Info
06.05.2014.
20:22
Šta rade gumanski manipulant, snovač ili testeninar? Malo ko to zna, ali oni ne bi imali problema da im upišu zanimanje u radnu knjižicu.
  • Boris

    07.05.2014 11:30
    Malo je i to zastarelo...
    ... na primer - do sada je "web dizajner" bio svako sa tromesečnim kursom iz html-a i css-a i često su ih mešali sa grafičkim dizajnerom koji je završio četvorogodišnji fakultet likovnih umetnosti. Definisati zanimanje kao "onaj koji pravi web-sajtove" opet nije potpuno, jer na sajtu radi minimum tri čoveka: grafički dizajner (izgled, elementi, UI/UX), zatim koder (html/css) tj. front-end developer i na kraju programer iliti back-end developer. Iole ozbiljan projekat ne radi više samo taj "web dizajner"... I tako godinama. Potrebno je sastaviti tim stvarno stručnih ljudi koji bi tačno definisali svaku stavku. Napraviti dovoljno fleksibilan spisak koji bi "držao vodu" barem deset godina nije lako, pogotovo u atmosferi novih tehnologija koje maltene jednom godišnje iznedre neko novo zanimanje...
    Zanimljivo je da sam u istom tom šifraniku pre četrnaest godina našao stavku "Proizvodnja i popravka svemirskih i drugih letelica" koju nisam mogao da ne zapamtim, tako sročenu i toliko ispred svog vremena.
  • Limanac

    07.05.2014 08:20
    Šta je koji očin developer????
  • 07.05.2014 08:08
    kad je život samo kad država to kaže
    Birokratske gluposti, država (u ovom slučaju paradržavni Fond PIO) je postavila pozitivni princip da postoji u životu samo što je ona uredila umesto da zauzme stav da sve postoji što nije zabranjeno - pa, potuno prirodno, i ne postizava da prati život (a i ne trudi se, bahato)...posebno pitanje je šta uopšte briga organizaciju kojoj je posao da obračunava pare za buduću penziju na osnovu realnih uplata osiguranika kako se neko zanimanje zove, za njihov osnovni posao je nebitno, nek upišu šta im se kaže...zbog ovakve prekomerne birokratizacije su nam ogadili i EU koja pokušava da silom reguliše svaki detalj naših života, i to ne baš u našem interesu
  • 07.05.2014 07:09
    Ima li u sifrarniku zanimanja STRANACKO LOJALNI MANIPULANT LJUDSKIM RESURSIMA I DRZAVNIM KAPITALOM.....(Priznaje se samo diploma Mindza Trenda)
    Ako nema neka dodaju.
  • KOmša

    07.05.2014 06:32
    duh vremena
    Gonič zaprege je večno zanimanje, koje će uvek postojati, dok je "web dizajner" nešto prolazno... za koju godinu neće postojati, pa kad već kasnimo dvadesetak godina sa definisanjem zaposlenja i radnih mesta šta bi sad tu trebalo menjati?
    Mozgovi koji bezbroj godina sede u institucijama koje definišu "zaposlenja" jesu definisali svoja mesta, a ostalo će nekako ukalupiti.
    Web dizajner može da bude "crtač" ili daktilograf... svejedno.
    Goniči zaprege zvane Srbija su ostali i biće uvek goniči. Za to mozga imaju dovoljno.
  • Manager

    07.05.2014 06:26
    Predlog
    jedno zanimanje koje bi obuhvatilo većinu sadašnjih za koja se školuju, a to je "prodavac magle"
  • kogazanima

    07.05.2014 05:28
    pio
    je'l to onaj PIO sto voli da strajkuje ?
  • Ovo

    07.05.2014 05:27
    je Srbija :)

    Ovo ima samo kod nas :)
    Sistem "Uradićemo do kraja godine" funkcioniše u Srbiji neverovatno dobro.

    Zakasnele plate(ovo ne važi za birokratiju već samo za ostale smrtnike)se obećavaju do kraja godine...

    Hitne bolničke operacije se odlažu do kraja godine...pa ko preživi...

    Rešenja na poreze za prodate nekretnine se odlažu do kraja godine(često i iduće)ali zato kamatu i dalje zaračunavaju iako nekretnina nije više u vlasništvu osobe...

    Otpuštanja prekobrojno zaposlenih po javnim preduzećima i državnoj "birokraturi" se odlažu za kraj godine,ali su zato preko noći bili zapošljavani...

    Sve što je dobro za "njih" rešava se u rekordnom roku a što bi trebalo građanima da olakša život,ostavlja se do kraja tamo neke godine...


  • boolewar

    06.05.2014 23:25
    Aaaaa... sad mi je jasno odakle tolika nezaposlenost u Srbiji.
  • zatrani ministri

    06.05.2014 21:49
    Do kraja koje godine ce dopuniti sifarnik?
    A jeste javili zaposlenima u Ministarstvu rada da je radno vreme od 7.30 i da je trebalo odavno uneti nove sifre? :)

    U Ministarstvu su jos uvek u proslom veku kao i na svim mestima gde se stolice dokopaju preko stranaka!


  • MSc računarstva

    06.05.2014 21:13
    I ja bih voleo da znam šta podrazumeva to zanimanje "veb dizajner".
  • ovolicko od roba kod privatnik

    06.05.2014 20:36
    pitam se, pitam se...
    Ima li, kojim slučajem, u tom šifrarniku gonič robova? Zanima me ´nako... Čisto informativno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna