klevetati po internetu pod pseudonimom i prati ručice.

    PRIJAVI ILI NE DAVI!
  • CECA

    02.05.2012 11:18
    "dajte im da zavrse ovo sto su zapoceli"!!!!!!!!!!!!!!!Ostace Srbija na mapi,politicari,tajkuni,a nama, ako moze AZIL.
  • 02.05.2012 10:04
    Адвокат
    Скоро свакодневно, или када ми то време дозволи читам 021 хронику. А и дневну штампу. Јер је информација најбитнија ствар.
    Адвокатуром се бавим скоро деценију. Рођен сам у Новом Саду. Али не у оваквом Новом Саду као данас. Елем,
    читајући коментаре у овој хроници, видим да има коментара који немају везе са везом, а не са самим насловом који се коментарише, или текстом испод!
    Прво:
    сама полиција, тј. полицијски службеници, не сви, али добар део су уско повезани са зеленашима (будућим проблемом новог друштва), узнуђивачима, лоповима, криминалцима... И да не дужим... Прво реформа полиције која треба да процесуира лица за која постоји основана сумња да су извршили одређена кривична, или нека друга дела, за која се терете по закону. Па онда све остало. А све док се полиција буде "мешала", са оваквима, и сличним овима... Нема нама бољитка у друштву. Огорчен сам на рад МУП-а. Иако сам адвокат.
  • 02.05.2012 09:54
    I u vreme druga Tite Novi Sad kao i kompletna tadasnja drzava nije imala nista vise policajaca nego sto ih ima danas. Cak ih je bilo i mnogo manje, ali se tada narodna milicija postovala i nije dovodio njen autoritet u pitanje. Nekada je pozornik kada uhvati klince kako sede na frizideru za sladoled ispred trafike u kasnim nocnim satima istima nalupao po nekoliko samara i nisi imao kome da se zalis. Jos dodjes kuci tako nalupan i cale i keva te dodatno nalupaju kada cuju da te je milicija nalupala. Danas te policajac samo popreko pogleda i vec mozes da ga tuzis, advokati, suspenzije. Demokratija. Setite se samo kako je bilo na stadionu u Novom Sadu sedamdesetih i osamdesetih. Gomila na tribinama a samo dva milicionera na atletskoj stazi na ceo stadion. Neko pocne da divlja a pandur se okrene, pokaze prstom u navijaca a ovaj pognute glave silazi dole na porciju batina. Nekada si ako upucas pandura isao pred streljacki stroj a ako si ga kojim slucajem u kafanskoj tuci zakacio stolicom ili flasom posle te je tri dana tukao kompletan SUP u Kraljevica Marka od spremacice pa do samog nacelnika.
  • Tenk

    02.05.2012 09:54
    "Pogledaj njihov nivo kriminala, pa pogledaj naš. Ako ćemo od nekoga da preuzimamo pravosuđe, neka to bude bilo ko osim SAD."

    A pogledaj da su oni 50 država, a mi ni jedna cela...
  • Vojvodjanka

    02.05.2012 09:51
    Sitna kradja - krupan plen!!!
    Onih 15.000 dinara i definicija da je to sitna kradja - kako kome. Za mene je 15.000 velika para. Toliko velika da je veća i od polovine moje plate.

    Ne znam kada će sve doći na svoje mesto. Lopovluk se maltene blagosilja, eto, ovde je lepo opisan slučaj vlasnika radnje koji je štitio svoju imovinu pa nagrabusio i ja se pitam dokle će se na sva zvona edukovati kriminalci? Otkud to da neki sitni secikesa zna tačno za šta će a za šta neće odgovarati krivično ili prekršajno? Sa druge strane imamo cirkus oko prijava sudiji za prekršaje zbog nenamirenih 5 minuta parkiranja ili maltretiranje kontrolora u gradskom busu zbog zgužvane karte...

    Nije dobro. Izbori su za koji dan, obećanja i zvuče i zveče. I biće najbolje da sami uzmemo stvari u svoje ruke - uhvatimo lopova i pozorniku koji izadje na uvidjaj tutnemo koji evrić da okrene glavu. Pa da jednom i pošteni kažu da su nešto naučili!!!
  • Jadno

    02.05.2012 09:45
    Odlazim
    i ja sam ovde stranac kojem je p.k. primitivaca i nezakonja...prevari te opticar u pasicevoj za 35000 i nemas se kome zaliti u ovoj drzavi. Kad uzmes stvar u svoje ruke onda tebe napada policija i sudovi...ma idite bre sad mi je jasno zasto su Turci nabijali zive na kolceve...
  • 02.05.2012 08:51
    @B
    Naš sud će zasedati i za iznose manje od 20 USD, ali je stvar u tome što se ta dela ne gone po službenoj dužnosti, nego moraš lično da podneseš tužbu (što je "gubljenje vremena" i mnogo je lakše da su ti svi drugi krivi).

    Pogledaj njihov nivo kriminala, pa pogledaj naš. Ako ćemo od nekoga da preuzimamo pravosuđe, neka to bude bilo ko osim SAD.
  • 02.05.2012 08:46
    Pre nekoliko godina jedan moj drug koji drzi piljarnicu skontao je nekog lika kako mu krade po radnji. Izasao je iz radnje i sacekao ga na ulazu. Kada je ovaj izlazio drug ga obori na zemlju i tako ga drzao dok nije dosla policija koju je pozvala kasirka. Dosla policija i ustanovila da je ovaj ukrao robu u vrednosti od oko 700 dinara, uzeli mu podatke i pustili ga, ukradena roba zapljenjena kao dokazni materijal a drug popio tuzbu zbog nanosenja telesnih povreda licu koje je kralo iz njegove radnje. Ovaj koji je od ranije poznat policiji po kradjama se izvukao, ali je drug posle skoro dve godine sudjenja istom morao da plati odstetu za nanesene povrede, pretprpljen strah, blacenje dostojanstva i ugleda i sta ja znam sta vec ide uz to. Mislim da je morao da iskesira oko 120.000 dinara i jos da plati sve sudske troskove. Posle toga drug je zatvorio radnju, prodao stan i sa zenom i detetom otisao kod brata u Kanadu. Od tada vise nije dolazio u Srbiju, samo se povremeno javi mejlom, ali sve redje i redje.
  • igor

    02.05.2012 08:38
    B
    objasni mi kako neko može izvršiti isto krivično delo-bez obzira koje??
  • Ja

    02.05.2012 08:34
    To je taj izbor za bolji Novi Sad.
    Odlučno!
    Zato što KRADEMO ovde!
  • 02.05.2012 08:33
    ko kaze da postoji policija???
    policija zapravo funkcionalno i NE POSTOJI, evo primer...stanica liman, preko noci, na teren od skoro 100000 ljudi (koji zive u krizi i bezzakonju)ima jednu auto patrolu (cesto sastavljenu od neiskusnih i nemotivoisanih klinaca) dok je nekada taj teren pokrivalo 15tak iskusnih pozornika i 3-5 autopatrola...stiti vas trenutno iskljucivo matematika verovatnoce ili cinjenica da JOS NISTE DOSLI NA RED...zivela demokracija, povikase lopovi, kriminalci tj politicari...Prostim zakonom o upotrebi svakog sredstva na privatnom posedu resilo bi se 90% problema ali prestrasenima i obespravljenima se lakse vlada...
  • 02.05.2012 08:30
    lalla
    @Preuzmimo nešto dobro od Zapada

    di bas njih nadje? 70000 ubistava godisnje, otprilike vise od ostatka sveta zajedno, imas mnogo boljih primera: Austrija, Svedska... Nisam siguran da se ovi problemi resavaju silom, vec izvorom problema: lecenjem narkomanije (droga je em jeftina em dostupna kod nas), povecavanjem zaposljavanja, resevanjem porodicnih problema (npr nasilja u porodici). Nikad zdrava, normalna, situirana osoba nece uzeti pistolj i opljackati trafiku...
  • 02.05.2012 08:27
    Naš zakon je na strani lopova. 15.000 din nije malo, evo ja planiram kupovinu nekog monitora, našao sam u prodavnici koji mi odgovara, cena 14.878 din, to se taman uklapa u tih 15.000 din. Ukradem ga i ostane mi u džepu ~130€.
    Ne bi me čudilo da je to zato što neko tamo na vlasti preko nekih kanala ima procenat od ukradene robe.
  • B

    02.05.2012 07:59
    Preuzmimo nešto dobro od Zapada
    Ustav SAD kaže da će sud zasedati zbog svake parnice vrednosti veće od 20 (dvadeset) USD.
    Takođe, lice koje izvrši tri puta isto krivično delo, bez obzira koje, ide na doživotnu robiju.
    Pogledajte njihove zakone, pa pogledajte naše.
    Pogledajte njihov standard, pa pogledajte naš.
    Sve ćete shvatiti.
  • 02.05.2012 07:39
    motku u ruke
  • Cika Mile

    02.05.2012 07:36
    Pre dve godine od suda sam dobio izvrsno resenje gde Telenor potrazuje od mene nekih 120000 din .
    -u pitanju ke bilo porucivanje paketa koji za 24 sata stize korisniku sve sa telefonom na adr.
    u pitanju je post paid , ako se neko seca- kako sam dokazao u telenoru da je doslo do kradje identiteta i da nemam veze sa predmetnim paketom , otisao sam u privredni kriminal /ugao pap pavla i bul osl./ i tamo podneo prijavu protiv NN lica , odmah mi je vaji inspektor objasni da je telefon 1 din i da nemaju tu osnova da bilo sta ispituju , e tu sam posle nekih pola sata mlacenja prazne slame uspeo ovog da ubedim da je taj tel u slobodnoj prodaji cca 200 eur , na sta mi je obecao da ce ceo sl. ispitati -corak , nista do dana danasnjeg , zvao sam policiju n puta i skontao lakse doci do ovog krimosa sto mi je napravio problem nego do nasih organa reda i mira , tako da sam ceo slucaj zaboravio i ne dajte nikom svoj jmbg ,al nikom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna