Info
08.06.2014.
20:30 > 14:27
Novosadski informativni portal 021.rs je dobio video snimak sudara kod Merkatora u kojem su tri osobe poginule.

Komentari 145

  • 13.06.2014 12:08
    Ljubica Krnjaić
    Koliko vremena neposredno pre sudara nije ni jedno vozilo prošlo kroz raskrsnicu, a koliko ih je prošlo posle sudara?
  • 11.06.2014 12:55
    NISU radila dva semafora
    iz pravca iz koga je dolazio polo
    dete se zbunilo
    toliko
    koja tuga
  • dalibor

    11.06.2014 06:34
    speed
    Evo izmirio sam brzinu na osnovu Google Earth-a
    https://vidd.me/IgT
  • dalibor

    11.06.2014 00:21
    video s izmjerenim detaljima
    Evo napravio sam analizu uz pomoc mjera s GoogleEarth-a (druge strelice - kraj pjesackog - sredina ceste)
    https://vidd.me/IgT
  • Nikola P

    10.06.2014 00:09
    Profesionalac - dodatak
    Gospodo draga, pogledao sam snimak detaljno i želim dodati još dva detalja. Prvo, momak je vidno gazio punu liniju između dve saobraćajne trake što je još jedan prekršaj, a drugo

    Na usporenju, frejm po frejm, vidi se da od momenta kako Audi uleće u snimak kamere, do momenta udara, vozilo KOČI (vidi se odsjaj bočnih stop svetala, kao i onog koje je na zadnjem staklu ) tako da, uzevši u obzir da je sa ~160km/h auto udario u drugi, možete zamisliti koliko je zapravo u tih poslednjih 50m auto usporio. Ponavljam, frejm po frejm jasno pokazuje razliku pređenog puta u prvih 4-5 frejmova spram poslednjih 8-9. (Poredeći samo dužinu odsjaja zadnjih stop svetala) Tehnički ne bih da cepidlačim, to ostavljam ljudima malo vrsnijim u merenju i matematici.

    Snimak sa YT-a je 14 fps a od momenta kada audijeva silueta ulazi u kadar kamere do momenta udara u polo ima 13 frame-ova (što nije ni cela sekunda)
  • Buli

    09.06.2014 22:29
    Sa snimka ove kamere ne vidi se raskrsnica Bulevara i Narodnog fronta od koje do mesta sudara ima 250 metara. Zato ne mozete racunati za koje je vreme presao tu razdaljinu. Noc i blesak farova mogu mnogo da zavaraju. Da li je i gde je bio u 00:38 i da li je to tacno 38 ili 38 i 6 stotinki sa snimka ne znamo. I da li je sudar bio u tacno 00:41, par stotinki pre ili kasnije takodje ne znamo. Zato su sve procene brzine koje s kojima mi ovde baratamo u sustini pogresne i tacne. Vestak ce reci da je vozio izmedju 90 i 15o km ma sat i to je to.
    Nemojte misliti da pravdam vozaca Audija. Vozim 14 godina staru Fijat Pandu i najgore sto sam ucinio je da sam praznim kejom nocu vozio 70. Nikada nisam seo u kola a da sam popio vide od jednog malog piva. Nemam nikakvog razumevanja za nekog ko po gradu vozi preko 70 pa makar sve ulice bile puste. Licno verujem da ste samim sedanjem u kola stavili zivot na kocku jer je iako regulisan pravilima sam saobracaj cista sreca. Nikada ne znate kome ce otkazati kocnice ili ce ga mozda strafiti srcka ili slog za volanom.
    Vozac Audija nece odgovarati za neserecu jer je golf prosao na crveno. Odgovarace za sijaset drugih stvari, ali za sudar nece.
    E sad pitanje, koliko vas je zurilo da prodje na trepcuce zeleno ili na zuto. Svako bar po nekad. Naravno niko nije sibao 150 da to uradi ali ste ga dali po gasu, a samim tim ste mogli skriviti nesrecu. Zato o tome nemojte da kakite. Za osudu je sto je jurio bar duplo od ogranicenja i sto je dobro cvrcnuo. To je bar jedno 6-7 malih piva. Za osudu je sto ima toliko prijava i nikom nista. Do sada mu je trebalo oduzeti i dozvolu i kola.
  • dragance

    09.06.2014 22:06
    ispravka
    samo da dodam odgovor na ovog gospodina

    @Anonimus - Videcemo zataskavanje i umanjenje kazne
    Evo nekoliko cinjenica koje svi novosadjani znaju:
    1. Taj semafor je asinhron kao i vecina na bulevaru
    1a. strana sa koje je Audi dosao zeleno se pali ranije 10 sekundi pre strane na kojoj je kamera
    1b. Isto toliko sekundi se pali crveno ranije


    Ovo nije tacno uopste jer se lepo vidi sa kamera i merkator juzni i merkator severni da su semafori totalno sinhronizovani i da audi na 3-cem trepcucem zelenom se nalazi na svom pesackom a na zutom je vec usao u raskrsnicu i to lepo na obe kamere u sekundu tacno tako da tu greske nema, ljudski faktor je ovde u pitanju, a ne semafori....
  • 09.06.2014 21:17
    Bane-Bilmez
    Jedni bilmez je Bane, komentatror ovdasnji...odakle mu samo pravo da nekogr tako javno vredja i naziva pogrdnim imenima a operator sajta to bez pardona objavi...zao mi je poginulih, neka im je vecnaja pamjat! Ali on je zaista prosao na zeleno ili u secund zuto...krivi su oni sto su izazvali nesrecu prosavsi na jasno crveno i time su oni SAMOUBICE a covek nevin!
  • bane

    09.06.2014 20:14
    bilmez
    bilmez je kriv - svaki normalni vozac koji je ucio da vozi a ne kupio dozvolu treba da zna da se koci na trepcuce zeleno svetlo osim ako nije u mogucnosti da bezbedno prodje raskrsnicu..
    E sad, pogledajte kada je pocelo da trepce zeleno i gde se bilmez nalazio - otprilike kod Jugodrva ili oko 200 metara od semafora..i da je isao 200 uspeo bi da zaustavi auto na semaforu ali pijani bilmez ocigledno to nije imao nameru.
    Jos jednom cu da ponovim - njegovo je bilo da pocne da koci a ne da ubrzava na trepcuce zeleno jer nije bio na 10-20 metara od semafora. Njegovo je da koci!!!
    Njega ne treba da interesuje sto neko drugi pravi prekrsaj i samim tim ne moze i ne sme da se vadi na to ali to sud-sudija treba da mu skrene paznju i kaze - mladicu, bilmezu..ti si trebao da kocis a oni neka prave prekrsaj i neka odgovaraju za to a posto nisi radio ono sto treba da radis ti si UBICA i nista drugo!
  • Putar

    09.06.2014 17:05
    Primeniti zakon o saobracaju na sve ucesnike.
    Profesionalno gledajuci stvari,bez emocija(ako je to moguce) kriv je vozac golfa za udes,prosao je na crveno jer u trenutku udara se tek pali zuto za vozaca audija.E a na pitanje sta uraditi da se ovakve stvari manje desavaju,jako cu dati jednostavan odgovor. SAUS-Policija-Tacka zakona o saobracaju koja se naziva "Nasilna voznja" cija je kazna 30 do 60 dana zatvora i oduzimanje dozvole na 6 meseci.Gospodo draga i za ovog balavca je odma bilo napisano da je "od ranije poznat polici" pa da mu je ranije bila napisana kazna za nasilnu voznju do ovog ne bih ni doslo.
  • Gospodin

    09.06.2014 15:17
    @Anonimus koji trazi vestacenje.
    1. Na prvom snimku se vidi da ide ko sumanut jos od polovine ulice, pa nije tesko zakljuciti upotrebom zdravog razuma da se sjurio s mosta a ne da je dao pun gas sa semafora. (usput kamere na mostu i u tunelu imaju merace brzine ;) https://www.youtube.com/watch?v=VIfM8RI4xAI )

    2. Sva ta nova kola imaju elektronsku blokadu koja se kod svakog vicnijeg majstora skine za cenu kolko taj auto pojede goriva za 200-300km voznje. ;)

    3. Ajmo ovako, osnovi fizike.

    Brzina (V) = razdaljina (s) / vreme (t)
    Dakle V=s/t

    Uzecemo razdaljinu u ovom slucaju (sa snimka broj dva) od pocetka kadra do mesta udarca da je recimo ~50 metara. Kako to znamo? Google Earth kaze 60m ali cemo ipak uzeti manje. Ovaj pesacki prelaz je sirok 5 metara (bez biciklisticke staze) a isto toliko je dugacak i Audi A8.

    Gospodin sa Audijem ulece u kadar u 02:06:43, s tim da cetrdeset i treca sekunda uveliko traje, u trenutku kada se sat menja na 02:06:44 Audi je vec celom duzinom na pesackom prelazu. A u 02:06:45 semafora vec nema. Dakle ceo dogadjaj traje nesto malo vise od jedne sekunde.

    Ondak:
    V= 50m / 1s
    V= 180Km/h

    E sada, da ne bi bilo metar vamo metar tamo i stotinke vamo stotinke tamo. Evo ilustracije:

    50m/s= 180 Km/h
    40m/s= 144 Km/h
    30m/s= 108 Km/h
    20m/s= 72 Km/h
    13.9m/s= 50.04Km/s

    Sto znaci da gospodin mora da prelazi razdaljinu od 50m preko 3 sekunde da bi bio u granicama normalnih ogranicenja a on je oborio rekord za samo 1 sekundu!

    Pozz!

    Saucesce porodicama...
  • :)

    09.06.2014 14:34
    nisam bas kao Fandjo, ali...
    Komentator "Uspavane lepotice" je potpuno u pravu. To, istina nije tema ovde, ali NS vozaci jesu medju najgorima u drzavi. Spori, neuki, smotani... Eto, sticajem okolnosti rodjen sam u NS, tu zivim, vozim vec 22 godine unazad, presao skoro milion km (bez ijedne nezgode) i nemam nijednu lepu rec za svoje sugradjane u saobracaju.
  • Abdi

    09.06.2014 14:12
    @
    "Brizinu divljaka je lako odrediti. V=S/t Izmeriti duzinu koja se vidi na snimku i u gornjem desnom uglu se vidi za koliko sec je presao istu."

    Najsimpaticniji su mi ovi komentari od osnovaca, steta sto se ubrzanje racuna malo drugacije od formule iz 6. osnovne. Da ne pominjem ostale faktore o tacnom odredjivanju pozicije i vremena.
  • Ns

    09.06.2014 13:56
    da se ne lažemo
    Anonimus
    Kriv je onaj ko je prošao na crveno.

    Molimo na uvid javnosti toksikološke nalaze svih učesnika u ovoj tragediji.

    Molimo na uvid obrtomer i sat A8, posle nesreće.
    Da li je moguće da je u momentu udara brzina bila 160 km/h? Molimo veštačenje brzine.
    Da li je ubrzanjem A8, od raskrsnice kod mosta do raskrsnice kod merkatora, mogao da dostigne brzinu koja je navedena (ne znamo koji tip audija je, svi A8 ne ubrzavaju isto: Ubrzanje 0-100 km/h (s)se kreće od 5.2 pa do 7.9 u zavosnosti od tipa motora), maks. brzina ni jednog ne prelazi 242 do 250 km/h.

    Tražimo da se javno iznesu svi podaci o ovoj tragediji.

    Ne želim nikoga da branim niti osudjujem, samo želim da se iznese istina.

    Svako je ovde sam sebe osudio, i presudio si na neki način. Neki zauvek spavaju, a neko će ih zauvek sanjati.

    Ne ponovilo se i ne dogodilo nikome!



    Svaka vam čast ako vi zaista verujete da će ovoga i sekund savest mučiti zbog ovog što se desilo. Vozač pola je svoju grešku platio glavom, a ovaj svoju neće nikako! A da ima savest ne bi vozio 160 na sat, u gradu i pri tom alkoholisan. Jedino što će on sanjati je novi audi.
  • Nikola P

    09.06.2014 13:52
    Volan
    Da vam čika profesionalac nešto pojasni:

    Vožnja u alkoholisanom stanju se kažnjava kaznom od 15 do 30 hiljada, oduzimanjem dozvole na određeno vreme i beleže se poeni.

    Vožnja brzinom koja je minimum za 20 veća od dozvoljene (70 u ovom slučaju) se kažnjava 6 do 20 i oduzima dozvola i pišu se poeni. Za prekoračenje 40+ je 15 do 30 i još bodova, i još zabrane.

    Vožnja koja kombinuje bilo koja dva prekršaja za koje se izriče zabrana upravljanja se smatra nasilničkom vožnjom i kao takva se kažnjava najstrožije, sa 15 poena, 120 hiljada kaznom i zabranom upravljanja do godinu dana.
    (Čisto da znate: preticanje kolone vozila preko pune linije vas može isto toliko koštati)
    Ako se uzme u obzir da je dotični balavac dodao gas tek kada je počelo da trepće zeleno, to je još jedan prekršaj, i to mu na dobro neće izaći.


    Želim da izjavim iskreno saučešće porodicama nastradalih ali i da kritikujem one roditelje čije dete nije naučeno i nije dovoljno vaspitano da ne seda za volan kad je popio, kao i one roditelje koji decu nisu naučili da se ne druže sa onakvima koji bi se usudili da voze pijani.

    Ja se najiskrenije nadam da će mladi Vranac odležati malo u ćorci, razmisliti o svom životu, i prerasti bubice koje je pokupio iz kompjuterskih igara franšize Need for Speed i sličnih.

    Neko je spominjao Fanđa i slične trkačke vozače. Oni su trkački vozači, ali na saobraćaju na putu, van trke, su itetako bili i jesu obazrivi i pažljivi...

    Toliko od mene
  • 09.06.2014 13:28
    Kriv je onaj ko je prošao na crveno.

    Molimo na uvid javnosti toksikološke nalaze svih učesnika u ovoj tragediji.

    Molimo na uvid obrtomer i sat A8, posle nesreće.
    Da li je moguće da je u momentu udara brzina bila 160 km/h? Molimo veštačenje brzine.
    Da li je ubrzanjem A8, od raskrsnice kod mosta do raskrsnice kod merkatora, mogao da dostigne brzinu koja je navedena (ne znamo koji tip audija je, svi A8 ne ubrzavaju isto: Ubrzanje 0-100 km/h (s)se kreće od 5.2 pa do 7.9 u zavosnosti od tipa motora), maks. brzina ni jednog ne prelazi 242 do 250 km/h.

    Tražimo da se javno iznesu svi podaci o ovoj tragediji.

    Ne želim nikoga da branim niti osudjujem, samo želim da se iznese istina.

    Svako je ovde sam sebe osudio, i presudio si na neki način. Neki zauvek spavaju, a neko će ih zauvek sanjati.

    Ne ponovilo se i ne dogodilo nikome!


  • lala

    09.06.2014 13:22
    saucesnici
    Policajac rece i ostade ziv, da je poznat policiji od ranije po voznji u pijanom stanju...E sad lepo pronaci te ranije prijave i videti ko ga je to ranije oslobadjao, koji sudija, koji policajci su menjali iskaze i sve tako redom...sve su to saucesnici u ovom ubistvu sa predumisljajem. Inace, vracamo se u vreme krvne osvete, jer otac ubijenog decaka, (koga je isto tako ubio bogati i uticajni pijanac, vise puta zatican pijan za volanom) najavljuje drugaciji ishod a ne 2 godine zatvora.
  • 09.06.2014 13:21
    U momentu sudara ni Audi ni Polo nisu smeli biti u raskrsnici. Audi je morao saustaviti zbog trepcuce-zelenog, Polo zbog crvenog. Zeleno i trepcuce-zeleno nije isto. Verujem da medju citaocima ima ljudi iz struke i da ce dodatno rajasniti (npr. navesti cl. zakona). Saucesce poridicama stradalih.
  • Uspavane lepotce.

    09.06.2014 12:50
    @Mirka.

    Samo dajes dokze mojim tvrdnjama. Za tebe je Fandjo jos uvek sinonim za vozaca.
    Ne zelim Fandju da osporim spotrska dostiguca.
    Vec da ovim pokazem sporu evoluciju novosadskih vozaca. Kao so sporo voze tako im (vam) se sporo menjaju i sinonimi za vozace.

    Sporo reagujete, sporo kontate, spor, uspavan narod.

    Naravno da to necete priznati. Ni jedan alkoholicar za sebe nece reci da je alkos.

  • 09.06.2014 12:45
    @ Alo,Alo
    Nije moguce da su semafori asinhroni jer:
    1) nema uslova - iskljuceni su
    2) jasno se odsjaj semafora (na stubu) iz pravca Audija

    Pomirite se da je vozac Golfa kriv i kraj price
  • Buli

    09.06.2014 12:03
    Sa ovog snimka se ne može utvrditi koliko je brzo vozio vozač Audija. Ako zaustavite sliku deluje kao da je 00:38 bio negde kod Youmarta, a od tačke do tačke sudara ima oko 80 metara, što znači da se kretao oko 96km/h.
    E sad iz ovg ugla to deluje tako, ali noć je i ugao može da vara o daljini vozila, a ako je bio samo deset metara dalje to znači da je vozio 12 km/h brže.
    U momentu kada se vide farovi Audija prvi put ne može se tačno odrediti koliko je bio od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Narodnog fronta. Fale snimci sa te kamere i sa kamera koje snimaju niz i uz Cara Lazara da bi se svi parametri mogli izračunati.
    Snimak na Youtubeu ne pokazuje stote delove sekunde što je isto tako bitno. Svako ko tvrdi da sa sigurnošću može da utvrdi poziciju Audija na ovom snimku u odnosu na protok vremena lupa.
    Vozač golfa je ušao na crveno, to je činjenica. Vozač Audija je debelo prekoračio brzinu, ali po meni sigurno nije vozio 160. Ali da je vozio kao majmun, jeste.
  • 09.06.2014 12:01
    tragedija
    Samo znajte da tom autu od kretanja 50 km/h do tih 160 km/h. treba par sekundi. Moguce da je dodao gas da prodje pre crenog a vw je prosao na creno. Ne opravdavam njega ali to je veoma realna sitoacija.
    I dalje tvrdim da je ogromna tragedija i da se moze vreme vratiti samo da se za par sekundi neko od njih uspori ili ubrza i da se mimoidju.bilo bi ok, ovako TUGA.
  • doVla

    09.06.2014 11:54
    Činjenica koju niko nije primetio...
    ...usporite snimak kad dolazi do direktnog udarca!!!
    Polo koji od siline udarca otkida semafor a na njemu se taman pali zeleno svetlo za uslov u levu stranu... Dal grešim sigurno se na snimku pre cele tragedije može utvrditi kako je semafor bio regulisan u saobraćaju.
    Saučešće porodicama... :(
  • -

    09.06.2014 11:52
    -
    u opkladu da je ovaj snimak pustio njegov otac vlasnik pumpe na n. naselju da ga opravda.

    po novom zakonu
    pravilo prelaska na trepcuce zeleno je jasno. ono sluzi za zaustavljanje a ne stiskanje gasa,
    zuto svetlo je vec prekrsaj

    bez obzira na gresku pola vozac audija je vozio alkoholisan sto je prouzrokovalo smrt...bilo je slicnih slucajeva sa manjom cekovnom knjizicom

  • Liman

    09.06.2014 11:30
    Uzas
    Ako se vozite nocu Buleverom znate da kad semafori trepere, ne postoji uslovno, tj u isto vreme treperi i zeleno i prelazi sa zutog na crveno svim koji idu Bulevarom nevezano za pravac kretanje (od ili ka mostu Slobode). Ovde je krivica obostrana (da ne kazem trostruka, jer su krivi i nadlezni organi ako je istina da je doticni vec imao prekrsalja i prijava zbog prebrzih voznji, koje je "iskusno rodbinski" eskivirao) i to je vrlo jasno, jedni su prosli kroz crveno, a drugi je jurio kao majmun gradom.
  • Mirka

    09.06.2014 11:28
    @Uspavane lepotce.
    Nalupetao si se gluposti!!! A ti si mi pa neki Fanđo možda?! Ne, nego novosadjani razlikuju trkačke staze od javnog saobraćaja, za razliku od tebe koji misliš da si nam Bogom dan da sudiš, a lupetaš neviđeno!
  • 09.06.2014 11:27
    @ ipak treba kazniti
    ja se slazem da je vozac Polo pogresio ali cinjenica je da je vozac Audija trezan vozio 50 na sat deca bi i danas bila ziva..

    Da je vozac Golfa (to je Golf 5, ne Polo) stajao na crvenom, deca bi i danas bila ziva, nebitno da li je vozac Audija bio pijan ili trezan ili vozio 50, 150 ili 250.

    Naravno da ga treba kazniti, novcana kazna + zatvorska (oko mesec dana) + oduzimanje dozvole i ponovno polaganje (mada bi mu trebalo oduzeti trajno).
    Ali za njihovo ubistvo nema sta da odgovara
  • alo,alo

    09.06.2014 11:23
    treba
    bribaviti snimke kamera koje pokazuju iz pravca audija i snimke iz pravca pola !
    moguce je da su semafori asinhroni !!!!
    ipak,voziti 150-160 kroz grad je ravno ubistvu sa predumisljajem !
    ps-fali analiza krvi vozaca pola kao i listinzi telefonskih razgovora svih ucesnika !
    ps 2-davne 1995,na auto putu keln-hamburg,zaustavila me je policija.vozio sam 238 a ogranicenje je bilo 100.
    uzeli su mi motor,3 dana sam bio na psihijatrijskim ispitivanjima,podigli su mi cenu osiguranja X4 i kaznili 1250 dem.
    motor sam dobio posle deset dana !!!!
    PS-ko mu je otac ?
    mislim na ubicu iz audija!
  • 09.06.2014 11:09
    sto na 021 nema informacija o protestu kod Merkatora u 18h ? dodjete da kazemo dosta bahatim ubicama za volanom! da kazemo dosta korumpiranim sudijama, tuziocima i policiji!
  • Marija

    09.06.2014 10:49
    Loš članak
    Izuzetno mi je žao što su ta deca poginula, mogao je i D.V. da pogine, njegova sreća u nesreći je dobar auto, činjenica! Međutim u članku koji je prvobitno, juče objavljen, bez snimka, propušteno je mnogo toga da se kaže. Sve je rečeno o D.V. i njegovoj vožnji a ništa o vozaču Pola, da li je bio pod dejstvom alkohola, kakva je njegova istorija saobraćajnih prekršaja, kojom brzinom je vozio Polo, odakle se zaleteo u raskrsnici, da li je pre toga stajao na semaforu ili je vozio pa se nije zaustavio. To su sve bitni detalji. Devojke su pre svega nedužno stradale u ovom udesu jer su ušle u auto sa takvim vozačem. Matura, strašno i žalosno. Novinaru koji je pisao članak bih poručila: Više činjenica, manje senzacionalizma, kada se izveštava o tako stravičnim nesrećama sa takvim posledicama. Tako se mogu izazivati nepravedni komentari i pozivi na linč, što se i desilo.
  • Novosadjanin

    09.06.2014 10:44
    Zanima me...
    LJudi....sad je sve zaista nebitno! Tri mlada zivota su ugasena u delu sekunde. Ko je kriv? Opet nebitno spram posledice. Ono sto mene zanima: Ko su roditelji ovog bizgova u Audiju??? A ono sto im zelim je: Barem isti, a lepo bi bilo mnogo jaci i gori, osecaj od onog koji sada imaju i imace dok su zivi roditelji troje nastradalih!
  • 09.06.2014 10:31
    Koliko jos treba da se srozamo
    Brizinu divljaka je lako odrediti. V=S/t Izmeriti duzinu koja se vidi na snimku i u gornjem desnom uglu se vidi za koliko sec je presao istu. Divljacka voznja u alkoholisanom stanju, jel moze gore? Prosao je i golf na crveno al da je audi isao koliko je propisano, sad bi to troje bilo u najgorem slucaju ugruvano.

    Isto mozes reci za vozaca Pola da je bio trezan i stao na crveno
  • 09.06.2014 10:19
    @ Anonimus
    Da li to samo ja vidim, da je audi uleteo u raskrsnicu nakon sto se zavrslilo trepcuce zeleno i upalilo crveno??? Sto je jos gore ne vidi se ni jedan semafor sa kojim ulaze golf i audi u raskrsnicu.

    Da, to samo ti vidis. Posto se na snimku jasno vidi da na 0:40 on (Audi) prolazi semafor i pesacki dok je jos zeleno. Zuto se pali nakon sto je vec u sredini raskrsnice.

    @ Za Komentare - manijaka
    Znaci ako mi je zeleno mogu da ubijam po putu i da odgovaram samo za prekoracenje brzine???
    Tako je, a ako ne prekoracis brzinu ni za to.
    Kao sto na autoputu mozes da gazis pesake i bicikliste do mile volje, posto njima tu nije mesto.

    @ ostali: Koliko neko mora biti lud, pijan ili drogiran da pomisli od bilborda da je semafor?!
    Isto lud kao ovaj sto vozi 150 i sa 1 promilom ili jos ludji?
  • Uspavane lepotce.

    09.06.2014 10:16
    @Leko

    Od kad se to na zeleno svetlo zaustavlja? Bez obzira da li je trepcuce?

    Jel to neko pravilo "uspavanih" Novosadjana.
    Ne postoji grad na svetu sa toliko losih vozaca kao sto je NS?

    Spavaju na zeleno, prolaze na crveno. treb im 300 m da se prestroje iz trake u traku. O parkiranju da ne govorim. Gde gde novosadjanin parkira Punta, drugi mogu da parkiraju kamion od 5 tona.

    Novosadjani najgori vozaci na svetu!!!!
  • 09.06.2014 10:16
    Na snimku nesrece u levom gornjem uglu se vidi semafor za pesake. U momentu kada se za pesake pali zeleno pored njega se pali zuto treptuce svetlo koje je namenjeno svima koji sa Bulevara skrecu levo u Cara Lazara. To zuto treptuce vozacima govori "PAZI,pesaci prelaze kolovoz". Kada se za pesake upali crveno,zuto treptuce i dalje trepce neko vreme i to vozacima govori "PAZI, ima zaostalih pesaka na kolovozu koji su prelazak zapoceli na zeleno, ali ih je crveno uhvatilo u toku prelaska kolovoza". Na snimku se lepo vidi da Polo u raskrsnicu ulazi u vreme dok je na semaforu za pesake crveno, ali zuto i dalje trepce. Zuto na semaforu za pesake trepce i u trenutku sudara pa cak i u trenutku kada Polo odvaljuje semafor. Sve dok trepce dodatno zuto na semaforu za pesake Polu se nije moglo upaliti ni zuto a kamoli zeleno. Tek kada se ugasi trepcuce zuto na semaforu za pesake pali se zuto za vozila pa onda zeleno. Da fora bude veca to trepcuce zuto se vidi samo iz ugla onih koji skrecu levo, ne mogu ga videti i oni koji stoje na crveno a krecu se iz pravca kojim se i Polo kretao. To meni govori sledece. Polo stoji na crveno, mladic vidi da se za pesake ugasilo zeleno a upalilo crveno. Posto je mlad i neiskusan verovatno je po semaforu za pesake pretpostavio da je onda crveno i za vozila koja se krecu Bulevarom, nije racunao na to da semafori rade sa zadrskom, pomislio je da ako je za pesake koji dolaze iz pravca mosta crveno da automatski i za vozila koja dolaze sa mosta mora biti crveno. Verovatno je pomislio da onog momenta kada se upalilo crveno za pesake da se upalilo crveno i za vozila. Jednostavno je resio da krene na svoje crveno racunajuci da nista ne moze da se dogodi a i verovatno je osmotrivsi raskrsnicu video da nema vozila u njenoj blizini koja se krecu Bulevarom. Mozda je i video Audi, ali on je u tom trenutku bio jako daleko, nije mogao da pretpostavi da ovaj ludak juri 160km/h a iz prethodnog napisanog verovatno je pretpostavio da Audi ima crveno pa ce stati na semaforu. Po nekom mom misljenju momak koji je vozio Polo slepo se oslonio na semafor za pesake na kojem je video crveno svetlo a neiskustvo je ucinilo svoje.
  • 09.06.2014 10:08
    Neb
    @Videcemo zataskavanje i umanjenje kazne

    Ne lupetaj gluposti.
    Ne postoji nijedna raskrsnica na svetu, na kojo je saobracaj regulisan semaforima, da se upali zeleno svetlo, uslovno ili bez uslovno, za levo i pravo dok se raskrsnica ne isparazni od vozila koji su nailzaila iz suprotnog pravca. To znaci paljenje zutog svetla, pa zatim paljenje crvenog i crveno stoji svim semaforima na raskrsnici jos odredjeno vreme dok se ne isprazni raskrsnica.
    Ovim zeli samo da ti ukazem na gluposti koje si lupetao u analizi.

    Da je vozac Pola postovao crveno svetlo Audi bi prosao. I nikom nista. Ostalo bi pitanje sta radi saobracajna policija?Zasto takve ne kaznjava i ne hvata pre ovakvih nesreca.

    I sto mislite da pokojni vozc Pola nije bio pijan? Dvadsetogodisnjaci se vracali sa godisnjice male mature i pili su samo sokice.
  • novosadista

    09.06.2014 10:01
    polaganje ...
    sećam se te davne 1988 godine kada sam položio vozački i sav sretan ušao na čas informatike gde su mi prijatelji čestitali,profesorica mi je samo ozbiljno rekla...sad si postao potencijani ubica...nisam to dugo vremena svatao...sad mi je jasno...sin mi je položio prošle godine...i isto sam mu to rekao...čuvaj sebe ali čuvaj i druge od sebe...iskreno saučešće roditeljima i rodbini..
  • 09.06.2014 10:01
    strasno
    odakle tom maladom decku pravo da juri 150 na sat i to pijan, koliko sam negde procitao, da li ce se on provuci samo prekrsajno ili ce malo u istrazni i na kraju nista kao i oni Racici jedan ubio one ljude onaj drugi pitanje je vremena posto je stalno pijan....pa cak je i poliiju udario....i na kraju nikom nista....eno njega seta se po NS letuje zimuje otac mu i dalje vozi pijan....a vreme proslo pa se sve zaboravlja....da ne bude i ovo tako....
  • Sinhroni - Asonhrono

    09.06.2014 10:00
    @Anonimus - Videcemo zataskavanje i umanjenje kaz
    Vezano za sinhroni i asinhroni rezim:
    Ako ima uslovnog na levo, onda su semafori u asinhronom rezimu. Na snimku nema uslovnog levog, stoga sledi, da semafori rade sinhrono. Takodje moze se videti na pocetku da iz oba pravca bulevara Cara Lazara krecu i stanu vozila istovremeno.
    Da su semafori radili sinhrono moze se videti u gornjem delu refleksija svetla drugog semafora (koji gleda prema vozacu AUDIja) na saobracajnom znaku (gore u sredini levo od natpisa).

    Da je vozac Audija bio pijan i vozio iznad 50 na sat je samo otezavajuca okolnost. Ali to ne znaci odmah da je on kriv (ni da su krivi oni u drugom vozilu).

    A policija bi trebalo takve "tatine cerkice" da obradjuje malo ozbiljnije. Ako bi isao 50 na sat, ne bi morali da drugi stradaju.
  • 09.06.2014 09:46
    ns
    Semafor nije asihron, a ako jeste mozda je danju. Vozac audija je prosao na trepćuće zeleno i to se lepo vidi na snimku. Pogledajte odsjaj od trepćućeg svetla na drvetu koje se nalazi neposredno ispred audijevog desnog semafora(0:38-0.40). To je sve jasno. Interesantno je na koje je svetlo prosao polo, a i to je onda logicno, na crveno! Tragican splet onoga što kažu ni sreće, ni pameti. Vozač audija ide u zatvor zbog nasilničke vožnje, a ostala deca su valjda na nekom boljem mestu!
  • 09.06.2014 09:40
    ipak treba kazniti
    ja se slazem da je vozac Polo pogresio ali cinjenica je da je vozac Audija trezan vozio 50 na sat deca bi i danas bila ziva..
  • 09.06.2014 09:32
    pfff
    @Anonimus


    1. Ocito semafor nije asinhron u nocnom rezimu. Lepo se vidi da kamera i Audi imaju istu sekvencu (odbljesak na banderi to dokazuje)

    2. Vidis bljesak blica na prethodnoj raskrsnici na ovom snimku? Budalastina.

    3. Golf ne moze da udje na zuto, jer je na bulevaru zeleno.

    4. Nisam pravnik. Odgovornost imaju i jedan i drugi. Zakonski mislim daje Polo veci krivac.

    5. U trenutku nesrece Golfu nije moglo biti zeleno jer je bas tada bilo zuto na buleavaru oslobodjenja.

    6. Bitno, al samo donekle. Alkohol u njegovoj krvi ne opravdava ludaka u Audiju. Niti ista moze da opravda ulazak u rasrsce na crveno.

    7. Mozda i shvati ali veoma mala verovatnoca. Cim je dobio takav tenk od caleta da divlja, jasno je i kako je odgojen i kakvi su mu roditelji.





  • Tijana

    09.06.2014 09:27
    ubistvo sa predumišljajem
    Svako sedanje za volan u alkoholisanom stanju MORA SE TRETIRATI kao UBISTVO SA PREDUMIŠLJAJEM, a ne sa oduzimanjem vozačke, možeš misliti, oduzimanje vozačke i kazneni bodovi.
  • bobo

    09.06.2014 09:26
    pazite molim vas
    ljudi ja sam studirao vps u novom sadu nisam iz grada pa sam sa zeleznicke stanice autobusom broj 4 isao do fakulteta u tom autobusu je sigurno bilo bar jos 40 50 studenata e taj autobus kad izadje iz stazilovske ulice skrene u bul cara lazara (odate su isli ona nesretna deca u polu) i tu stane mi ko marva izletimo iz autobusa i sad treba da predjemo ulicu da idemo prema faksu e sad ako je crveno svetlo na semaforu ja sam gledao i to mi je bilo frapantno NIKO ali brojevima i slovima niko ne gleda levo i desno vec svi kao nenormalni samo blenu u semafor i kad se upali onaj zeleni sa rasirenim nogama kao hipnotisani prelaze ulicu ne osvrcuci se e moje pitanje bi bilo sta da je neki manijak se zaleti ko lud da uvati zeleni talas ili autobusu iz drugog pravca otkazu kocnice ili kamioncina neka puna robe... dzaba ti posle sto si ti isao na zeleno kad si zavrsio u ilovaci mladi vozaci pesaci VISE pazite kad vam je zeleno nego crveno ko zna kakva je budala sa druge strane a nemojte to da otkrivate na najskuplji moguci nacin
  • 09.06.2014 09:26
    Koliko jos treba da se srozamo
    Brizinu divljaka je lako odrediti. V=S/t Izmeriti duzinu koja se vidi na snimku i u gornjem desnom uglu se vidi za koliko sec je presao istu. Divljacka voznja u alkoholisanom stanju, jel moze gore? Prosao je i golf na crveno al da je audi isao koliko je propisano, sad bi to troje bilo u najgorem slucaju ugruvano.

    Saucesce porodici.
  • 09.06.2014 09:17
    NS
    Zuto, crveno, sareno... zivot moje familije je unisten...
  • toni

    09.06.2014 09:08
    da
    Dobro je da postoji snimak i da mozemo da vidimo i drugu stranu price. Obojica krivi. Zasto pobogu na crveno, zasto?!
  • Igor

    09.06.2014 09:00
    Da je živ, momak koji je vozio golfa bi takođe morao da dobije kaznu zatvora jer je prolaskom kroz CRVENO svetlo uništio dva života. Nažalost, platio je mnogo više!! Sa druge strane vozač audija je definitivno imao prvenstvo prolaza. Ali ga to ne abolira krivice jer je vozio više od TRI puta brže nego što je dozvoljeno, kroz naseljeno mesto u uslovima noćne vožnje. Plus ako dodamo da je bio pijan. Plus ako dodamo da je višestruki povratnik što se tiče neprilagođene brzine vožnje, pod dejstvom alhohola. Nije slučajno određeno ograničenje od 50 km/h, to znači da ukoliko dođe do greške drugog učesnika u saobraćaju može da se izbegne incident, ili bar prođe sa MNOGO manjom štetom (naročito po bezbednost pešaka). Da je vozio 50-60 apsolutno sam siguran da ni do sudara ne bi došlo a kamoli do tri izgubljena života. Po zakonu je obavezan da se zaustavi na trepćuće zeleno, ukoliko je u mogućnosti da svoje vozilo bezbedno zaustavi.. Ako vozi 160 naravno da ne može bezbedno da zaustavi, i to svojom krivicom! Dakle u ovom slučaju je do udesa došlo podeljenom krivicom, tj krivicom obe strane. Voziti PIJAN kroz naseljeno mesto brzinom od 160 km/h pri čemu dođe do udesa sa tri pogunula, definitivno zaslužuje višegodišnju zatvorsku kaznu!
  • 09.06.2014 08:53
    Ja vristim od besa i vicem za vozacem kad ga vidim da upola sporije vozi od ovog audija,vristim i za onima sto prodju kroz crveno ali celokupnu slika mi govori da je za udes kriv golf,a za smrt ljudi audi.Ipak kad je sud pre par dana osudio onog lika na 2 godine ovaj tesko da ce ista dobiti zahvaljujuci dobro poznatom sistemu.
  • Nina

    09.06.2014 08:48
    ljudi
    zar ne vidite da je vozac ""polo" automobila skretao levo , tj. ka mostu slobode??? Pogledajte bolje snimak! A decko u audiju nije hteo da ceka na crvenom svetlu, pa je na zuto pojurio da stigne pre nego sto se upali crveno svetlo!
  • 09.06.2014 08:48
    Sremac
    Pomenuti Audi sa snimka nije u vlasnistvu ni vozaca, a ni njegove porodice - koliko sam cuo auto je vlasnistvo MM, poznatog iriskog dilera (vise puta hapsen, bivsi pripadnik specijalnih jedinica VJ, telohranitelj,itd.).

    Tako da ako ovom nesrecniku i budu sudili po zakonu - to nije znak da se sudstvo u NSu rapidno popravilo, vec samo da mladic nema odgovarajucu "zaledjinu".
  • 09.06.2014 08:40
    Ko vam kriv
    Ljudi, uporno zaboravljate da su pravda i pravo dve totalno razlicite stvari, kod nas posebno nespojive.
    Klinac ce se izvuci bez posebno velikih posledica. Za par meseci, eto njega opet na putu.
  • noki

    09.06.2014 08:34
    semafor
    greska vozaca golfa ili polo, pogledajte kad se upali crveno za pesake polo tad krece na crveno( verovatno je mislio da mu se zeleno upalilo) ovo govorim iz licnog iskustva jer se i meni nekad desavalo da kad se promeni znak za pesake da krenem ali odma svatim gresku. bilo bi dobro da procuri jos koji snimak iz drugog ugla pa da se uverimo da je golf bio stajao na crveno.
  • noki

    09.06.2014 08:28
    kamera
    da je kojim slucajem vozac audia prosao na crveno taj snimak nebi bio na internetu
  • 09.06.2014 08:20
    Videcemo zataskavanje i umanjenje kazne
    Evo nekoliko cinjenica koje svi novosadjani znaju:
    1. Taj semafor je asinhron kao i vecina na bulevaru
    1a. strana sa koje je Audi dosao zeleno se pali ranije 10 sekundi pre strane na kojoj je kamera
    1b. Isto toliko sekundi se pali crveno ranije

    2. na 00:32-00:34 snimka vidi se bljesak blica sa kamere na raskrsnici Bulevar oslobodjenja i narodnog fronta sto pokazuje da je Audi prosao na crveno na tom senaforu te 7 sekundi kasnije stize do raskrsnice cara lazara i bul oslobodjenja (takodje crveno 99%) i udara golf.
    2a. Trebaju snimci sa mosta slobode i sa semafora kod nisove zgrade.

    3. Golf prolazi na zuto jer da je krenuo na crveno tacno na mestu gde je bio sudar bi morao da promeni brzinu u vecu sto bi se videlo na snimku kada pritisne kvacilo (Menjac golfa u trenutku sudara je verovatno bio u 3-coj brzini i ostao u njoj posle sudara) Kao recimo vozilo koje usporava i krece na zuto 00:06-00:09 sec snimka.

    4. Ne postoji obostrana krivica u nasem zakonu

    5a. Da li je golf krenuo na crveno ili ne pitanje je ali u trenutku nesrece trebalo bi da je vec bilo zeleno.
    5b. Na snimku se lepo vidi koliko sekundi prodje od kada druga strana dobije zeleno 00:03-00:05 gde se vidi tacno kada je prosao zadnji auto pa do zelenog svetla.

    6. Niko nije naveo da li je poginuli vozac imao alkohola u krvi, a to je bitno zar ne.

    7. Sa obzirom da je prosao sa lakim povredama lekcija nije naucena i ne bi me cudilo da opet za nedelju dana ponovo vozi isto.

    8. ne moze da se vrati vreme i da se stopira golf da nekrene ili audi da stane na crveno te se spase zivoti.


    Moje saucesce porodicama, Despot Vranić bi trebao da bude kaznjen za primer kako se ovako nesto skoro ne bi ponovilo.

    Videcemo zataskavanje i umanjenje kazne da ne bi bilo trostruko ubistvo iz nehata
  • 09.06.2014 08:18
    Uporedite samo brzine dva vozila na 00:20 sa "nedokazivom" brzinom audija...
  • Ljilja

    09.06.2014 08:13
    Policija
    Molimo po ko zna koji put i našu policiju da ih više bude noću, što po lokalima što po našim bulevarima gde se vozi nenormalnim brzina i u alkoholisanom stanju. To našu omladinu bar malo da obuzdaju. Ovako znajući da policije po celom gfradu nema divljaju po ulicama. Molimo za više policije i kontrola po ulicama i bulevarima Novog Sada !!!!!
  • alo,alo

    09.06.2014 07:55
    ko mu je dao
    audi koji kosta nekoliko desetina hiljada evra ?
    auto od preko 200 ks dati detetu od 21 godine ?
    pa ti roditelji nisu normalni !!!!!
    PS-voleo bih da vidim snimak kamere iz pravca odakle je dosao polo !
  • MarkoNS

    09.06.2014 07:52
    brzinu je moguće utvrditi
    Na osnovu ovog snimka (prateći moment ulaska vozila u kadar i momenta ulaska vozila u raskrsnicu - vreme imate u gornjem uglu), ja mogu da vidim

    da je prethodni auto tu razdaljinu prešao za 9 sekundi a Audi za 3 sekunde. Dakle, istu razdaljinu je prešao tri puta brže tako da mi procene brzine koje si objavljenje (150-160km/h) deluju OK. A verujem da veštaci mogu mnogo preciznije od ovog.

    A pravnu kvalifikaciju slučaja neka iznesu nadležni.
  • -

    09.06.2014 07:51
    -
    treba vas sve vratiti na polaganje:
    na trepcuce svetlo se zaustavlja a ne jurca na drugu stranu.
    zuto svetlo u raskrsnici je kaznjavanje po novom zakonu

    vozac je kriv sa promilom alkohola
  • roditelj

    09.06.2014 07:43
    brizni
    Kada misle gospoda doticni iz vrha ove drzave da urade nesto po pitanju bezbednosti u saobracaju. Sta mi oditelji treba da radimo, ko ce meni garantovani da ce moje dete doci zivo iz vecernje provoda iako ne seda u auto sa drustvo, iako moj suprug dodje po nju, vrati se taxijem kada klinci kvazibogatasa za svoj 18 rodjendan dobijau audie BMW mercedes i sl, i divljaju ulicama grada jer su im roditelji ti koji ih pokrivaju u svemu.
  • Petar

    09.06.2014 07:40
    Ljudi pa on je vozio 160 km/h i pod uticajem alkohala.Da je vozio propisanom brzinom,u to vreme se nebi nalazio na tom mestu,ili bi udar bio mnogo blaži,pa nebi bilo žrtava.A svi koji misle da je on ispravno postupao,neka im je na savest i ljudsku čast!
  • 09.06.2014 07:27
    Odgovor Stefanu.
    Fizika iz 6-tog osnovne.
    Ako google maps kaže da od prethodne raskrsnice
    ima oko 300 metara, ako na snimku audi tu udaljenost prolazi za 7 sec ( od 34-41 sec snimka )to je otprilike 43 m/s ili 154 km/h.
    Toliko o tome da se ne može proceniti brzina.
  • Cale

    09.06.2014 07:22
    Ako je na semaforu za Bul. Oslobodjenja okrenutom prema z.stanici treptalo zeleno svetlo, moguce je da je na semaforu okrenutom prema mostu vec bilo crveno jer se semafori za istu ulicu nikad ne pale istovremeno, uvek ima razmak od par sekundi. Nesumnjivo je Polo onda krenuo na crveno ali sasvim je moguce da je i Audi usao na crveno.
  • 09.06.2014 07:19
    zivkovic
    Brzinu vestaci mogu lako da izracunaju ali moraju da izadju na teren a ne samo u tacku sudara.

    Moraju da uzmu snimak kamere svog test vozila nocu i oznace tacku u kojoj farovi vozila postaju vidljivi kao na ovom snimku. Izmere rastojanje od te tacke do tacke sudara i prebroje sekunde sa snimka. Tako ce dobiti srednju aproksimativnu brzinu kretanja vozila.

    Naravno nikom ne pada na pamet ovo da radi jer je lakse reci da se brzina ne moze izmeriti..

    Gruba procena: vozilo je preslo najmanje 300m za maksimalno 7 sekundi sto daje minimalnu brzinu od 43 m/s ili 150 km/h. Najverovatnije je da se vozilo kretalo oko 180km/h
  • Белакаха

    09.06.2014 07:14
    Насилничка вожња
    На снимку се види јасно да је ауди прешао пут од раскрнице са ул. Народног фронта до раскрнице са Бул. цара Лазара за 6 секунди. Пређени пут је 250 метара. Када се ови бројеви поделе добија се брзина од злокобних 41,66 м/с или 150км/час.
  • liman

    09.06.2014 07:10
    @Vlada - Momenat nepažnje vs konstantna bahatost
    Svaka ti je na mestu, kao da si mi misli pročitao.
  • ns

    09.06.2014 07:04
    Novi hvaljeni ZOBS u punom sjaju - vozač audija i dalje divlja ulicama uprkos brojnim kaznama i prijavama za prekoračenja brzine i vožnje u alkoholisanom stanju. Još jedna potvrda da nije problem u zakonima nego u onima koji ih sprovode!
  • banens

    09.06.2014 07:03
    @SEMAFOR
    Svetlo zelene boje koje vidis na stubu semafora ,dolazi od dva LED bilborda koji se nalaze u samoj raskrsnici,jedan na Merkatoru ,a drugi u krugu Elektrovojvodine.Velika verovatnoca da su oni izazvali zabunu kod vozaca golfa.Pogledaj momenat kada se pali trepcuce zeleno svetlo koliko se zelene svetlosti pojavljuje i obasjava raskrsnicu,a u tom momentu semafori za vozace iz pravca fakulteta,postaju ne vidljivi..konfuzno
  • 09.06.2014 06:57
    banens
    @Neko:Evo konacno da je jos neko uvideo problem bilborda.Naime na snimku se moze videti momenat kada se pali trepcuce zeleno svetlo,nekoliko trenutaka pre toga bilbordi su obasjali raskrsnicu zelenom svetloscu.Tu se nalaze dva LED ekrana ,jedan na Merkatoru ,a drugi u dvoristu Elektrovojvodine.Vidi se na snimku da vozac golfa u raskrsnicu ulazi polako i deluje kao da je u momentu osvetljaja raskrsnice svetloscu bilborda ,zapoceo kretanje kroz raskrsnicu.Od ta dva bilborda u nocnom periodu, semafori se uopste ne vide ,gledano iz pravca fakulteta ,a ka Merkatoru.To je veoma lako moglo da izazove konfuziju,uz manjak paznje...
  • Joca

    09.06.2014 06:54
    Tatin sin
    Nemojte se bojati, jedan taticin telefonski poziv i njegov sin ce biti negde na letovanju gde ce otici u novom Audiju sa sve srednjim prstom srpskom tuzilastvu i pravosudju... a i vama, pogotovo vama.
  • teardrop

    09.06.2014 06:46
    Veoma mi je zao zbog tragedije. Prolazak kroz crveno je jednako tesko delo kao i brza voznja u pijanom stanju. Oba vozaca snose krivicu ali ce se gnev opravdano ili ne svaliti na onog ko je preziveo sudar. Hvala mom ocu sto mi u doba adolescencije nije dozvoljavao da vozim automobil. U to vreme sam mislio da me ne voli a danas shvatam da je to radio bas zato sto me jako voli. Neka kaze ko god sta hoce ali voznja nije za mlade i nezrele ljude. Posledice su previse skupe da bi se nepotrebno izlagali riziku. Novi Sad ima dobre i ne previse skupe taksi sluzbe i moj dobronameran savet mladima zeljnim provoda je redovno koriscenje taksi usluga.
  • student

    09.06.2014 06:38
    Fizika
    10km/h = 2.8m/s 100km/h = 28m/s na snimku se vide sekunde, kao i polozaj automobila na 39s do sudara 41. ima nekih 60ak metara stime je brzina audija bila oko 100 - 120 u svakom slucaju daleko iznad dozvoljenih 50. Ali tu su vestaci da dokazu. Ipak je to auto od 2Tone nasprem vw od 1t.. ostalo je fizika... :( Žalosno, tri života :(

    Moje najiskrenije saučešće porodicama nastradalih
  • gorki

    09.06.2014 06:38
    užas!
    prosto ne verujem da će idiot biti osuđen na više od packe, što bi moralo da ga natera u bekstvo po inostranstvu u strahu od očeva ovo troje dece. možda bi bilo dobro da pobegne i njegov kreten od oca koji mu je dao volan u ruke.
  • Pera Peric

    09.06.2014 06:37
    Na toj raskrsnici, barem tokom radnog dana, semafori na bulevaru cara lazara NE prebacuju stanja istovremeno, da bi oni koji skrecu levo mogli da prodju. Ne znam kako je nocu. U svakom slucaju kamere postoje na sva cetiri dela raskrsnice, jedna je snimala golfa/pola odpozadi, a druga ovog trkaca... Ko je presao na crveno se moze znati samo sa snimaka tih kamera. A ovo je posledica nulte saobracajne (a i ostale) kulture u ovoj drzavi. Jutros mi je troje izletelo iz sporednih ulica dok sam dolazio na posao + jedan vozac (opeta audi) izgleda voli da skija, pa je malo vozio slalom po istom tom bulevaru kod fakulteta.
  • str8

    09.06.2014 06:33
    0:40
    Golf jeste prošao na crveno.
    Ali... zaustavite snimak na 0:40.
    Pročitajte još jednom Zakon o saobraćaju - 2014.
    Zanimljiv tekst - kao podsetnik (izvor je nebitan u ovom slučaju).
  • Buli

    09.06.2014 06:17
    Vozač audija će odgovrati za nasilničku vožnju i vožnju u pijanom stanju, ali za nesreću neće jer je vozač golfa (ili pola) ušao u raskrsnicu na crveno.
  • Mimi

    09.06.2014 06:10
    TUGA...
    Iskreno saučešće porodicama a izgubljenoj mladosti laka zemlja na večni počinak! Samo ovo ću reći , Da SU OBOJE PAZILI /mladići koji su vozili../ DO OVOGA NE BI DOŠLO...A ALKOHOL /ako ga je bilo...JE NAJVEĆA NESREĆA OVOG ČOVEČANSTVA i MLADIMA I STARIJIMA.../Dece više nema, tuga roditeljima do groba A VI /mi/ ŠTO SUDITE razumećete samo AKO STE PROŠLI KROZ TAKVO ISKUSTVO...ili ĆUTITE!
  • Neko

    09.06.2014 06:09
    Svetleći bilbordi i reklame jakih i jarkih crvenih i zelenih boja u pojasu puta itekako mogu da odvuku pažnju vozača i stvore zabunu. Jevrejska iz pravca centra ka Bulevaru je prepuna takvih reklama - ako sedite u vozilu već kod lokacije baletske škole ka Bulevaru vi više dobro ne razlikujete šta su svetla semafora a šta reklama. Verujem da je onaj snažan bilbord kod Elektrovojvodine svojom svetlosnom izmenom (koja se vidi na snimku) kod vozača Pola stvorio privid promene svetla na semaforu zbog čega je krenuo u raskrsnicu a da to nije smeo.
  • Tja

    09.06.2014 06:08
    @Anonimus
    Cekajte ljudi-pa evo snimka-krucijalnog dokaza u ovom slucaju-ne vidim cemu dalje polemisanje i rasprava-potpuno je nebitno kojom brzinom se kretao audi u kokretnom slucaju:


    Onog momenta kada je pijan seo u automobil on je direktno ugrozio ostale ucesnike u saobracaju, a o brizini voznje da ne pricamo. Jednostavno je - da je vozio prilagodjenom brzinom ne bi doslo do smrtnog ishoda, sta dalje treba da polemisemo. Zakoni su takvi (50 km/h u gradu) upravo iz tih razloga - da ukoliko i neko drugi ogresi o zakon ne bi doslo do smrtnih slucajeva. Da je isao propisanom brzinom, cuknuli bi se, imali eventualno lake telesne povrede i sve bi resili drugacije, ne bi imali sada roditelje u crnini, vozac koji je presao crveno bi bio kaznjen. A vidim da ovaj mangup nikada i nije bio kaznjen zbog idiotske voznje. Ne ide ta prica ovaj prosao na crveno pa idiot koji leti 160 pijan ne moze biti kriv. Takodje ne mozes ni podeliti odgovornost jer je upravo smrtni ishod posledica pijane voznje 160 km/h. Jel sad jasnije? A on ce sutra ponovo da sedne u auto i da gas nepropisno. U najmanju ruku mu treba oduzeti vozacku za zivota sa zabranom obnove, a sto se mene tice, moje misljenje je da treba da robija.
  • anonimus primus

    09.06.2014 06:08
    Zakon
    Plašim se da sudovi već u nekoliko slučajeva provociraju građane da preuzmu zakon u svoje ruke. Audu i BMV su čuvene "tenkovske" marke, ponekada jače od džipova, jer imaju frontalno ogromnu udarnu silu (težina oko 2 tone, a malog čeonog preseka) To so automobili-ubice u pogrešnim rukama.
  • Taxi

    09.06.2014 06:06
    @Mia
    Par sati pre udesa sam primetio prvi put u dugogodisnjoj taksi`karijeri`da uslovno na toj raskrsnici neradi tu noc i odmah mi je bilo cudno i upadljivo.Ipak monstrum je kriv,obratite paznju kako se sva vozila vide u raskrsnici koja su,dok taj audi nebi znali koje je vozilo da se nije slupao.
  • Shimmy

    09.06.2014 06:04
    pitam se, pitam...
    Da li bi snimak bio objavljen i da je audio prosao na crveno?

  • krivica

    09.06.2014 05:52
    sistema?!
    na osnovu pogledanog jasno je kao dan da je golf prošao na crveneo.
    to ga ipak ne čini jedninm krivcem za ovaj događaj.
    voziti tako sumanutom brzinom u naseljenom mestu takođe doprinosi krivici vozača audija. ove brzine ne mogu se izkontrolišu ni na autoputu bez ukrštanja u nivou a ne na bulevaru...
    takođe koa što je već bilo komentara ostaje da se sazna zašto papak nije već ostao bez dozvole...
  • 09.06.2014 05:51
    Da li to samo ja vidim, da je audi uleteo u raskrsnicu nakon sto se zavrslilo trepcuce zeleno i upalilo crveno??? Sto je jos gore ne vidi se ni jedan semafor sa kojim ulaze golf i audi u raskrsnicu.
  • Relja

    09.06.2014 05:36
    Putanje svih pitanja
    po meni je: Odakle nekome ko ima 21 gudinu pare za Audi 8? Ako je poklon od roditelja šta ti roditelji rade pa kupuju skupe poklone?
  • 09.06.2014 05:35
    @Aleksandar - Semafor
    Svasta je moguce jer ni meni nije jasno da su tako ladno usli u raskrsnicu i to ne nekom velikom brzinom. Vozackim zargonom ovo se nikako nemoze nazvati ""prolazak na crveno"" nego "" polazak na crveno"".Na crveno je mogao da prodje samo AUDI ali to zasad snimak nikako ne pokazuje.
  • Robi

    09.06.2014 05:34
    @Гоги
    Mladi su generalno svi g*v*a i treba ih sve poslati u Kanadu...

    P.S. Da je vozio prebrzo, vozio je... Ali mi se čini da je prolazak na crveno malo teži prekršaj... Zbog ovakvih situacija su izmišljeni kružni tokovi: sa jedne strane ne možeš da projuriš kroz raskrsnicu, a sa druge smanjuješ rizik od pametnjakovića koje mrzi da čekaju da se upali zeleno... Samo što su ti kružni tokovi najveći neprijatelji većini naših sugrađana...
  • 09.06.2014 05:33
    Priveden?
    Priveden?
    A sta je pre toga bilo?
    Pusten kuci, da se sredi i organizuje, jel moguce?
    Pa gde mi zivimo?
  • 09.06.2014 05:30
    @Mia
    Sasvim je jasno da je vozac Golfa ili Pola prosao na CRVENO i to JAKO CRVENO. Nisam siguran ali mislim da je (proverice se i to jer ovo je katastrofa) vozac Audija (SILEDZIJA-sa ovakvom voznjom kad tad bi nekog ubio) u ovom slucaju imao zeleno svetlo .Uslovna svetla se nevide najbolje. Postoje dve varijante koje je lako proveriti na licu mesta i to ce biti i uradjeno sigurno.
  • 09.06.2014 05:04
    Alo ljudi da je vozac audija isao prilagodjenom brzinom,debelo bi mu sijalo crveno.
  • apu

    09.06.2014 04:52
    prosto neverujem...
    ...kakvih sve komentara ima ovde... mogu da razumem da masa želi da linčuje lika koji vozi 160 po gradu, i meni isto pada na pamet, ali bez obzira na sve JEDNOSTAVNO NIJE KRIV ŠTO JE NEKO DRUGI PROŠAO KROZ OČIGLEDNO CRVENO SVETLO I PRITOM UŠAO U RASKRSNICU KAO U KORZO...

    ako je na snimku ZELENO a on dolazi sa puta koji preseca put na kome je zeleno... pa njemu je CRVENO BEZ OBZIRA NA SVE.

    nažalost ali je tako.. vrh mi je komentar koji pokušava da odbrani vozača polo-a sa rečenicom "njemu se možda učinilo da je zeleno"

    verujem da će me masa sad izminusirati zbog ovoga ali shvatite da to što ste vi kivni na sve zbog situacije u kojoj živite nije razlog da pozivate na linč.
  • stefan

    09.06.2014 04:47
    Pise lepo da nije moguce tacno proceniti brzinu kretanja, pa koja god da je bila to je samo stvar nagradjanja, decku treba samo suditi za alkohol i nista vise nije on kriv, da doticni nije prosao na crveno nebi niceg bilo...
  • mia

    09.06.2014 03:27
    Uslovno levo
    Na toj raskrsnici postoji uslovno levo. Ono se pali onda kada je svima ostalima crveno. To znači da je i manijaku bilo crveno. Dali su vam snimak iz kojeg se vidi nesreća, ali ne i prava situacija na raskrsnici. Da li se ovde već kreira mišljenje javnosti o tome da ubica nije kriv? Da li će nadležni biti spremni da ustupe i snimak sa kojeg se vidi semafor iz pravca iz kojeg dolazi ubica?
  • 09.06.2014 03:16
    @Roditelj
    "I onda bagra kritikuje Pavličića koji je zabranio trke na Mišeluku. "


    On je zabranio SPORTSKE trke profesionalaca, a da prestanu trke neiživljenih divljaka amatera nije preduzeo ništa!
  • zuti

    09.06.2014 00:47
    BILBORD NA MERKATORU
    Sad je kasno za njih troje ali najverovatnije je vozaca golfa zbunio onaj svetleci bilbord na merkatoru koji je 2-sekunde pre udesa jako zasvetlio na trenutak pa je vozac golfa krenuo normalno kao da mu se upalilo zeleno. ovde se vozaci cesto trznu na taj bilbord nocu kad se krecu ka limanu 4.
  • Aleksandar

    09.06.2014 00:26
    Semafor
    Prije par nedelja je na raskrsnici kod Futoske pijace u jednom momentu bilo zeleno svjetlo i ovima sto idu iz Jevrejske i ovima sto idu Bulevarom i bilo je nekih kvarova sa semaforima. Posto nigdje nema snimka semafora kroz koji su prosli poginuli a idu ladno bez da gledaju ima li vozila iz drugog smjera, pada mi na pamet i vjerovatnoca da je semafor zakazao i da se sad to zataskava.
  • 08.06.2014 23:58
    Cekajte ljudi-pa evo snimka-krucijalnog dokaza u ovom slucaju-ne vidim cemu dalje polemisanje i rasprava-potpuno je nebitno kojom brzinom se kretao audi u kokretnom slucaju (mislim bitno je posto takve budale treba odstraniti iz saobracaja, ali ovde pricate svi o krivicnom delu i robiji), jer prekoracenje brzine jeste prekrsaj, s obzirom da se radi o raskrnici koja je regulisana semaforom, koji je radio kada se desila nesreca-bitno je koji je vozac prosao kroz crveno svetlo na semaforu, a na ovom snimku se jasno vidi da je to vozac pola (koji bi da je ostao ziv bio krivicno odgovoran za ovu saobracajnu nesrecu)-i ne razumem komentar od dole koji kaze da je audi trebao da se zaustavi na trepcuce zeleno-a gde to pise-po kom to saobracajnom pravilu_!
  • uzas

    08.06.2014 23:46
    tuga
    Jos 37. sekundi snimka za Audija je bilo trpcuce zeleno i tada je jos morao da uspori i stane na svom semaforu. U 40. sekundi se vidi ko ima crveno a ko zeleno a Audi je u raskrnici sa tom stravicnom brzinom.

  • Nebojsa

    08.06.2014 23:29
    Reklama
    Obratite paznju da je neposredno pre sudara, negde na 34. sekundi snimka, zasijala reklama (na desnoj strani na snimku, a ispred golfa). Moze biti da je vozac golfa, koji je stajao na crvenom, mahinalno krenuo. Vidjam ovo cesto u gradu, jednostavno ljudi cekaju svetlo da krenu, i onda pobrkaju.
  • Mirka

    08.06.2014 23:15
    Roditelj - Strašno
    Postovani gospodine-gospodjo, svi bismo bili mnogo, mnogo srecniji i bezbedniji, da se i "mali" Despot i slicni njemu, trkaju gde se trka "trkacka bagra", jer se ta "bagra" takmici i sportski odmerava brzinu na organizovanim trkama i obezbedjenim stazama. Na zalost, takvi nisu u stanju i nemaju petlju da stanu u istu ravan sa drugim takmicarima, ali se zato osecaju veoma mocnima u svojim tenkovima, a nama samo ostaje da se nadamo da im se necemo naci na putu!
  • Za komentare

    08.06.2014 23:14
    manijaka
    Znaci ako mi je zeleno mogu da ubijam po putu i da odgovaram samo za prekoracenje brzine???
  • 08.06.2014 23:12
    Mišeluk
    Ovi kojima su krivi ljudi koji se okupljaju na Mišeluku.
    Nisu gore svi budale i ubice za volanom.
    Ja sam gore nekada s društvom.
    Uglavnom smo gore jer ima dosta auta, a volimo auta. Ne divljamo, vozimo krugove od kraja Mišeluka, pređemo preko tunela i vratimo se.
    Ima budala koji divljaju i voze do grada kao sumanuti.
    Ako vozimo gore ili se trkamo, to bude tako da nikog ne ugrozimo. Uvek neko pazi da nekom ne izletimo i pustimo auta da se odmaknu. A ni brzina koju postignemo nije velika 100-140 na sat.
    A bolje da se gore na Mišeluku gde je pregledno i široko raspali po gasu nego po gradu.

    Ili ako se već hoće rešiti taj problem, neka grad napravi negde blizu neku stazicu i mesto za ovakva okupljanja.
    Kada može da se daju pare za azile i ostale stvari može i za jednu manju stazu.
  • Гоги

    08.06.2014 22:56
    Увести дебеле казне за све прекршаје, поготово за младе. Превише олако схватају саобраћај.
  • FUJ

    08.06.2014 22:53
    Ceo dan smarate sa ovim majmunem iz Audija, iako vam ljudi pricaju da je on prosao na zeleno a oni na crveno.
    Sad kad je snimak objavljen, trazite snimke drugih kamera.
    Da se i oni objave, trazili bi snimak iz Pola/Golfa (sta je vec, meni lici na Golfa), pa i kad bi to dobili, rekli bi da je namestaljka i da je mozda njima crveno imalo zeleni odsjaj i da se Audi koji sija iz tunela jbt kakve farove ima uopste nije mogao videti zbog "strasne" brzine od 150km/h (a vidi se i da je kocio, doduse samo 10-ak metara ali jbg bar je nekako odreagovao, oni nisu nikako).

    Ne znam ko mi se vise gadi, vi isfrustrirana rulja zeljna krvi (kao pecinski ljudi jbt) ili ovi bizgovi sto sve pare utuku u auto (da bi kupio S8 na zapadu moras da imas bar 10 miliona u banci, ovde ako zaradis 110.000, 100.000 idu za auto).
    Bizgovu oduzeti dozvolu a ovi su vec kaznjeni (poginuli bi i da je naisao neki kombi/tamic/minibus propisanom brzinom)
  • 08.06.2014 22:52
    @Roditelj
    Jeste li svesni da je vozac Golfa usao u raskrsnicu kad mu je na semaforu bilo CRVENO svetlo.CRVENO CRVENO. Vozac audija je kriv za prekoracenje brzine i alkohol.Normalno nebi bilo tako tragicnog ishoda d je postovao brzinu ali proci na crveno svetlo je idiotizam,zlocin itd.
  • Urke

    08.06.2014 22:37
    Pa šta je ovo?
    Nemoguće je da pokušavate da opravda ovog ubicu! Ovi iz Pola su izgleda prošli kroz crveno, ali tu su bili radovi skoro, možda je nešto zeznuto pa je i njima bilo zeleno, ili im je bilo upaljeno uslovno zeleno.A sve i da nije, možda je bio trenutak nepažnje pa mu se učinilo zeleno, svašta je moglo da bude sa vozačem Pola, ali nisu oni poginuli zato što su izleteli ispred kola koja su išla 50 km/h nego ispred ubice koji je jurio ogromnom brzinom. Slušajte, ograničenje je 50 km/h , alooo PEDESET, i da je ovaj ubica to poštovao, ovi bi ga možda videli, ako nije bio suviše pijan možda bi ih ih izbegao ili zakočio, ali svakako niko ne bi poginuo. Jesam li prošao kroz crnu rupu pa su se svi kriterijumi izokrenuli. Evo i večeras na bulevaru kod "dačmana" neki budući ubica vozi slalom i obilazi vozila iz skroz desne trake. Baš smo glupavi, taman kad pomisliš, e ovo je strašno sad će nešto da se promeni, kad ono sve po starom. Grrr, ala sam besan!!!
  • 08.06.2014 22:26
    Rekla bih da je vozač Golfa sebi i saputnicama stavio omču oko vrata. Vozač Audia im je izmakao stolice pod nogama.
    Mada, ruku na srce, da su nadležni blagovremeno isprebijali noge vozaču audia za divljačku vožnju, ne bi imao čime da šutne te stolice.


  • Roditelj

    08.06.2014 22:23
    Strašno
    I onda bagra kritikuje Pavličića koji je zabranio trke na Mišeluku.
    MIŠELUK treba zapaliti i svu tu trkačku bagru pohapsiti
  • Vozac

    08.06.2014 22:22
    bez ostrascenosti
    Dva ucesnika u saobracajnoj nezgodi.

    Vozac Audija, usao u raskrsnicu na zeleno svetlo,velikom brzinom i po uticajem alkohola,PREKRSAJNA

    Vozac Pola, usao u raskrsnicu na crveno svetlo,direktno ugrozio svoj i zivote saputnika kao i ostalih ucesnika u saobracaju.KRIVICNA
  • ns ja

    08.06.2014 22:19
    dobro je da je životinja u kavezu
    Ne bih sada o pok. klipanu koji je prošao kroz crveno (da je živ sad bih ga sigurno psovao i tvrdio da je bahat i bezobrazan vozač kakvih neverovatno ima sve više) ali ova životinja mongoloidna koja prolazi ovako sumanutom brzinom kroz grad(!!!???) MORA biti u KAVEZU i NIKADA više NE SME da ima dozvolu ni za bicikl s motorom!!!Ovo nije prekršaj niti bahata vožnja, ovo je primer IDIOTA koji ima dozvolu, a ko mu je odobrio??
  • ...

    08.06.2014 22:13
    na semaforu za pesake se upalilo crveno..sekundu kasnije nailazi vozac golfa...tu se uglavnom pali prvo uslovno levo....sto ako nije dobro nastelovano moze da znaci da mu se upalilo zeleno...ali ..nista bez jos nekog snimka..
  • Semafor

    08.06.2014 22:11
    Semafori se pale u isto vreme
    Ko pogleda snimak, videce da se udaljeni semafor za isti pravac (bul oslobodjenja) gotovo identicno pali i gasi, na osnovu refleksije zelenog svetla o banderu.

    Semafori se pale razlicito tokom dana/vikenda. Nekad prvo propusti smer od zeleznicke.

    Doduse, sa snimka se vidi da to nije bio slucaj - semafor sa ove strane, koji se vidi, identican je sa "kolegom" za drugi smer.

  • 08.06.2014 22:07
    Iskreno saucesce porodicama nastradalih
    Ako cemo realno, vozacu Audija treba suditi za alkohol (ako su nezvanicne informacije tacne), za prekoracenje dozvoljene brzine, bahatost u saobracaju, nasilnicku voznju, sopstveno hvalisanje redovnim divljanjem za volanom ... samo na osnovu one slike sa autoputa je zasluzivao bar bez vozacke da ostane, ako ne i iza resetaka da zavrsi, kod takvih je samo pitanje vremena kad ce prouzrokovati slicnu tragediju ... ali za ovaj konkretan udes je, pre svega kriv pokojni Aleksandar. Dodati gas da bi prosao na zeleno koje se blizi kraju je, ipak, manja opasnost po saobracaj od potpuno neshvatljivog prolaska i ulaska na raskrsnicu na cisto crveno svetlo. Nazalost, nisam siguran da i on nije popio na proslavi mature. Mozda zvuci grubo i mozda je ruzno to reci iz pijeteta prema zrtvi, ali da je preziveo, zatvorio bih obojicu zbog smrti dve neduzne devojke.
  • Roditelj

    08.06.2014 22:05
    A policija?
    Posle ovakvih, skoro svakodnevnih tragedija od policije ni traga ni glasa pa ni danas. Vikend - odmaraju. Mesto im je na takvim punktovima, a ne ispred Futoške pijace da zaustavljaju one koji nisu vezali pojas. U moje vreme, A POSEBNO U DANE VIKENDA policijske patrole su bile u blizini svake kafanice, pa da vidimo ko će nakresan da vozi.
    Danas se ponašamo kao da nas ima kao Kineza, a vlast se samo sladi...što nas je manje to im je lakše.
  • Nikola

    08.06.2014 22:03
    hmm
    kako god, ne treba ti pogled na semafor trake gde je polo, jer ako je zeleno na bulevaru u smeru prema mostu njemu je sigurno crveno, nema tu sta da se mozga


    @dajte i ostale snimke ovaj je
    ko vozi siguurno je primetio da se na bulevaru semafori ne pale i ne gase u isto vreme vec cesto smer po smer, da bi bilo vremena da se rastereti raskrsnica...
    Bilo bi dobro videti i kamere koje su snimale iz drugig uglova da bi znali ko je koje svetlo imao. Golf je skretao ka mostu mozda je imao neko uslovno, mozda. Zato treba pogledati i ostale snimke ako ih ima da bi se doneo sud, mada ni to nece pomoci da se ozive mladi zivoti.
  • 08.06.2014 22:01
    To je tacno,rezim sa svetlima se menja u odnosu na doba dana.
    Nocu je manja frekvencija saobracaja,pa samim tim nema potrebe sa onim dodatnim svetlom za "uslovno levo" da ga tako nazovem (vidi se na snimku da se ta strelica ne pali).
    Ako obratite paznju na banderu koja se nalazi ispred semafora sa suprotne strane,na njoj se vidi blagi odsjaj svetla koji svetli na semaforu.
    U ovom slucaju,vozac Audija je prosao na treptuce zeleno,a Golf na crveno.
    Semafori su radili u istom rezimu...

    Cuvajte se ...pozdrav
  • Komentator

    08.06.2014 21:55
    Izgleda da će ga semafor spasiti, u identičnom slučaju kada je umesto semafora bilo u pitanju prvenstvo prolaza, vozač je osuđen na zatvorsku kaznu. Obrazložewe suda je bilo da pijan nije imao šta da traži u saobraćaju, kao i da vozač kola koja su mu izletela sa sporednog puta nije bio dužan da predvidi da će neko na glavnom voziti 140 km/h u gradu.
  • 08.06.2014 21:54
    Čekajte ljudi....
    Ceo dan razmišljam o ovoj enormnoj tragediji i želeo sam mu sve najgore u životu, gledao sam mu jutros i fb profil dok nije ugasio i kurčenje sa kolima i u klubovima...sve to jako iritira...
    Jeste on i brzo vozio i možda bio pijan....
    Ali kada sam video ovaj snimak priča dobija drugačiju dimenziju: oni su njemu izleteli na svoje čisto crveno svetlo.Nije im bilo ni narandžasto, niti blinkuće zeleno i verovatno su bili pijani...Šta imaju oni da izlaze na sred raskrsnice na Bulevaru na čisto crveno?!
    Tragedija bi se verovatno desila i da je vozio sporije, jer su izašli bukvalno na sred Bulevara.
    Po meni su oni krivi 1/1, ali neka sud kaže konačnu reč.
  • mrva

    08.06.2014 21:51
    vidim da se ponegde polemise o brzini kojom se ubica kretao! Ne sumnjam da ce se svi (na sudu pogotovu) praviti debili po raznim pitanjima pa i u vezi brzine... Ali da nas ne prave debilima: vrlo je lako ustanoviti sa velikom preciznoscu brzinu kretanja, vestacenjem naravno, a i obican gradjanin se moze lako uveriti da se kreten kretao upravo oko 160km/h! Merio sam vreme stopericom na snimku kada krembil prodje pored 4. drveta od coska pa do sredine raskrsnice: 1,58 sec. Na Google Earth se lako moze izmeriti da je ta razdaljina 70m. dakle brzina: 70m/1,58s=44,3m/s sto je upravo 160km/h! Greska ne moze biti veca od+/-10%

    Bahati tatin sin koji se trka po ulicama grada, vozeci auto od dve tone, brzinom pri kojoj bi srusio manju kucu da je naleteo!
  • dajte i ostale snimke ovaj je

    08.06.2014 21:42
    ko vozi siguurno je primetio da se na bulevaru semafori ne pale i ne gase u isto vreme vec cesto smer po smer, da bi bilo vremena da se rastereti raskrsnica...
    Bilo bi dobro videti i kamere koje su snimale iz drugig uglova da bi znali ko je koje svetlo imao. Golf je skretao ka mostu mozda je imao neko uslovno, mozda. Zato treba pogledati i ostale snimke ako ih ima da bi se doneo sud, mada ni to nece pomoci da se ozive mladi zivoti.

    Gde su ostali snimci? Ili je ovo samo spinovanje u korist malog Despota!
  • Vozim ponekad

    08.06.2014 21:40
    Voznja nocu
    Otkad je drugaricu koja je vozila po somborskom bulevaru isto tako pokupila neka frajla svojim dzipom prolazeci kroz crveno u sred noci uvek malo usporim i pogledam pred svaku rasksnicu iako imam zeleno jer svaki put ocekujem upravo ovako nesto. Sada me jos vise strah da vozim. Kupujem tenk!
  • @ Jogi Letač

    08.06.2014 21:39
    "Ne možemo videti koje je svetlo imao Polo, ali s obzirom da se za B. Oslobođenja tek gasilo zeleno, oni su još uvek imali crveno."

    Pazi, logicno je da je za Polo onda jos uvek bilo crveno. Medjutim, ovaj tvoj komentar me podsetio jedne tj. dve situacije koje sam imao prosle godine na raskrsnici Masarikove i Jovana Subotica. Naime, idem iz Masarikove preko ka Njegosevoj. Meni zeleno na semaforu, ali u trenutku kada sam ulazio u raskrsnicu sa leve strane mi prodje auto. Cak sta vise uopste nije jurio, sigurnio je vozio 50. Zakocim, pogledam i vidim da je i na semaforu za pesake za prelaz preko Jovana Subotica zeleno. Znaci, lik je prosao na crveno. Kroz tri dana ista raskrsnica, ali sledeca situacija. Stojim na crveno u Masarikovoj, idam kao i prosli put za Njegosevu. Pali se zuto pa zeleno. Lagano krecem kada sa leve strane dva vozila mi seku put, idu jedno iza drugog, krecu se normalnom brzinom. Onaj prvi cak i koci i trubi pesacima na pesackom koji prelaze Jovana Subotica. Vidim da je i pesacima zeleno. Posle krenem da razmisljam i jedino sta mi tada a i sada pada na pamat da je tih dana semafor na raskrsnici Masarikove i Jovana Subotica pobrljavio u par navrata. Za onaj prvi slucaj kada me je prvi put lik isekao pomislio sam da je prosao na crveno, ali slucaj od tri dana kasnije mi je ulio sumnju da nema sanse da toliko ludaka stalno prolazi kroz crveno na istoj raskrsnici pa jos i jedan za drugim. Ajde da je jedan prosao na debelo crveno, ali odmah iza njega jos neko nema sanse. Zato sam posumnjao da je semafor pobrljavio ako je to ikako moguce. Ne razumem se u tu tehniku oko semafora i dali je tako nesto realno moguce da na raskrsnici u jednom trenutku za sve bude zeleno.
  • dipl.oec

    08.06.2014 21:35
    Nazalost
    Ovaj snimak ce biti kljucni dokaz odbrane. Nazalost koliko god hteo da ova baraba bude sklonjen sa ulice i da zaglavi robiju zbog ubistva to se sigurno nece desiti, jer se jasno vidi da je polu bilo crveno ko kuca. Ovaj slucaj ce u najboljem slucaju biti okarakterisan kao ubistvo iz nehata, a tom Vranicu ce se suditi uglavnom zbog prekomerne brzine i nasilnicke voznje. Verujem da su i ova deca u polu malo popila na godisnjici mature pa su se zanela i prosla kroz crveno..ne znam da li bi uspeo audi da zakoci i da je vozio 60-80kmh ali sam sigurno da bi deca ostala ziva.. ovako strasno.
    Mislim da je vozac pola kriv koliko i vozac audija ako ne i vise jer je ostnovno pravilo da nemas sta da trazis na sred raskrsnice ako ti je crveno na semaforu makar raskrsnica bila potpuno prazna jer se u svakom trenutku moze stvoriti auto koji nece moci na vreme da zakoci.
    Mene ovde jedna stvar zanima... cime se bavi ovaj momak od 21 godine da vozi audi a8 koji kosta kao jedan omanji stan? Ja sam bankar, radim vec 7 godina pa vozim lagunu 2006 godiste, a on sa 21 godinom ovo cudo???
  • Kazna za despota

    08.06.2014 21:31
    Kazna je
    Veoma jednostavna,150 hiljada dinara,16 kaznenih poena,zabrana upravljanja na godinu dana i minimum 45 dana zatvora. End of the story
  • 08.06.2014 21:30
    :(
    Jezivo jezivo jezivo... Neverovatno koji splet okolnosti je doveo do ovoga. Glupo je uopste raspravljati o tome ko je kriv, nista ne moze vratiti ove ljude. Decko u audiju je ocigledno kriv, ubio je troje ljudi ali golf prolazi kroz debelo crveno, pritom se krece jako sporo i vozac je morao da vidi bar perifernim vidom automobil sa druge strane (noc, jaka xenon svetla na audiju, uz to ako prolazis vec kroz crveno moras da budes 10 puta pazljiviji)i da zakoci (zakocio bi u mestu pri onoj brzini). Obratite paznju da vozac audija tek ubrzava pri treptucem zelenom sto ga takodje ne opravdava.
  • 08.06.2014 21:24
    @Sdragan
    koliko sam negde u komentarima procitao (na ovoj vesti:http://www.021.rs/novi-sad/vesti/102958-foto-troje-poginulih-kod-merkatora-se-vralo-sa-proslave-mature.html) okupljanje je u ponedeljak u 18h kod Merkatora
  • Ćevara

    08.06.2014 21:23
    I još nešto...
    Jel neko pregledao snimke sa drugih kamera?? Možda je semafor bio pokvaren na trenutak, možda je i njima bilo zeleno na trenutak? U ovom gradu, u ovoj državi je sve moguće!
    Možda je neko baš danas doktorirao na zeleno/crveno/trepćućem svetlu na semaforu!!??? Možda???
  • @Nemanja - Tužno...

    08.06.2014 21:20
    Zasto mislis da i vozac Audija nije morao stati na trepcuce zeleno (upaljeno dok je jos bio daleko od raskrsnice)? PS Saucesce porodicama postradalih.
  • ono

    08.06.2014 21:16
    jes
    Polo kroz crveno (tek se ugasilo zeleno za pešake os teniskih terena, a on je prošao), audi je ubrzavao od 'Jugodrva' da prođe kroz treptuće (vidi se kako mu svetla idu u vis - propinje se auto) i kočio nekoliko mlisekundi nakon što je ugledao polo (vidi se kao da je prebacio sa dugih na kratka - kljun se spušta pri kočenju)...
    Razlika u težini A8 i polo-a je više od jedne tone (kao da dva auta udare u jedan) - fizičarima među komentatorima molba da nabave kola sa vazdušnim jastucima i da se manu računanja količine kretanja pre i posle sudara na osnovu priča i komentara sa sajta...
    Generalno - ne znam šta reći... Iskreno saučešće za prekinuta 3 i uništen 1 mladi život..
  • sdragan

    08.06.2014 21:13
    Vozac pola je prosao kroz crveno...ok...Ali i vozac audija je nesporno kriv za udes...Jer da je vozio dozvoljenom brzinom mozda se uoste i ne bi sudarili ili' bi se samo "cuknuli"...Tragedija bi se izbegla!
    Troje mladih je zauvek nestalo...A bahati vozac odmah pusten kuci...mora da su mu se policajci i tuzilac izvinjavali, vec mogu da zamislim u glavi kako je taj rastanak izgledao!
    Novosadjani...Hocemo li dozvoliti da nam se u lice smeju kriminalci,policajci i sudije...Ima li ikoga da povede neki protest?
  • zašto

    08.06.2014 21:10
    je uvek kriv
    onaj što je ostao živ
  • Aleks

    08.06.2014 21:08
    Ja nisam bahat, emotivan sam, imam empatiju. Ali secam se, davno, i ja sam malo brze vozio u 2-3 ujutro, ako su semafori radili, znaci vidim da je zeleno,imam zeleni talas od mosta, a prazan grad i ulice. Ne znam da li se tragedija mogla spreciti da je vozac isao 80-100 km na sat, ali obojica su kriva.
  • Nemanja

    08.06.2014 21:05
    Tužno...
    ...ali ovde je jasno k'o dan da je vozač Golfa od početka do kraja kriv...Audi čardžuje kao blesav ali je i osvetljen k'o božićna jelka i zeleno mu je ...da je (RIP) vozač Golfa stao na semaforu na crveno, imali bismo tri sahrane manje :(
    S obzirom na godište, pretpostavljam da je vozač u Golfu hteo da impresionira saputnice, ili je bio pijaniji od ovog u Audiju, ili nije imao pojma da vozi- a najverovatnija istina koju nosi u grob je verovatno kombinacija svega što sam naveo.
    Koliko god ne voleo "mamine i tatine sinove i kćerke", ovog puta su i među poginulima...
    Saučešće porodicama!
  • Vlada

    08.06.2014 21:05
    Momenat nepažnje vs konstantna bahatost
    Brzina nije dokaziva?!? Razumem ja da se na pravni fakultet ide obično sa društvenog smera, ali znanje fizike potrebno da bi se dokazala brzina dobija se u osnovnoj školi! Na stranu što se sa snimka koji je javnosti dostupan prostim brojanjem frejmova i obeležavanjem tačaka može potpuno precizno odrediti brzina. Ma bre, neka je i sto puta vozač Pola prošao na crveno, ovo se ne bi desilo da je despot vozio kako normalan svet vozi!
    Ono što me posebno zgražava je što niko u ovoj smrdljivoj zemlji neće ispitati sledeće stvari:
    1. Zašto despotu nije do sada oduzeta dozvola?
    2. Ko je opstruisao taj proces?
    3. Zašto saobraćajna policija nije kontrolisala Mišeluk kada je znala da se to veče okupljaju takvi tamo?
    4. Ako policija to nije znala, zašto je načelnik još uvek na toj funkciji, kad je ceo grad to znao, samo oni nisu?
    5. Da li je moguće da se posle malog Racića, pa direktora NIS-a, pa ubice malog Davida Dobrijevića, pa novosadskog fantoma koji vozi jedan od tri BMW-a M6 u Srbiji i opet nije identifikovan, vlast nije ništa naučila i da i dalje dozvoljava da se ovakve tragedije dešavaju?
    6. Da li je moguće da ni mi kao narod ništa nismo naučili? Od vlasti svakako već odavno ništa ne očekujemo.
  • Leko

    08.06.2014 21:01
    B.
    JBGa, obostrana krivica! Golf mili kroz raskrsnicu kroz crveno, Audi mora da se zaustavi na treptece zeleno...a on pun gas, papucica do kraja...troje mrtvih i na desetine unistenih zivota roditelja, rodbine, prijatelja...Velika tragedija za NS
  • 08.06.2014 20:58
    Znaci ipak je Polo prosao kroz crveno. Njegova je greska, ali sam misljenja da ovaj u Audiju nije jurio toliko tj. da se pridrzavao ogranicenja ishod nesrece ne bi bio toliko tragican. Do nesrece mozda ne bi ni doslo jer bi ovaj u Audiju bio daleko od raskrsnice tj. uhvatilo bi ga debelo crveno na spustanju sa mosta. A i da je doslo do nesrece ona ne bi bila toliko fatalna. Ovo troje bi verovatno prezivelo uz teze telesne povrede da ih je Audi udario pri brzini od 50 km/h. Sve u svemu i jedan i drugi zahebali. Najvise ovaj sto je prosao kroz crveno a onda i ovaj sto je jurio kao sumanut.
  • novosadjanka

    08.06.2014 20:58
    tuga golema
    Jedan na crveno drugi na zuto sa 260km. I sta reci. Tri porodice zavijene u crno, tri mlada zivota ugasena.
  • dakiva

    08.06.2014 20:56
    strašno
    Jasno mi je da je ovaj manijak sa Audijem pokušao da prođe na žuto ili eventualno zeleno, ali gde je Golf krenuo kad mu je crveno ko kuća? Ne daj Bože nikome!!! Ne mogu da verujem da su se ovako ugasila tri mlada života.
  • Jogi Letač

    08.06.2014 20:54
    Ne možemo videti koje je svetlo imao Polo, ali s obzirom da se za B. Oslobođenja tek gasilo zeleno, oni su još uvek imali crveno. No, nije bez razloga ograničenje u gradu 50 km/h. Ograničenje 120 km/h je za auto-put, gde nema ukrštanja u nivou, kao što je ovde slučaj. Da se dotični pridržavao ograničenja, posledice ne bi bile ovako fatalne.
  • 08.06.2014 20:54
    Snimak
    Na osnovu snimka se veštačenjem može utvrditi brzina vozila,
  • 08.06.2014 20:53
    Audi na 15m od raskrsnice kad Polo tek ulazi u raskrsnicu.
    Nemoguce da ga nisu videli (osim ako nisu gledali ili isto bili pijani).
    On prosao na zeleno (zuto se pali tek kad je prosao semafor i pesacki), oni na crveno
  • Simba.

    08.06.2014 20:41
    c,c,c...
    Prolazak kroz crveno vs 160km....
  • dr

    08.06.2014 20:35
    jbt
    golf kroz debelo crveno
    mozda je i vozac golfa bio pijan?
    treba da objave toksikologiju.
  • Andrija

    08.06.2014 20:35
    Svska čast za dobavljanje ovog snimka, veliki naklon od mene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna