Info
23.03.2013.
18:33 > 17:15
Predsednik LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je siguran da će Vojvodina doći na dnevni red kao tema i da će biti "vojvođanskog političkog proleća", ali je dodao da ne zna koje će se godine to desiti.
  • СРБИН

    30.03.2013 15:25
    ВЕОМА ОПАСНЕ ИЗЈАВЕ
    Ненад Чанак заиста мора да престане са својим екстремистичким ставовима.
  • Чварак

    26.03.2013 09:08
    Чанак говори шта говори а добро зна да ни једно "пролеће" није прошло без крви. Али шта то њега брига, он не може ништа да изгуби. Највештији је кад се лови у мутном.
  • @tja - @Pozdrav iz BG

    25.03.2013 12:50
    Pozdrav iz Beograda

    Izgleda, ne vredi. Ne mora sa mirazom, samo idite. Ali, iiidiiiiteeee. Imacete svoju drzavu. Koliko ce trajati i kakva ce biti -- zavisice najvise od vas. Srecno, ali: Idite.
  • Boni

    25.03.2013 09:04
    Чанак има добру тактику. Ништа не ради и не може да погреши.
  • tja

    25.03.2013 08:57
    @Pozdrav iz BG
    Ne treba nama miraz, pogotovo ne od vas, vama ne bi oraj iz ruke uzo. Pozdravljam i ja najvecu selendru u Srbiji, Beostambol. Tako mi bar lici.
  • 25.03.2013 08:29
    Jedva čekam proleće, dosta mi više ove zime...
  • @vojvođanka - istina

    24.03.2013 19:14
    Pozdrav iz Beograda.
    Otcepite se vise, molim vas. Dobicete i miraz, samo idite. Idite.
  • Sakib

    24.03.2013 16:46
    S obzirom da smo trenutno u najstrasnijoj zimi, prolece je nesto sto svi cekamo i koje ce pre ili kasnije doci. To nije samo volja naroda, to je i princip prirode. Jedva ga cekamo...
  • Kajak

    24.03.2013 16:06
    Ama dokle više sa "vrućom jeseni", "ruskom zimom", "političkim prolećem" i sličnim "xyz + godišnje doba" formulama. Neka nešto uradi umesto što samo palamudi i najavljuje godišnja doba. Pokažite da ste alternativa, da imate ljude i programe, pa se onda javite, dotle ste u istom čabru kao i ostali.
  • janko

    24.03.2013 15:49
    @crno-crno-crveni
    sta je? utronjali ste se od jednog canka pa ste krenuku sa pljuvanje a poslusni vojnici sa palcem navise.... ha ha ha, smesni ste da smesniji ne mozete biti, jadni vi kukavni
  • Marko

    24.03.2013 15:35
    :)
    Biće proleća, samo malo da otopli.

    Nenade, imao si dvanaest proleća od pada Miloševića.
  • vojvođanka

    24.03.2013 14:17
    istina
    Čanak može da vam se sviđa ili ne, možete da podržavate to što govori ili ne, ali budite iskreni bar prema sebi i priznajte da je mnogo toga što je govorio i što govori istina. Jedan je od retkih koji je od prvog dana bio protiv rata, protiv proterivanja iz Vojvodine svih onih koji nisu Srbi, jedini se zalagao za lustraciju...govorio ono što se nije smelo i kada se nije smelo...Trebao je da uradi mnogo više za Vojvodinu i Vojvođane, to je tačno, ali zaboravljate da je sa svojim stavovima uvek bio u manjini, da je uvek prozivan. Ako ste do sada pominjali Vojvodinu, mnogi su vas gledali kao neprijatelja, izdajnika... a sada su mnogima puna usta Vojvodine. Prosto ne mogu da verujem ko se sve danas zalaže za Vojvodinu i Vojvođane, jer, to donosi političke poene, a i nije toliko opasno kao kada je o tome govorio samo Čanak i njegovi Ligaši. Vojvodina će biti Autonomija ili Republika, to zavisi od toga koliko budu tvrdoglavi oni u Beogradu. Da su bili razumniji i Kosovo bi rešili još davno, a sigurno je da bi tada i Srbi na Kosovu bolje prošli. Zato...pamet u glavu!!! A što se tiče Čanka i afera, to ipak treba prepustiti onima koji su za to zaduženi. Sigurna sam da mu ovi koji su sada na vlasti na čelu sa Vučićem neće ništa oprostiti.
  • @Mare

    24.03.2013 13:07
    Uzroci i mrtvo more
    Sve je istina u tvom komentaru. Uzrok takvog stanja je što je narod izgubio veru da se od poštenog rada može živeti, da valja učiti celog života i raditi na sebi, da se dobročinstvo nagrađuje, a zločin kažnjava.
    Za ogroman deo naroda borba protiv korupcije i privilegija je je OK samo zato što te privilegije uživaju drugi, a ne oni. Oni ne smatraju korupciju, nepotizam, partokratiju, monopole nečim lošim samim po sebi. Ne, oni čekaju da njihovi zajašu pa da se i oni ovajde o državu koja polako lipsava i koju ne vide kao svoju.
    Sve je baš kao u Domanovićevoj priči "Mrtvo more".
  • alisa

    24.03.2013 13:01
    posle svega
    sto je lose uradio..kako se borio samo za sebe i svoj dzep...kako je unistena vojvodjanska industrija zbog kumova tajkuna...kako je upropasteno zdravstvo u pokrajini...da li neko jos uvek veruje ovom grand politicaru...
  • Трпивоје

    24.03.2013 12:27
    Искрено се надам
    Јер велике су шансе да то буде и политичка зима ове блебетаве политичке креатуре, која води рачуна о свом личном интересу, а за интересе Војводине га баш брига. Ко се игра ватром, опече се. Крајње је време да Чанак плати (политички) за сво зло које је нанео становницима Војводине.
  • Jeremija

    24.03.2013 11:20
    Ko čeka taj dočeka , ali se i načeka
    Nismo se još produdili iz zimskog sna , ali smo iz dana u dan bliže PROLEĆU .
    Jedva čekam da i to doživim .
    :-)
  • Roki

    24.03.2013 11:04
    Oohohohoh ko se to oglasio? Tabadzija resio da gugkne koju
    Da se vratis u rupu iz koje si ispuzao i tamo stanes vecno
    Jer upravo si ti taj koji nam je natovario bedu na vrat koji 20 godina laje u prazno i maznjava nase pare i da spomenemo onaj koji je natovario NSu spo i bagru na vrat
  • 24.03.2013 10:46
    Čanak = Musolini
    Šta je ovo ?Čanak preti.On sve više liči na malog fašistu.Pa i Musolini je po opredeljenju bio neki levičar,jel tako.
  • zardos

    24.03.2013 10:45
    zaboravnost
    Kada se procitaju komentari, stice se utisak da vise nema nikoga iz onih vremenq kada je APV bila lokomotiva razvoja Srbije a i tadasnje Juge, odmah posle Slovenije. I to zato sto je imala svoje rukovodstvo, ali i svoje izvorne prihode, i sve potrebne organe vlasti. Kako je to sve ukinuto sa Milosevicem, doslo je i do propadanja APV, ali sa time i cele Srbije. To je neosporno. Danasnji mladi ne znaju za to vreme, a suvise su pod uticajem laznih patriota, koji samo pune svoje djepove. I nazalost, ovo propadanje Vojvodine se nastavlja.
  • Agronom sa sela

    24.03.2013 09:38
    Prdlažem
    Jel postoji mogućnost da narod izabere DIREKTORA, a ne političara???
    Da mi lepo imenujemo direktora-menadžera, i da vodi državu ko svako drugo preduzeće??!!
  • Stari

    24.03.2013 09:08
    "Pre "jogurt-revolucije" Vojvodina je imala odgovorno rukovodstvo, ovdašnje"

    Nije. Večito su ovde bili još veći nesposobnjakovići i od onihu Beogradu. Uvek je važilo da ko ne uspe da se uglavi tamo uglavi se ovde i to je suština političkog bića u nas. Poreklo stranke tu je nebitno.
  • mare

    24.03.2013 08:35
    istina
    Narodu Vojvodine kao i Srbije trebaju novi ljudi,politicari koji ce definisati nove ciljeve,sprovesti neophodne reforme i napraviti reda.Svi ovi koji se vrte u krug su otrcani i manje vise umesani u kriminalne radnje i korupciju,znaci zreli za ispitivanje porekla imovine,oduzimanje i kaznjavanje zatvorskim kaznama,za primer drugima.Narod je za sve kriv,i ne treba da ocekuje da ce se oni izmedju sebe dobrovoljno pokaznjavati i ostaviti bogatog zivota,koji ne zasluzuju.Uopste je narod jako malo angazovan i nista ne preduzima da bi se postovala ljudska prava i izborilo protiv onih koji su ga doterali do dna.Toliko je sve vidljivo i jasno,vec decenijama,a narod samo cuti i diskutuje,ne vidi da od toga nece imati nikada nista,naprotiv,svojom pasivnoscu jaca diktatore i nacionaliste koji sve vise uzimaju maha,a koji odgovaraju danasnjoj vlasti,zbog odredjenih ciljeva,medju kojima je i preuzimanje vlasti nad Vojvodinom,i diktatura pojedinaca,sto ce biti najveca katastrofa po gradjane.Canak je u pravu,greska je sto se ne distancira od DS i rezima iz BG i prestane da bude neciji satelit,vec da se odlucno zalaze iskljucivo za prava naroda Vojvodine,a ne da i on samo gleda svoje licne interese i suruje sa njima.Ne sme se dozvoliti da oni koji su ovu zemlju i narod opljackali uzmu Vojvodinu pod svoju upravu,jer ce to biti katastrofalno.Ako su svi imali pravo da se odvoje od Srbije,zasto se to pravo oduzima Vojvodini,narod mora biti aktivniji,jer samo po sebi se nece nista menjati,bice sve gore i teze.Samo gradjani,udruzeni i jedinstveni,mogu naterati na promene,drugoga nema,nece EU doci da resava nase probleme,taj film necemo gledati.A oni imaju dosta na nos,poznati su dobro svetu,tako da nece smeti da se protive ljudskim pravima silom,znaju oni to dobro,ali iskoristavaju pasivnost gradjana Vojvodine.Nema tu nikakve secesije,vec postovanje ljudskih prava,istine,i pravo na lepse danas i srecniju buducnost.
  • Liman 3

    24.03.2013 07:54
    BABA ČANAK PONOVO PRIČA!
    Još mu nije dosta! Pa, pući će! Pun love, priglupih devojčica, "starletica" lokalnih, i uvek u "dobrom" društvu.

    Ma koje proleće? Njegovo sigurno, ne! Mi želimo njega da se rešimo. Može i u proleće i na leto i na jesen a može i na zimu. Neka bira!
  • 24.03.2013 06:56
    to kaze canak savesni
    pa i ti si bio na vlasti kad se potpisivao ugovor za atp ali si sedeo skrstenih ruku grleci torbicu prasicu a sad najednom pricas zar ti nisi dao ostavku bilo nam je lepo negledati tvoje debele obraze
  • 24.03.2013 06:55
    Meni je nesto poznata ova recenica, kao da je bila naslov i prosle godine.
  • milos

    24.03.2013 06:14
    Tesko nama
    Biti ili ne biti sada ili nekada, piti ili se u... sada ili odma'?!
  • pitanje

    24.03.2013 02:30
    Citavu deceniju trazi nase novce
    Kako to da on nije znao di su nasi novci a takav sposoban politicar!?
  • Proleće?

    24.03.2013 01:18
    Sa Čankom nikad!
    Političko proleće? Možda. Sa LSV? Nikad. Niko u Vojvodini nije lud da glasa za nezavisnost i pobegne od tajkuna iz Srbije u ruke Kostića, Matijevića, Bate Kan-Kana, da mu neku hipotetičku državu vode Pajtić, Čanak, Aleksandra Jerkov, a iz senke Dragoslav Petrović i drug Žika (Berisavljević). Oni nisu ništa bolji od ovih iz BG, naprotiv.
    Vojvodina nije više tolerantno i multikulturno mesto gde vredni ljudi rade i od toga žive. Naprotiv, u svakom gradu ima po koji kabadahija koji sve drži i bez kojeg niko ne sme ni da trepne. O tome ni Pajtić ni Čanak ne govore. Ne smeju.
    Međutim, ako Srbija nastavi da slabi ovim tempom, nije nemoguće da će dve, a možda i tri susedne zemlje okupirati Vojvodinu i nasilno je odvojiti od Srbije. To je ono što Čanak i slični čekaju - da postanu gaulajteri.
  • 24.03.2013 00:38
    Čanak, ti bi trebao da se postaraš da se uhapse ljudi koji su pokrali novac od grada, poljoprivrede, šećerana i ostalog!!!! A ne da filozofiraš non-stop!!!

    Ah... da... onda ne bi mogao da živiš u Lipovom Gaju i da se toviš kao svinja. Jer bi bio zajedno u zatvoru sa ostatkom lopovčina koji su pokrali nnas građane!!!
  • 24.03.2013 00:12
    Čanak ušao u sunčanu jesen političkog života, a pravio bi proleće. Ne ide..

    Naravno, javili se evo u komentarima i vojvoDJanski fašisti, kažu "hoćemo svoj deo, nećete nas prevariti!". Ako, ako - istrebite se međusobno, pa mi normalni da živimo u slozi i blagostanju!
  • Y

    23.03.2013 23:13
    @Sima
    Ipak je BG kriv. Zato što su na vlasti u Voshi njihovi kadrovi. Pre "jogurt-revolucije" Vojvodina je imala odgovorno rukovodstvo, ovdašnje, i visok stepen privrednog rasta.
  • Y

    23.03.2013 23:09
    @ZoranNS
    Ja bih pre rekao: kako žaba guta zmiju.
  • NS65

    23.03.2013 22:58
    ???
    Ne znam za vas ali ja ovom čoveku više ništa ne verujem.A nekada jesam...
  • Uncas

    23.03.2013 22:21
    Nema Voje(preselio se u Hag),a ovaj FAtBoy ga nasledio samo tako...Sve je to cist primitivizam,sto bi rekli Nadrealisti-jutros stigo...Sklonite Vi Novinari te sto sepaju i podriguju da ne bi deca jos stradavala na ovim prostorima...Bolja krojite Drzavu i kriminal svojim postojanjem nego sto dolivate ulja na vatru ovakvim likovima...
    Pozdrav moderatorima-nemora sve Vama da se svidi...
  • P22

    23.03.2013 22:08
    Cini mi se.......
    ......da je ovaj sa sleke imao debele koristi od vecine pljacki u Vojvodini
  • Finansijska policija

    23.03.2013 21:55
    Finansijska policija
    Finansijska policija da ti proveri stanje. Kako se finansiraš, odakle ti kuća, džip,... Nemaš radni sat ko i neki drugi a huškaš.
  • Proleće

    23.03.2013 21:47
    Kuka i Motika i Proleće
    Manipulacije ne prestaju a narod gladuje!!! Proleće sigurno i Kuka i Motika ako narod misli da živi život bez Čanka, Pajtića, GMO...........
  • 23 godine mazohizma

    23.03.2013 21:43
    23 godine mazohizma
    23 godine mazohizma ukupno. Je li to dosta da Novosadjani kazu dosta ljudima kao doticni koji bi trebao da je u zatvoru, za sve sto je uradio do sad narodu. I glavno pitanje ko ga finansira sve ove godine. Isti oni koji cepaju na delove SFRJ i Srbiju od 1989 e.
  • PericA

    23.03.2013 21:35
    Jasno kao dan
    Vojvodini odnosno pojedinim politicarima dobro bi doslo da se Vojvodina odvoji od Srbije a sve zarad skrivanja raznoraznih pljakki najvecih boraca za prava Vojvodine i Vojvodjana.
  • deda Avram

    23.03.2013 21:25
    lazni Sinatra
    jel mozete da mu sliku ne stavljate vise nigde posto nam se svima gadi....
  • lala2

    23.03.2013 21:21
    Da se to
    Ne otvara neka kafana na dunavu pa se nama neko probudio?
  • Sima Stra'ota

    23.03.2013 21:17
    Mnogo ste isti
    Zuti, crveno-crni, plavi, plavo-zuti, petokrakasti ... svi ste ista go..a, samo gledate da napunite svoju guz..u. Tesko nama sa vama, bilo koje boje da ste. REVOLUCIJA ODMAH, DA SVA OVA POLITICKA DJUBRAD NESTANU SA LICA ZEMLJE.Resetovati Srbiju ODMAH!
  • sima

    23.03.2013 20:50
    nije kriv beograd
    pokazalo se da su novi sad, vojvodinu, rbv... pokrali i jos uvek kradu, ljudi iz novog sada i vojvodine, a ne iz beograda
  • 23.03.2013 20:33
    stefan
    Slazem se da se pitanje Vojvodine stavi na dnevni red i da se utvrde cinjenice o tome kako je tatica ove individue dosavsi u Vojvodinu stao u red istaknutih pljackasa imovine Vojvodjanskih Srba starosedelaca i sada ovo ,tu istu opljackanu imovinu Srba starosedelaca poklanja svojim kumovima Kosticu,Opacicu i drugim demokratskim krimosima.
  • 23.03.2013 20:29
    A ko nam sve to govori?
    Neki tamo Canak?
    A ko je taj?
    Nesto mi je poznat?
    A da nije to onaj sto se tuce po kafanama?
  • Nikola

    23.03.2013 20:27
    prolece
    Do Vojvodjanskog proleca ce zaista i doci ali u drugom smislu: ono ce da podrazumeva skidanje sa vlasti LSV-a i DS-a. Da ih ne vidimo nikad vise.
  • Animator

    23.03.2013 20:20
    Čanak? Znamo ga !
    Čanak je politički trgovac sa blagajnom u Lipovom Gaju. Zato nek' ne glumi predstavnika građana Vojvodine jer znamo ga!

    On je direktan krivac za to što u Novom Sadu vlast drže Naprednjaci, SPO i desničari. Osnovna delatnost su mu političke ucene, ne bi li njegovi "kadrovi" bili uticajni u javnim preduzećima. Ne zanima tog Vojvodina, nego samo sopstveni džep.

  • Scotch Bonnet

    23.03.2013 19:51
    Ko je probudio medu?
    Nenade kad takve stvari izgovori neko kao ti a pri tome jos i ne zna koje godine ce doci do vojvodjanskog proleca onda znamo da od tog takozvanog proleca nece biti nista. Ipak si ti Nenade u istom kolu sa doticnima koje spominjes u vezi afera.

    Do vojvodjanskog proleca ce doci kad se vi toboze borci za vojvodinu necete ni nadati.

    Sto pre to bolje.
  • Sav

    23.03.2013 19:42
    od svile i kadife
    Eh,javio se covek od etike,morala,i karaktera!
    Blago nama,nakon svega vidjenog!
  • ZoranNS

    23.03.2013 19:40
    Ova vlada živi od afera i senzacija
    Ova vlada živi od afera i senzacija, da nije tako mi bi o aferama saznali tek kada dođe do sudskog epiloga, na žalost do sada ni jedna afera nema sudski epilog. Gospodo gledate uživo kako zmija guta žabu.
  • 23.03.2013 19:05
    Ja sam sendvič spremio, ne treba mi nikakav vagon, otišao bih i peške, a nisam Mađar!
  • 23.03.2013 18:56
    Пре је постојала држава "СРБИЈА И ЦРНА ГОРА" а сада када им је Пајтић то потписао, биће ускоро СРБИЈА И ФРУШКА ГОРА.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna