Info
02.06.2014.
11:04 > 11:26
Na Bulevaru Mihajla Pupina, kod bioskopa Arena oko 12.30h dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povređen biciklista.
  • Novosađanin

    04.06.2014 13:01
    Ljudi, hajde lepo pročitajte opet tekst
    Lepo piše gde se desila nezgoda. Tamo NEMA biciklističke staze! Kada NEMA biciklističke staze, biciklista treba da vozi uporedo sa motornim vozilima. Tako piše u zakonu, nađite - proverite. Da li ste ikad vozili po drumu bicikl u Novom Sadu? Verovatno dosta vas nije, jer da jeste znali biste kakva je to anarhija i u tom slučaju vi ste kao biciklista ustvari mala beznačajna mrva na putu. Ima bahatih i biciklista, i pešaka, i vozača ali mislim da u ovom slučaju biciklista nije kriv. A zašto nema biciklističkih staza na kritičnim mestima pitajte nadležne (a.k.a. žalite se vodovodu i kanalizaciji) koje zanimaju 'bitnije' stvari od kvaliteta života građana.
  • Lajavi

    03.06.2014 11:56
    Gde to piše
    da bicikl moraš da voziš biciklističkom stazom. Biciklista je učesnik u saobraćaju isto kao i vozač motora i automobila i dužan je da poštuje sve saobraćajne propise i pravila. E sada što biciklisti ne poštuju iste to je druga stvar.
    Iz ovog primera (u stvari on je udario u kombi a ne kombi u njega) proizilazi ono što svaki put kažem. Biciklisti u NS su bahati, arogantni i misle da su Bogom dani i da su jedini učesnici u saobraćaju. Danas, prelazim pešački sa bebom u kolicima. Svi me puštaju, biciklisti ne pada na pamet da stane već je projurio na 5 cm od dečijih kolica. Sramota!!!
  • Jogi Letač

    03.06.2014 11:18
    @@ Svedok saradnik: "Nigde u zakonu ne pise da se bicikli ne sme kretati bulevarom tamo gde nema biciklisticke staze."

    Ipak, zdrav razum nalaže da na takvom mestu siđeš sa bicikla, guraš na takvoj deonici bicikl po trotoaru, pa kad naiđeš na deo gde ima biciklistička staza, nastaviš da voziš bicikl. Mislim, ako sam sebe ne pazi, sad treba svi da paze za njega.
  • 02.06.2014 21:34
    Svedok saradnik je očigledno ceo dan na biciklu i zna da na tom delu nema biciklističke staze...
  • @ Svedok saradnik

    02.06.2014 21:24
    "Šta radi bisiklista na Bulevaru!? Zna se gde je staza za bicikliste! Bez obzira što je sa druge strane! Kazniti biciklistu odmah, maksimalnom kaznom!"

    Ti bas i ne poznajes grad u kojem zivis. Nezgoda se dogodila kod Arene a kod Arene nigde nema biciklisticke staze. Jedina deonica bulevara M. Pupina na kojoj se nalazi biciklisticka staza je duz Dunavskog parka sa jedne strane bulevara kada se spustas sa mosta a druga biciklisticka staza se nalazi preko puta od Gondole ka mostu. Nigde u zakonu ne pise da se bicikli ne sme kretati bulevarom tamo gde nema biciklisticke staze.
  • Pedalica

    02.06.2014 20:49
    @Svedok saradnik
    Gde je staza za bicikle na Bulevaru M. Pupina? Nigde nije obelezena. Ne postoji. Ne razumem bes koji izvire iz ovog komentara.

    Takodje, @PATTON: Pa budala ima svuda, i među pešacima i među biciklistima i među vozačima kola, kombija i svega. Navoditi pojedine slučajeve raznih budala je smisleno koliko i reći da su sve mame odgovorne samo zato što imaju decu (to što ih isteruju na bicistazu da izginu nema veze) ili da svi vozači paze kad otvaraju vrata i pomno pogledaju ima li biciklista sa strane. Koja je to logika?
  • Svedok saradnik

    02.06.2014 20:06
    Vozite stazom koja je propisana za vas!!
    Šta radi bisiklista na Bulevaru!? Zna se gde je staza za bicikliste! Bez obzira što je sa druge strane! Kazniti biciklistu odmah, maksimalnom kaznom!
  • 02.06.2014 19:17
    Saobraćajka il' nezgoda?
    Udarac od pozadi?
    I, šta kaže Zakon po tem pitanju? Ko je kriv?
    Eto, ja znam!
  • mara

    02.06.2014 16:23
    marica
    Prolazila sam danas pored mesta nezgode i pitanju je 100% bilo vozilo PTT službe.
  • 02.06.2014 15:28
    Tiberijusu
    Ima Tiberijuse. Ima.
    Da je taksista samo skinuo tetu sa babicikla, sada bi ovde drvlje i kamenje na njega.
    Ne volim ni ja ponašanje svih taksista, čak su mi mrski, ali na njegovom mestu zbog glupe biciklistkinje, otkačio bih i ja.
    Usput Tiberijuse, nema ni ovo veze, ali sedim u kolima na parkingu. Parkiran i sa ugašenim motorom! Udarac u desnu prednju stranu. Preko haube mi se kotrlja čovek i pada ispred. Izlazim iz kola, a on oderan po licu i viče na mene. Kuda gledam? I je*o me onaj ko mi balavom dade vozačku. Još bi me i tukao, a „spašava“ me neka žena koja mu se unosi u lica i kaže da nisam ja vozio, nego on! On je udario moja parkirana kola. Ne! On zove Policiju. OK. Stvarno brzo dođe Policija. Gospođa (svedok), on i ja. I on i ja 0,00 alkohola.
    Njegova izjava Policiji: Iznenada se pojavio sa leve strane plavi reno koji je bio parkiran…
    Ja – PAF! I Policija – PAF! I gospođa svedok PAF. Svi, sem bicikliste se smejemo...
    E vidite Tiberijuse, je*e mi se za njegovu oderanu facu i koliko je bio u Urgentnom centru!
    Više me boli oderano auto metalnom korpom sa upravljača bajsa, koji je marnuo u nekoj samousluzi…
    A kada ja vozim bicikl bulevarom, onda, kao i sav svet, ne jurcam ko muva bez glave i vozim širokim trotoarom ispred DDOR (sa suprotne strane) jer čuvam svoje dupe! Naročito od dostavnih vozila čiji me vozači ne vide iza.
  • 02.06.2014 15:13
    "Poštanski kombi koliko vidim?
    Ima nečeg u vazduhu od jutros, kuriri i komercijalsti divljaju u saobraćaju više nego obično.
    Bole ih, ne voze svoje automobile..."

    Zasto mislis da je postanski kombi u pitanju? Zato sto je zute boje a zuta boja se vezuje za postu?
    Kombi jeste zute boje, ali nije kombi poste. Iznad desnog zadnjeg tocka, na fotografiji, lepo se vidi deo loga restorana "Kineski Zmaj" sa keja Zrtava racije. Ukucaj "Kineski Zmaj" u google i videces da se logo firme poklapa sa vidljivim delom loga na kombiju sa gornje fotografije.
  • Sale NS

    02.06.2014 14:01
    Nudim opkladu !
    Garant je nesrećni bicklista još uvek u Urgentnom, možda je sada već došao na red ?!
  • boolewar

    02.06.2014 13:58
    Poštanski kombi koliko vidim?
    Ima nečeg u vazduhu od jutros, kuriri i komercijalsti divljaju u saobraćaju više nego obično.
    Bole ih, ne voze svoje automobile...
  • 02.06.2014 13:48
    Nemam para za benzin al nema veze vozicu bicikli kao auto sta mi mogu.
  • Tiberius

    02.06.2014 13:45
    @patton
    kakve veze ima ponasanje bicikliste iz tvoje price sa nezgodom iz novinskog clanka?
  • PATTON

    02.06.2014 12:57
    Ni saob. znaci nisu više...
    Pre oko sat vremena, na moje oči, starija teta baš brzo vozi bajs od Komande ul. Žarka Vasiljevića, prolazi pored znaka da nema prvenstvo i preko žute kocke (Miloša Bajića) nastavlja prema Visarionovoj.
    Škripa i sirena! Taksista se zaustavio na 1 cm od nje. Otkačio čovek. Da je bilo vlažno – obrisao bi je.
    Ona se još svađa sa njim. Viče na njega!
    Nešto razmišljam, možda onaj znak, trougao naopako, žut sa crvenim rubom, i jeste za nju znak da ima prvenstvo… Ka groblju, naravno.
  • 609

    02.06.2014 12:37
    Konacno
    Sve pohvale za rec "nezgoda" umesto "nesreca".

    A sto se tice ovoga, ne znam ko je ludji.
  • S.

    02.06.2014 12:36
    @Mokgab, najgore sto tu postoji neka staza (ne znam da li je namenjena za bicikle) ali je sasvim neupotrebljiva zbog drveca. Svakako da se moze i treba napraviti biciklisticka staza kako valja.
  • S.

    02.06.2014 12:02
    Stvarno ne stajem ni na ciju stranu, ludih ima u svim kategorijama, ali poslednjih mesec dana su vozaci motornih vozila i pesaci totalno odlepili.
    Ne mogu da stignem na posao biciklom (~3km) a da neko ne pokusa da ubije ili mene ili sebe ili sopstveno dete u kolicima.
    Niko nigde ne gleda, voze kola trotoarom, guraju kolica stazom ili najednom skrecu kolicima na stazu bez da gledaju nailazi li neko.

    Lud do ludjeg...
  • mokgab

    02.06.2014 12:02
    Staza
    Ne razumem zasto na tom delu nema biciklističke staze? Trotoar je dovoljno širok... Mada viđam da neki "pametni" voze bajs na putu I kada postoji biciklistička staza, tako da...

    p.s.: I ja sam vozač (I) bicikla...
  • Lexv

    02.06.2014 11:44
    semafor
    Ajmo sad jos jedan semafor :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna