Info
11.11.2012.
11:34 > 07:54
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da Srbija mora poštovati činjenicu da Vojvodina postoji i upozorio da ekstremni zahtevi za ukidanje pokrajine mogu proizvesti i druge ekstremne zahteve, za njenom nezavisnošću.
  • Trpivoje

    15.11.2012 19:25
    Pahtiću
    Treba i Vojvodina (tj pokrajinska vlast) da zna da postoje i stanovnici Vojvodine, koji su Srbi, Slovaci, Mađari, Rusini, Rumuni, Romi ... cca 25 različitih. I tvoj posao, Pajtiću; je da stvaraš pogodnosti za ostvarivanje prihoda i poboljšanje životnog standarda svih stanovnika pokrajine. A ne da raspiruješ mržnju među n jima kako bi pribavio ličnu korist. Tisi taj koji otima od Vojvodine, a sve u korist svojih BG satrapa iz DS. Tebe mnogo više zanima lična korist i finansije DS, nego dobrobit stanovnika pokrajine. Zato me lupaj gluposti.
  • R V

    14.11.2012 09:19
    http://www.youtube.com/watch?v=3ZVQ1Hbg7xY&feature=related

    "Oni kao oce da se odcijepe, a mi im kao ne damo"
  • G

    13.11.2012 05:20
    @@G - i dalje me izuzetno zanima odakle sam ja to "došao nepozvan"? Usled amnezije, potrebno je da me vi gospodine fašističko govno prvo obavestite odakle sam došao.
    Izvinite što sam "neprijateljski nastrojen prema Vojvodini i njenim građanima" kada fašističkoj đubradi jasno i glasno kažem šta vas čeka ako probate da proterate ijednog pomenutog građana Vojvodine.
    Vrhunac ironije je da osvedočeni fašisti mene optuže za "klerofašizam" - na stranu što uopšte nemate ni najmanjeg pojma šta ta reč znači i predstavlja, smehotresno je da ljudska gnjida prozvana mojim obećanjem FAŠISTIMA mene naziva "klerofašistom".
    Na kraju, tako "stručni" navedite jednu jedinu normalnu i demokratsku državu na planeti Zemlji u kojoj je moguća i koja vrši deportaciju sopstvenih državljana, slobodno čak i onih koji su "odnekle došli". Biće interesantno pročitati intelektualni doseg mentalno poremećenog mozga koji evidentno veruje da je "bilo gde u svetu" normalna pojava tzv. de jure bezdržavljanstva.
  • G

    12.11.2012 13:47
    @Za Osobu "G" - da, JESTE POMENUO NEKO PROTERIVANJE! Navedite JEDNU JEDINU "masovnu akciju vraćanja izbeglica" bilo gde u svetu koja nije bila proterivanje i nije vodila u sukobe i ratove. JEDNU JEDINU!
    Policija slobodno može da me poseti - razumem da vama mentalno poremećenim osobama smeta da će neko oružjem da se brani od povampirenih vojvođanskih fašista koji smatraju da imaju pravo da nekoga proteraju iz Vojvodine, isto kao što je savršeno jasno da vam nikako ne spada u samoobranu kada FAŠISTIČKI MAJMUNI dođu da te proteraju bez obzira na razlog.
    Prekini da LAŽEŠ da niko ne preti proterivanjem, to radite na ovim stranicama BEZ PRESTANKA - "masovne akcije vraćanja", "preispitivanje državljanstva", "oduzimanje imovine" - ponovo, JEDAN JEDINI slučaj u svetu navedite gde se sprovode ovakve metode a da nisu u pitanju sukobi i rat.
    Na kraju, ja ne znam kako ja priželjkujem zlo ikome, ako njihovoj deci poželim IDENTIČNU SUDBINU kakvu oni žele drugima, ili čijoj se sudbini podsmevaju. Interesantno je da vam to smeta samo kada to ja napišem.
  • @G

    12.11.2012 12:35
    »Pitao sam do sada već bar 10 puta ali nijednom nisam dobio odgovor - odakle sam ja to došao?«

    Uopšte nije bitno odakle si došao. Bitno je da si došao nepozvan, da si neprijateljski nastrojen prema Vojodini i njenim građanima, da širiš velikosrpski klerofašizam, da konstantno proklinješ tuđu decu i pretiš oružjem.

    To te bilo gde u svetu pa i ovde momentalno kvalifikovalo za hapšenje i deportaciju tamo odakle si došao.
  • za osobu "G"

    12.11.2012 12:18
    citiram

    - Oružje imam spremno za svakog majmuna koji proba da protera mene ili bilo kojeg građana Vojvodine -

    kraj citata


    Niko ovde nikad nije pomenuo proterivanje sem tebe. Ti si taj koji pališ vatru među tvojim zemama, izmišljajući pretnje proterivanjem.

    Što se tiče oružja koje kažeš da "imaš spremno", bilo dobro da te poseti policija, jer je ovo što si izrekao javna pretnja, a i očigledno je da si nestabilna osoba. Takođe, oružje (legalno ili nelegalno) ne držiš po zakonu dozvoljenim uslovima tj. radi lova, streljaštva/sporta ili samoodbrane, već sa predumišljajem, da bi se kako sam kažeš njime obračunao sa neistomišljenicima.

    Mislim da je svima jasno ko je ovde dežurni ratnohuškač i naoružani fašista, jer niko drugi sem tebe nije pretio, niti pretio proterivanjem, ne priželjkuje zlo ničijoj deci za razliku od tebe, niti preti oružjem.
  • Scotch Bonnet

    12.11.2012 10:37
    Uskoro RV
    Bojane ovom temom o Vojvodini si treba da se bavis mnogo ranije, mada nikad nije kasno. Pogotovo kad je Vojvodina u pitanju.

    Sada je to tvoje zalaganje za Vojvodiniu mnogo teze jer ne samo sto su sada na vlasti oni koji nemaju ama bas nikakvog sluha za Vojvodinu vec su tu gradjani Vojvodine koji nemaju ama bas nikakvog sluha za tebe. Bojane prvo moras da povratis kredibilitet pa tek sve ostalo.
  • G

    12.11.2012 09:40
    @Janko - kada je neko mentalno poremećen, ja mu to i direktno kažem. Ti "janko fašista" si mentalno poremećen. Veoma jednostavno, jasno i precizno. Mentalno stabilne osobe se ponašaju drugačije, ne pozivaju na "masovne akcije" proterivanja građanstva, ne priviđaju im se "nebeski narodi", ne vide "zaveru srpskog DB" u svemu bez ikakvih argumenata. Žao mi je što vam ovako "mentalno poremećen" smetam u nameri da proterujete građane Vojvodine. Ostaje nejasan nivo mentalne retardacije lica koje ne može da razume pisanu reč (za koje je potrebno tek malo više od funkcionalne pismenosti), pa da i dalje kao argument pokušava da netačno koristi "slanje deteta u Ameriku". To što ste su vaša deca nesposobna pa žive na grbači roditelja pola veka, ne znači da su svačija deca nesposobna, iako ne čudi imajući u vidu mentalni nivo roditelja koji ovde ispoljavaju.
    Pitao sam do sada već bar 10 puta ali nijednom nisam dobio odgovor - odakle sam ja to došao?
  • rodjen ovde

    12.11.2012 07:00
    rodjen ovde
    Ovo je poruka Ironu koji izgleda ne razume sustinu poruke Vojvodjanstva ! Vojvodina nije nastala kao antiteza vec kao sinteza multinacionalnog stanovnistva, daklem svi smo sve postovali i govorili - divanili jezike! Pravi Vojvodjani i dan danas govore srpski, madjarski, nemacki a poneki i slovacki i rusinski. I to je blago Vojvodine a ne ovo glupavo prepucavanje, to je sustina da se odrzi to postovanje komsije i njegovog praznika, ma sta se ja uopste upustam u ovu raspravu ? Onaj ko razume slozice se a ostaliu, bas me briga!
  • janko

    12.11.2012 04:40
    veliko G
    molim sve koji se ovde javljaju da vise ne diraju veliko G, hrabru pobegulju sa vekovnih ognjista jer je on toliko mentalno poremecen da ne zna vise o cemu da nesto kaze nego o toj, njegovoj bolesti. pogledajte svaka druga rec mu je mmentano porenecenje. jadnik, toliko je bolestan da je greskom poslao dete u prokletu ameriku na skolovanje. sam se zatvorio u cetiri zida sa tastaturiom koja ima samo dve dirke (:mentalno" i "poremecen") te nam sa njom kuca/salje poruke. jedino do njega mogu dopreti zveri ciji je on ostrasceni simpatizer.
  • Nikola

    12.11.2012 01:24
    govori u svoje ime
    Pajticu nemoj da lazes: vecina stanovnika Vojvodine ipak vise veruje republickoj vlasti nego pokrajinskoj. Vratite vi prvo pare sto ste pokrali u RBV u pokrajinsku kasu pa se onda zalite Republici za manjak u budzetu.
  • Novosadista

    12.11.2012 00:47
    Tačno je
    Tačno je Srbi su u većini u Vojvodini.

    Svesno su naseljavani: 1918 dobijali državnu zemlju, 1945 švapske kuće, 1960 ... stanove studentske domove i radna mesta, 1995 ... 2000 "zamenjivali" su kuće i dan dans dobijaju povlaštene kredite.

    I neka ih, ali da poštuju naše običaje, našu tradiciju, našu toleranciju.

    Vojvodina je uvek bila i biće višenenacionalna i tolerantna (OSIM), ako se ne prestane sa gradnjim tolikog broja pravoslavnih crkava, tendencionalnih promena imena ulica i .... ostalih nameta i qurcenja.

    Vojvodina danas nažalost brani svoj džep i svoju tradiciju koju nedamo da nam menjate.Može li vojvođanin a još bolje manjina dobiti radno mesto. Gde god se okreneš: jarani Jovo, Đogo, Nogo ...


  • Novosadjanin

    11.11.2012 22:08
    Vojvodina
    Molim Vas da nam svima objaniste kako ste mislili da prosperiramo kao gradjani Novog Sada, Vojvodine, Srbije kada ste na celo najznacajnih institucija postavili nestrucne ljude. Nesa Pesa dete, vas kum Igor koji ne zna apsolutno nista o Novom Sadu, a kamoli da dovede stranog investitora, kako da zaposli ljude.... Balasevicka vam je savetnik,..... Posto ste tako NE strucno birali kadrove, tako smo i prosli mi demokrate na izborima, zbog vas smo izgubili poverenje gradjana Vojvodine, zbog vas gospodine Pajticu. Zbog vas sada Novim Sadom vlada 3D (Drina, Drava, Dunav). Oterali ste prave i vredne demokrate iz stranke jer ste se bojali Bojane da ce napraviti nesto da ce biti lepsi i bolji od vas.... A sada ste nasli iz opozicije da pricate o Vojvodini, pa vladali smo tolike godine i nikada niste spomenuli Vojvodinu, sad ste nasli...ovo je stvarno smesno. I treba SNS da vlada... sami smo krivi sto smo vas slusali a izbacili prave demokrate... kao npr. Caslava Popovica, kao i mnoge druge... Nemojte nam vi privati o Vojvodini gospodine Pajticu...
  • 11.11.2012 22:03
    Država Vojvodina mora da postoji
  • G

    11.11.2012 21:08
    Zaboravio sam, iskreno se nadam @Sremac da će tvoja deca na svojoj koži da osete te "masovne akcije".
  • 11.11.2012 21:03
    Formira se ustavotvorni pokret u Vojvodini

    http://www.e-novine.com/srbija/vesti/74252-Formira-ustavotvorni-pokret-Vojvodini.html
  • G

    11.11.2012 21:02
    @Sremac - poštovani mentalno poremećeni gospodine, molim vas da mi kažete odakle sam ja to došao?
    Posebna priča, ja svoje dete nisam nigde poslao. Moja deca kada postanu punoletna svoj život uzimaju u svoje ruke, nisam gajio nesposobnu decu koja ostaju sa roditeljima do tridesete, a to što je jedno samo sebe poslalo u Ameriku (ja nisam polagao za njega ispite niti sam ja umesto njega dobio stipendiju) to je apsolutno njegova stvar.
    A za biranje - vi imate da birate da li ćete biti normalni ili nenormalni. Oružje imam spremno za svakog majmuna koji proba da protera mene ili bilo kojeg građana Vojvodine. U Vojvodini se neće ponoviti bacanje građana po red, govno jedno fašističko!
  • sremac

    11.11.2012 20:08
    G, ti bar nemaš razloga za brigu. Em imaš rezervnu državu iz koje si došao, em si dete poslao u tebi neprijateljsku Ameriku. Ako imaš nešto protiv Vojvodine, možeš da biraš gde ćeš, opciono i Pašaluk, mada ste i njima dole doqrčili.


  • Obrad

    11.11.2012 18:57
    Dosta nam je šupljeg
    O čemu priča ovaj čovek, ništa mi nije jasno. Pa njegovi su pisali zakon i izglasali ga. Mogli su da napišu šta su hteli i ispadne da ga nisu dobro napisali i to im sada ne odgovara. Kad to niste uspeli znači da ste nesposobni za bilo šta Bojane. To je kao kad vam sudija svira penal a vi promašite čitav gol, to ste vi radili zadnjih 10 godina. Počevši od Bodruma pa nadalje. Sve sami promašaji.
  • Vlada Jeremić

    11.11.2012 18:54
    Zaboravih nešto...
    Zaboravih nešto u prošlom komentaru da kažem; svaka čast LSV-u za današnju akciju ! Jedini imaju hrabrosti, i jedini su ostali dosledni! A vi iz DS, 'ajte kod svojih tajkuna na Dedinje po mrvice sa stola, pošto cenzus u Vojvodini možete samo da sanjate !!!
  • G

    11.11.2012 18:43
    @LALA - teško je definisati nivo mentalne poremećenosti lica koje u istom tekstu počne sa čuđenjem šta je "ekstremno" a završi sa pojmovima "demilitarizacija", "međunarodna misija", "masovnu akciju povrataka" (sinonim za PROTERIVANJE) i na kraju "srbijanskih okova" sve ironično na tečnom srpskom jeziku. Ostaje pitanje kako ste to zamislili da organizujete tu "masovnu akciju", imajući u vidu spremnost onih koji su proterivali i ubijali te srbe da im vrate otetu zemlju i imovinu (o obeštećenju da ne govorim), a naročito kako planirate da obuhvatite one koji su u međuvremenu dobili državljanstvo, koji su ovde dobili decu, koji su se venčali sa neizbeglim osobama i tako dalje. A najviše je nejasan razlog zašto više zemalja po Evropi i šire ne organizuje iste demokratske "masovne akcije", kada znamo da je veliki broj izbeglica završio u njihovim zemljama. Nadam se da ćete "gospodine" što je pre moguće završiti u zatvoru u kojem vam je mesto, pre nego što vaši pozivi na "masovne akcije" ne izazovu građanski rat, a ja vama i vašoj deci najiskrenije želim da vas zadesi identična sudbina izbeglica, ni manje ni više.
  • razzum

    11.11.2012 18:34
    e moji ljudi
    Draga gospodo,voleo bi da prica o osamostaljenju ima neku drugu pozadinu osim novca,ali na zalost ako je novac motiv i pokretac ove takozvane inicijative za samostalnost,a ne neke stvarno nepremostive razlike onda gospodo izvolite idite i dovidjenja.
  • Jovo

    11.11.2012 18:13
    samo
    Samo LSV !
  • 11.11.2012 17:27
    Čim se postavi pitanje gde su pare odmah busanje u grudi. To je ovde viđeno stotinu puta.
  • Ирон

    11.11.2012 17:23
    ...Војводина је само део Србије и ништа више...и то као Аутономна покрајина, за сада..а ко ће то да се одвоји Пајтићу ? ко је то толико храбар да покрене одвајање, да тај "јунак" Војвођанског отпора није баш Пајтић др Бојан ?
  • LALA

    11.11.2012 17:21
    Zašto je zahtev za nezavisnošću nešto ekstremno? Zar je normalno biti mediokritet, mazohista koji uživa u tome što mu neko ograničava slobodu? Bolje se Pajtiću hvataj plajvaza, pa piši EU i SAD, traži demilitarizaciju Vojvodine, međunarodnu misiju za Vojvodinu koju bi činile članice EU tj. vojvođanski EULEX, masovnu akciju povrataka izbeglica u HR, BIH i Kosovo, pa da se u miru konačno dokopamo slobode i skinemo srbijanske okove sa ruku.
  • Vlada Jeremić

    11.11.2012 17:13
    Vid' ovog...
    Ti i tvoja bratija iz DS ste , takođe sa vašim prirodnim kohabitatorom,lepim Vojom penili danima kako je "ovakav Ustav, sve naj, naj, naj,"; "kako će to sačuvati Kosovo", " kako ništa ne može zaustaviti vojvođansku lokomotivu"...Sad ste se setili Vojvodine ?! Da vas podsetim da ste na vlasti bili od 2000. pa do 2012. ... Niste se tokom tih 12 godina baš , nešto mnogo kurobecali za Vojvodinu ! Zato što vam je do Vojvodine stalo k'o do lanjskog snega ! I zato... Od srca vam želim, da DS više nikad, ali NIKAD , ne pređe ni cenzus u mojoj Vojvodini !!! A sad,nedrage demokrate idite sa vašim novim firerom i nastavite sa raseljavanjem beogradske sirotinje !!! FUJ !
  • mobutu

    11.11.2012 15:45
    Gospodine Pajticu zasto to niste govorili prethodnih 10 godina, nego ste se sada setili da postoji i Vojvodina!?!?
  • Marko

    11.11.2012 15:14
    :)
    Večiti parolaš! Samo baca parole, a sve što je tokom 12 godina uradio na planu decentralizacije Ustavni sud je obrisao za jedno veče. Ljudi moraju da shvate da DS ne želi dobro Vojvodini, jer da želi on bi za 12 godina uradio nešto po pitanju autonomije.

    Bojan Pajtić više nema nikakvu političku moć u republici. Stranka mu se raspada, izgubio je glavni grad i sedi u kancelariji premijera (pravno) nepostojeće pokrajine.

    Jedino mu još aplaudira pozapošljavani DS kadar što pije kafe po toplani i elektrovojvodini.
  • PericA

    11.11.2012 14:50
    Pametan ovaj deran Pajtic.
    Di su novci. Mani se sad ustava, regija , i ostalih gluposti .Di su novci.
  • ID

    11.11.2012 14:43
    Sada sam siguran da je u RBV bilo lopovluka.
  • alisa

    11.11.2012 14:23
    jednog dana
    kada se sa politicke scene sklone gosn.Pajtic,Canak,Mirovi,Mircic,onaj Berisavljevic,razni DSS ovci...mozda gradjanima bude bolje a do tada nikome nista ne verujem...
  • NEMANJA ns

    11.11.2012 14:12
    Canak je otisao, uskoro ces i ti Pajticu zauvek otici.Sram da te bude....
  • Никола

    11.11.2012 13:49
    Србија
    Грешка је направљена када је донет нови устав тада је се требало брисати АП Војводина па да се све зове Србија што и јесте једино исправно
  • Jox NS

    11.11.2012 13:23
    Druže Tito mi ti se kunemo....
    Ovo je najbolji primer da je sve moguće.DS postala glavni branik Titove "demokratske"zaostavštine.Da ne poveruješ!!!!Broz izgleda ne izlazi iz glave Pajtiću i još nekima.
  • mumu

    11.11.2012 13:22
    prevare
    Stvari su kristalno jasne,i nema tu velike matematike.Pajtic i co. se okrecu kako vetar duva,to je licemerno,on nije jedini koji samo gledaju licne interese.Ovako su i on i Canak morali pricati jos ranije,dok su se sladili pored manekena.Sto se tice ulaska Srbije u EU,to nece biti tako jednostavno,oni ce da bi se pridruzili EU morati priznati Kosovo i postovati volju naroda Vojvodine.Ako to ne ucine ostace izolovani,umanjeni i nazadni okruzeni zemljama EU i NATO.Ja ne mogu da shvatim po kojoj logici se stalno pominje kako su Srbi vecinski narod u Vojvodini,kada se tu uopste ne radi o tome,vec postovanju ljudskih prava i potreba.Niko ne osporava da su Srbi u vecini,vec se radi o tome da svi narodi u Vojvodini imaju zajednicki problem i to nema veze sa vecinskim narodom.Crnogorci su takodje braca Srbi,pa su uvideli da im busanje u grudi srpstvom ne daje leba i lepo se odvojili.Vidim ne fali im nista,a Srbi su,vise nego mi u Vojvodini.Prema tome ne radi se o nikakvom separatizmu,to je propaganda onih koji nam stoje na putu ka lespoj buducnosti,jer politikom koju sprovode nece biti napredka,vec jos vece bede i nepravde.Vojvodini su potrebni novi politicari sa jasnim ciljevima,vise bi voleo da na celu stranke LSV vidim gos.Jerkov.U interesu Srba i svih ostalih naroda Vojvodine je da ne padaju na propagande,jer neki hoce da ih posvadjaju i da im utuve uglavu kako treba po svaku cenu ostati glup Srbin i ispastati i dalje u interesu kriminalaca,prevaranata i bitangi.Ovo sto se radi nece dobro zavrsiti,ako se na vreme ne spreci,a to se moze i mora ako se hoce bolje.Vojvodina je vlasnistvo naroda koji u njoj zive,i samo oni imaju prava odlucivati o njoj.
  • Gillan

    11.11.2012 12:58
    @Janko i Steva

    Kako vi lepo zivite u toj vasoj blazenoj zatucanosti.
    Volecete tu vasu srbiju i kada vam deca pomru od gladi, zar ne?
    I jos cete biti ponosni da su vam deca dala zivot za majcicu rodnu.
  • TT

    11.11.2012 12:44
    a pazi sliku
    kao da kaže "pa jelda da mora?"

    Ja ovo vidim kao sledeću priču: 4 godine smo sisali vesla dok su demokrate vladale i republikom, a svi koji smo glasali smo baš tad imali najveća očekivanja. Međutim tek Sada se priča ponovo o vojvodini, iako je sve to tačno, moralni paradoks je da to priča onaj koji je 4god to isto tolerisao voljno ili nevoljno. Nije smeo protiv svojih, protiv ovih sme. Na sledećim izborima će se DS predstaviti kao stub odbrane vojvodine od bahatog centralizma, videćemo dal opravdano ili ne, ali ako dotad vojvodina ne pođe svojim putem kako se nadamo, doći ćemo opet na to da će i u vojvodini i u republici vladati ds, a prošli put kad je tako bilo, nisu se pokazali nešto baš...
  • B

    11.11.2012 12:10
    O Ustavu i Pajtiću
    Ustav Srbije i Statut AP Vojvodine dali su određene ingerencije pokrajinskim organima.
    Te ingerencije su g. Pajtić i g. Čanak koristili da zaposle svoje stranačke kolege ili druge njima bliske ljude, a bez potrebnih kompetencija. Gradonačelnici iz DS i LSV, a posebno gradonačelnik N. Sada, radili su mnoge netrasparentne stvari.
    To je sve rezultiralo padom poverenja građana AP Vojvodine u pokrajinske organe. Orkestrirana kampanja desnih snaga i odnos snaga u republičkoj vlasti samo pomaže u tome.
    Sad g. Pajtić priča o poštovanju umesto da shvati da se poštovanje mora zaslužiti. Za ukidanje Vojvodine će uvek biti oni najekstremniji desničari, bez obzira na politiku Vlade Vojvodine. Za nezavisnost će MOŽDA biti oni umereni i građanski orijentisani, ali samo ako su sigurni da će neka buduća nezavisna Vojvodina biti normalna država, a ne preslikana sadašnja Srbija.
  • Steva

    11.11.2012 12:08
    Da,ali isto tako TREBA, i G.din Pajtić, da ZNA,da postoji i DRŽAVA SRBIJA!Ako ne veruje,neka pita one,koji je se NE ODRIČU!Na sreću,takvih je još uvek više!"Gadan" zadatak Vam predstoji,G.dine Pajtiću!Tu Vam ni Čeda ne može,puno pomoći!
  • 11.11.2012 11:59
    Eeee. tako to ide, gospodine Pajticu, al'nikada nije kasno za osamostaljivanje Vojvodine, nadam se da ce to biti vrlo brzo
  • janko

    11.11.2012 11:49
    a sta?
    sta su rekle trojka (klintonka, estonka i merkelka)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna