Info
29.01.2013.
12:10 > 12:11
Temerinska policija je juče lišila slobode meštanina M.Z. (1992) zbog osnovane sumnje da je učestvovao u tuči i odredila mu zadržavanje do 48 sati.
  • anonimus

    31.01.2013 07:47
    Živim u mesovitom braku u Temerinu, moj sin kaze da sve njih treba zaposliti da čiste mačja govna, pa ne bi pravili te gluposti, ni jedni ni drugi.
  • SRBIJASRBIMA

    30.01.2013 12:00
    @Republikanac
    zbog takvih ko sto si ti se i raspada ova Sveta zemlja autonomasu raspali,ako ti je draze strano idi i ostani tamo !
  • ddd

    29.01.2013 20:29
    ma i treba,mi srbi nikome nista nesmemo kada zivimo u drugoj drzavi,a ovi ostali kod nas zive ko kraljevi,tako da SRBIJA SRBIMA
  • Republikanac

    29.01.2013 18:15
    @ SRBIJA SRBIMA...
    ... A VOJVODINA NORMALNIMA, glupane nepismeni
  • 29.01.2013 15:22
    SRBIJA SRBIMA
    a to sto su jutros lepili plakate Republika Vojvodina? Nek idu u svoju zemlju pa nek tamo prave te skupove i grupe. Dosta je problema na jugu Srbija,jos joj samo fale madjarski ekstremisti. NE BITNI STE OVDE,IDI TE U SVOJU ZEMLJU !!
  • @Broker

    29.01.2013 07:19
    ej ej ej!!!
    ovo sto si ti napisao nema veze sa mozgom. upravo se suprotno desava! Srbi prebiju Madjare, pa ispade "kafanska tuca", sutra vec zaboravljeno. Madjari prebiju drog-dilera srpske nacionalnosti i dobiju vise nego oni tamo u Hagu! mucni glavom, nije tesko! znas li ti da su ta cetvorica Madjara dobili 61 godina zatvora????????????????????????????????????? SESDESET I JEDNU GODINU!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28.01.2013 23:21
    Da li se tuku Srpkinje i Mađarice?
    Čini mi se da ne. Kako to da se one lepo slažu, a muškarci se toliko mrze?
    Biće da ovakve tuče treba okarakterisati kao tuče među razjarenom, neiživljenom balavurdijom. Psovanje majke, pa još na nacionalnoj osnovi, najbolji je način da se izazove tuča, jer na to se šaka otkači i najsmirenijem. Zašto su im protebne tuče, pitajte njih. Bez šale, ovo je moje najozbiljnije mišljenje o ovakvim incidentima. Opasno je ako to uradi neko sa više od 25 godina i u treznom stanju. Ostale ne treba registrovati ničim drugim osim pendrekom.
  • 28.01.2013 21:24
    @ZoranNS
    Zorane nemozes da poredis kosovo i vojvodinu,jer na kosovu imas 95%albanaca,a u vojvodini sigurno 85%srba tako da je suvisan svaki komentar
  • neko iz mase

    28.01.2013 20:41
    Za nas iz Temerina, ovakva dešavanja nisu nikakva novost. Uvek se u turbulentnim vremenima pojavi veliki broj incidenata. Dugogodišnje iskustvo pokazuje da se UVEK iza ovakvih incidenata kriju isprani nacionalistički mozgovi!

    Malo detalja za neupućene: http://vimeo.com/25417315
  • 28.01.2013 18:52
    Nedaj se Vojvodino !
    Vojvodina vojvodjanima, tko se ne zeli uklopit, neka bude fer i izabere mjesto gdje ce naci sebi slicne. Sta je sa parolama o dva sendvica, po jedan onima koji putuju blizu, a po dva za one koji putuju daleko. Najgore je to da su takve parole urodile plodom, jer je iz Srijema istjerano bar 30 tisuca srijemskih,tj, Vojvodjanskih gradjana Hrvatske nacionalnosti,iz perioda 91-95. Dovoljno je pogledati ta sela danas, kako se obradjuje zemlja, i usporedit s onim do pocetka 90-tih, nakon toga svaki komentar je suvisan. Javljam se iz Splita i zelim reci da je u mom gradu pocetkom 90-tih, mnogi gradjani Srpske nacionalnosti su morali napustiti svoje stanove, pod prijetnjama kojekakvih jastrebova, domoljuba i maskiranih pripadnika vojske, pa cak i paravojnih bandita. Ne znam kako ce se u buducnosti razvijati situacija u Vasoj pokrajini, ali ona se ne cini blistavom. Imamo i mi ovdje previse svojim problema i preko glave. Pozdrav svima iz Splita. :)
  • srdjan

    28.01.2013 15:51
    Staro Djurdjevo
    Ja zivim u Temerinu i od kako znam za sebe budala uvek ima. Tukli su se i srbi medjusobno (backi jarak - temerin, pa backi jarak - kolonija, pa vrbljanci protiv drvarcana, pa ovi sa telepa, ili iz blokova, protiv ovih iz centra, pa su se tukli sa momcima iz zablja, iz gospodjinaca, iz beceja... i iz drugih okolnih mesta). Sa madjarima su se i nasi roditelji mlatili (ne moj, posto je fin covek).. nikad se nisu tukli na nacionalnoj osnovi, kako je sad to popularno, vec iz istog razloga zbog kog su se tukli i medjusobno. (ima ih milion)... tako da, da ovaj predsednik opstine (koga niko ziv ne zna, nepismen neki jadnik), a pogotovo POLICIJA, radi svoj posao onako kako pise da treba (ako nista drugo), niti bi u Temerinu bilo tuca (bar ne ovoliko), niti bi bilo droge (ne smeju da pisnu ni jednom dileru, a ovi se setaju i lagano mlate pare)... Tako da taj madjar predsednik opstine da zeli da napravi red moze kad god hoce.. Ali posto ih zabole bas.. nista od kulture i normalnog zivota u temerinu. E da samo da napomenem, da u temerinu nije nista uradjeno vec 30+ godina, a sve partije su se izmenjale. Jedno veliko NISTA. Tuce su najmanji problem.
  • ZoranNS

    28.01.2013 14:23
    Pamet u glavu, nemojmo da
    Pamet u glavu, nemojmo da ovo preraste u nešto što ne smem ni izgovoriti. Vojvodina traži samo ono što je imala, ne taži čak ni ono što vlast nudi Kosovu. Za posledice ovakve dvostruke politike, Kosovo u nebo a Vojvodina u blato biće krivi političari i samo oni i njihova nespodobnost da od ove Srbije naprave modernu državu. Usled nedostatka ideja kako na bolje, opstaju zahvaljujući huškanju, a to kod polupismenog naroda uvek pali.
  • blabla

    28.01.2013 14:14
    Opet Temerin
    Ovo postaje banalno.Treba mlade usijane glave iz Temerina zaposliti,na nekom težem fizičkom poslu.Mogli bi da obrađuju zemlju npr.Očito je da imaju višak energije.
  • Nazgul

    28.01.2013 14:01
    @ Bombon
    Ne vidim sta je ovde los-pogresno napisano?
    Momak je samo opisao realnu sliku u Srbiji tj Vojvodini i svaka mu je na mestu!
    Hteli vi to da priznate ili ne...
  • Pametnom dosta:

    28.01.2013 13:12
    Tako je pocela racija...
    Kaze dolepotpisani Broker:
    "Koliko nam treba da se opametimo... Nacionalne manjine u Vojvodini imaju veca prava nego bilo gde drugde u svetu... Srbi u Vojvodini, ubedljivo vecinsko stanovnistvo se oseca kao manjina... Kakva prava imaju Srbi u Hrvatskoj, na Kosmetu, i Madjarskoj, Rumuniji ili bilo gde drugde u svetu...."

    Zamenite reci na odgovarajuci nacin i dobicete formulu koju su koristili degenerici svih nacija u vremenima kada su obezbedili sebi mogucnost za divljanje uz velika i svetla opravdanja ljubavi prema svojoj naciji ili kojecemu.
  • NN

    28.01.2013 12:59
    Doslo vreme...
    Veliki pozdrav svim Srbima koji se nikada nece sloziti sa otpadom koji prlja srpsko ime. Danas je vreme da svi budemo Madjari i Hrvati, da bi svi bili Srbi kada zatreba, da bi svi bili Slovaci ili Rusini ili bilo ko drugi kada ih neko takne...

    Na zalost, doslo je vreme da se ovde pokaze kako se Hrvatima desilo ustastvo.
    Posteni Hrvati nazvani su tada izdajnicima, a uz Jevreje, Srbe i ostale nepozeljne oznaceni kao ratni huskaci... pa "posteni domoljubi/rodoljubi" nisu, eto, mogli da istrpe sto ovi idu u skolu, disu hrvatski vazduh a vole neprijatelje Srbe i Jevreje...

    Tako su se rodoljubno osecali i madjarski fasisti kada su za svoju bolest obezbedili uslove za divljanje, a svoje sunarodnike Madjare nefasite smatrali izdajnicima, sve to opravdavajuci patriotizmom i svetlim idealima, a nije tu bilo samo nepismenih i neobrazovanih...

    Ljudi, budimo pripadnici svojih nacija i Vojvodjani poput Svajcaraca, pa se nad nama nikada niko nece izivljavati.
  • Vladika

    28.01.2013 12:55
    Od kada se to kriminalci i prekrsioci zakona prebrojavaju po nacionalnoj osnovi? Eto, ja na primer, imam velike probleme sa komsijama koji su Srbi, ali gle cuda i ja sam Srbin, pa kako onda da definisem pozadinu problema? Da li je u pitanju nepostovanje zakona ili unutar-nacionalni sukob?
  • loše rezonovanje

    28.01.2013 12:52
    Ovaj Capik je izgleda novi Kertes. Ako je neko pretučen samo zbog toga što je određene nacionalne pripadnosti, uz verbalno vređanje po istom osnovu, onda to nije kafanska tuča oko pevaljke, ili zbog muzike, već međunacionalni incident. Nema ništa gore nego gurati prašinu pod tepih, jer kada se nakupi pa izleti, onda je niko pokupiti neće.
  • Slobodni Vojvodjan

    28.01.2013 12:51
    Ne zakuvavajte vi sa vasim politickim porukama mrznje prema svemu sto nije srBsko pa nece biti ni ovakvih incidenata. Koji demagog!
  • G

    28.01.2013 12:46
    Ovo je definitivno maslo mađarske tajne službe.
  • Душан

    28.01.2013 12:43
    Тачно тако, неће ваљда група пијандура, да не кажем будалетина да нам диже тензије.
  • ZA@Dođoš

    28.01.2013 12:41
    A ti zamisli ovo...
    Madjara odvedu u rat(sa svim ostalima)da brani srbske domove,vrate ga izubijanog,ranjenog sa traumama za ceo zivot i onda mu na ulici pridje Dođoš cije je vekovno ognjiste branio i kaze mu ovako:Ako hoces da pricas Madjarski idi u Madjarsku.I sad sta da kaze covek???Da vas volimo ili mrzimo???
  • bns

    28.01.2013 12:35
    Ne pratim lokalnu temerinsku politiku, ali pozdravljam ovo što je Vladisla Capik saopštio.
  • Bosanski Srbin-Bosanac

    28.01.2013 12:28
    Ja sam za to da se Vojvodina odcijepi, nemeremo vise gledat nacionalsite i centraliste.
  • 28.01.2013 12:26
    misko
    Sve je to sitna raja, bez posla, bez budućnosti, krivca traže u boji, naciji, izgledu, veri ......
    a glavni krivci hoće da dokapitalizuju banke koje služe za njihovo lično bogaćenje, partokratija, otimačina, kule i gradovi, briga njih za ove momke i devojke. Koliko mladeži je zadnjih decenija završilo škole a koliko ih radi da od svog rada mogu da žive, da se žene i udaju da stvaraju porodice, da putuju da vide svet da upoznaju pre svega našu prelepu otadžbinu ali ko im to ne dozvoljava. Znamo ko ali ništa im nemožemo, da li?
    Ali možemo bes da iskalimo na komšiji, drugu, prolazniku, navijaču.......a sutra i na bratu rođenom. To nije ljudski a ni hrišćanski.
  • The Lalosh

    28.01.2013 12:21
    Aj da ih vidim...
    ...kada se svi podele, dokle će da se dele? Kakva će im deca na kraju biti kada budu "čiste krvi" i lokalnog porekla?

    Već su debili, a kakvi li će samo postati?
  • Temerinac

    28.01.2013 12:17
    U Opstini Temerin ima ogranicen broj tih klinaca nadobudnih koji imaju trecinu mozga, a misle da su frajeri, iako ne znaju spojiti recenicu. Policija, NARAVNO, jako dobro zna ko su ti klinci. Dakle, u roku od 24h privedu ih na razgovor, malo stegnu i dobice info ko su napadaci.
    Ako "ne mogu" da otkriju ko je to uradio, smatram ih saucesnicima.
  • Bombon@Broker

    28.01.2013 12:10
    Neki ljudi jednostavno trebaju da se suzdraže od komentarisanja, a ti si definitivno jedan od njih.
  • aristotel

    28.01.2013 12:03
    Re @ ponovo
    Kako ste hitro ,,spremni"da Srpsku Pravoslavnu Crkvu, uvucete u tamni vilajet suzene svesti.
    Zasto. Zato sto je Knezevic Pajtica poistovetio sa Tacijem????? Ipak, mislim da je u pitanju revansizam....jedva docekani, ali SNS pa i svi koji su glasali za SNS,pa i ja, NE PODRZAVAM OVAJ VID POLITICKOG IZJASNJAVANJA KNEZEVICA, I OVIM PUTEM OSUDJUJEM NACIN OBRACANJA upucen gosp. Pajticu,bez obzira, sto o gosp. Pajticu NEMAM NAROCITO LEPO MISLJENJE. A,ZBOG TAKVIH IZJAVA KOJE UNOSE NEMIR MEDJU Vojvodjane,dajem glas za ostro sankcionisanje Knezevica, i svih koji svoju trenutnu funkciju koriste u cilju licne promocije, na ustrb izneverenih glasaca.Ali, ponavljam, bezocno drsko i planski se napada SPC, koja ovakve politicare i ne prepoznaje, kao buducnost svih nas.Samo zelim da svi zajedno, u miru i civilizovano, kao do sada zivimo na ovim prostorima.Pametnom dovoljno.
  • 28.01.2013 11:17
    "Kad neko godinama priziva nesreću koja se zove ocepljenje i rat može da im se ostvari želja."

    Kako ovo primeniti na "republiku srpsku" i "republiku srpsku krajinu"? Sta ste vi naucili iz skorasnje istorije?
  • Dođoš 2

    28.01.2013 11:14
    "znam šta je rat,izgubiti nekoga svog,izgubiti sve što si stekao.znam kako je kad dođeš u novu sredinu i pljuju te ni krivog ni dužnog.upiru prstom u tebe i smeju ti se.rugaju se tvojoj nesreći...jer si morao bežati,glavu da sačuvaš.opasno smrdi barut u vojvodini...opasno...bez obzira što ste mi puno bola naneli staronovosađani,ne želim vam moju sudbinu...boli to jako...ni ne znate koliko...PAMET U GLAVU,dok još nije kasno!!!!!"

    Zar su stanovnici Vojvodine krivi za tvoje nedace?
    Istina je da ljudi upiru prstom kada si drugaciji, ali zar se to nije desilo i tebi,posto si proteran i posto si pretrpeo gubitak voljenih osoba? Zar se ti sada ne rugas tudoj nesreci, zar ti sada ne pozivas i ne pretis drugacijima od sebe?

    ZAR TI NISI POSTAO ONO OD CEGA SI POBEGAO?
  • bata

    28.01.2013 11:14
    pravda
    Pitanje je da li ce policija i u ovakvim slucajevima biti efikasna i pravovremena, jer inace to sve vodi u nezeljonom pravcu . Voda na mlin raznih ekstrmista i ultra nacionalista iz SNS-a, DSS, i slicnih.
  • Obrad

    28.01.2013 11:04
    Što je babi milo...
    Kad neko godinama priziva nesreću koja se zove ocepljenje i rat može da im se ostvari želja. Pitam se šta će vikati kad stvarno krene sve po zlu. Malo oni pretuku Srbina, Srbi malo njih i tako u krug. Dešava se.
  • Dođoš :))

    28.01.2013 10:45
    znam šta je rat,izgubiti nekoga svog,izgubiti sve što si stekao.znam kako je kad dođeš u novu sredinu i pljuju te ni krivog ni dužnog.upiru prstom u tebe i smeju ti se.rugaju se tvojoj nesreći...jer si morao bežati,glavu da sačuvaš.opasno smrdi barut u vojvodini...opasno...bez obzira što ste mi puno bola naneli staronovosađani,ne želim vam moju sudbinu...boli to jako...ni ne znate koliko...PAMET U GLAVU,dok još nije kasno!!!!!
  • 28.01.2013 10:36
    starosedelac
    To su one junačine što su razbile pano "Novi Sad glavni grad."
  • 28.01.2013 10:31
    Pocelo je bice i GORE
  • broker

    28.01.2013 10:29
    Nacionalno motivisano prebijanje???
    A kad Madjari prebiju Srbina, siluju ga metalnom sipkom, mokre po njemu, izivljavaju se i onda taj Srbin umre u bolnici onda to nije etnicki motivisan napad vec je napad zbog toga sto se taj Srbin zabavljao sa nekom devojkom od jednog Madjara (tako je u pocetku pisalo), pa se posle spominjalo da je tuca izbila zbog droge. Zatim novinar Laslo Sas dobije 150 dana zatvora zato sto je "uvredio" vodju 64 zupanije koja organizuje koncerte madarskih nacionalistickih i fasistickih grupa po pretezno Madjarskim mestima u Vojvodini, obelezavaju i velicaju Veliku (fasisticku) Madjarsku... Zar je to normalno?
    Zar je normalno da se svaka tuca gde Srbi prebiju Madjare smatra nacionalisticki ili ekstremisticki podstaknutom a svaki napad Madjara na Srbe se smatra pod onom starom "igrala se deca"...
    Koliko nam treba da se opametimo... Nacionalne manjine u Vojvodini imaju veca prava nego bilo gde drugde u svetu... Srbi u Vojvodini, ubedljivo vecinsko stanovnistvo se oseca kao manjina... Kakva prava imaju Srbi u Hrvatskoj, na Kosmetu, i Madjarskoj, Rumuniji ili bilo gde drugde u svetu....
  • Bombon

    28.01.2013 10:18
    Neko hoće dobro da ga zakuva u Vojvodini.
  • ponovo

    28.01.2013 10:17
    Srpski fašisti na delu
    Knežević poredi Pajtića sa Tačijem, Antić bi da ukida Vojvodinu... Sve dogoverena varijanta između vlasti, tzv. opozicije, SANU, SPC i njihovih falangi.

  • -

    28.01.2013 10:14
    -
    fajgeljana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna