Autor: 021.rs

Novi Sad
03.09.2020.
08:18 > 08:27
Jedna osoba povređena je u udesu koji se juče oko 16 časova dogodio na Detelinari.
  • biciklista

    03.09.2020 18:49
    bilo staze ili ne, vozaču slepcu koji u sred belog dana tonom gvožđa očeše biciklistu jer pretiče na opasnom rastojanju treba trajno oduzeti vozačku dozvolu.
  • Mila

    03.09.2020 18:21
    Bicikisti
    U ovom slucaju ne znam ko je kriv ali znam da biciklisti nemaju pojma o saobracaju. Saobracajna kultura je vecini nula..Za njih treba uvesti obuku od nekoliko sati. Na zalost neki nocu voze bez svetla, deca biciklima jurcaju po Detelinari i samo je cudo sa niko nije stradao.
  • Vlada

    03.09.2020 15:24
    @Replika*
    Možeš ti slobodno da se ne slažeš, ali činjenice su sledeće:
    1. U prethodnom komentaru si napisao da sa te strane postoji staza dužinom čitave ulice, što smo utvrdili da je netačno.
    2. Na potezu od Birčaninove do Majke Jevrosime nema staze ni na jednoj strani ulice (proverljivo za 10 sekundi na google maps), znači aspolutno nema gde da "pređeš".
    3. Pošto je staza u toj ulici malo šira od metra (minus branici nasađenih automobila), prelaskom na drugu stranu praviš problem svim biciklistima koji idu u suprotnom smeru - siguran sam da u prolazu složiš facu kao da ti je žao, ali to ne menja stvari puno.
    4. U odsustvu staze biciklisti imaju pravo i obavezu da se kreću kolovozom , tako da se ovaj incident mogao izbeći normalnim ponašanjem od strane vozača automobila, a ne tvojim akrobatskim rešenjima koji prave problem pešacima i drugim biciklistima.
  • Replika*

    03.09.2020 12:26
    @Precizniji biciklist
    Ne slazem se, a evo i zasto (posmatrano u pravcu kretanja ka Bul. Evrope npr.):
    1. krecem se bic. stazom do umetnicke skole sve do raskrsnice sa Ilije Bircanina
    2. posto prelaskom Ilije Bircanina na strani neposredno kod vrtica ne postoji bic staza, vec samo trototar (i sada cete videti svoju zabludu) pravilnije bi bilo preci na drugu stranu ulice gde bic. staza postoji. Razdaljina je minimalna a imajuci u vidu brzinu bicikliste, ne produzava put znacajno koliko u velikoj meri povecava bezbednost.
    3. Vec kod Majke Jevrosime, moze se ponovo vratiti na bic. stazu na desnoj strani Janka Veselinovica i nastaviti u pravcu Bul. Evrope (u ovom primeru)

    Naravno, priznajem Vam deo da nije narocito pravilno koristiti trotoar ispred vrtica mada je isti u dovoljnoj sirini da se bicikl moze mimoici sa pesacima uz uslov da se krece primerenom brzinom. Ovde je veci problem sto se vozila parkiraju nepropisno na trotoaru (a sto je posao za neku drugu sluzbu koja ne radi svoj posao) pa onda i biciklisti i majke s bebama prelaze na kolovoz (nepropisno) a neki u potpunosti zaobilaze taj potez ulice, vec se krecu preko puta - pored knjizare, mesnice i marketa.

    Dakle, moja poenta stoji - bic. staza postoji duzinom cele ulice, e sad to sto treba preci na par raskrsnica pa voziti jednom i drugom stranom - hm, da li je zaista problem? Sve u svemu - mogao se incident izbeci sigurno
  • Precizniji biciklist

    03.09.2020 11:16
    @Biciklista

    Sam sebi protivrečiš, pošto si napisao da na potezu kod vrtića ne postoji staza, nego ideš trotoarom. Za razliku od tebe, ova devojka je na tom delu očigledno vozila ulicom, kao što bi po propisima i zdravom razumu i trebalo.
  • Naca

    03.09.2020 11:15
    tablice
    Bilo bi dobro da zapisujemo tablice BAHATIH taksista i da ih objavljujemo

    Steta sto nemamo kamere u kolima i da snimamo kao u Rusiji, pa jos posaljemo dokaz MUP u, a oni nama po 1000 din po slucaju na racun

    Zaradilo bi se

  • Vlada

    03.09.2020 11:04
    @Rade

    Ti si nepismen i što se tiče same pismenosti, mogu samo da zamislim kakav si u saobraćaju.
  • Tresnjica

    03.09.2020 11:02
    A gde su prava pesaka?
    Ja kao pešak ne znam više gde trebam da gledam? Prelazi ulicu gledaj, iskaču automobili, trotineti, motori, onda nekako predjes pa pogleda levo - desno na biciklističkoj pa krenes da prelayis, ali kad odjednom se stvorio niotkuda bisikl s leve strane. JURE KAO MANIJACI!!!! Nebezbedno voze, ne ....zivu silu
  • Instruktor

    03.09.2020 10:49
    Sačuvati svaki život
    Nemojte odmah u odbranu biciklista, pa oni vam se provuku sa slušalicam na glavi tik uz auto, jure bez davanja signala, ni sami ne znaju gde će a opasno je biti blizu njih autom, jer ne znate šta im je sledeći potez. Neka paze, da ne završe.
    Isto je i sa pešacima, besni, gledaju u mobilne prelazeći ulicu. A kada svirnete i pokažete mimikom na moblni i da ste ih mogli brisačima obrisati kada padnu na haubu, to ništa, besni, "pa ja ovde prelazim".
    Osionost ne zaobilazi i vozače. Oni su priča koja je duga. Još su gori od navedenih.
    Čuvajte se svi, jer svi nekom idemo, i taj koji nas čeka, želim Vam da Vas i dočeka.
    Srećno.
  • David Š

    03.09.2020 10:37
    Ako je po zakonu
    Po zakonu se dvotockaši KREĆU 1m OD DESNE IVICE KOLOVOZA !!! Poznavaoče ...
  • g pen

    03.09.2020 10:02
    To sa retrovizorom je namerno uradjeno. Znam jednog profesionalnog vozaca koji to odavno radi. Da spomenem da je nekad davno vozio CK. Sto objasnjava stosta o bahatosti.
  • Vladimir

    03.09.2020 09:55
    Ne bi me cudilo da je bio Taxi.
    Bas na toj raskrsnici (Bircanina-Veselinovica) 2 puta mi se desilo da sam imao bliski susret sa Taxi vozilom, nazalost nije mi palo na pamet da pogledam broj vozila.

    Jednom se nije htio zaustaviti i meni i djetetu je prosao na 5-6 cm
    Drugi put slicno kao ovoj djevojci, takodje se nije zaustavio i zakacio me na pjesackom retrovizorom - srecom nisam bio na biciklu
  • Vozač

    03.09.2020 09:46
    Biciklisti treba da voze biciklističkom stazom, u ovoj ulici ona ne postoji koliko ja znam!
  • Biciklista

    03.09.2020 09:44
    Istini za volju...
    U ulici Janka Veselinovica (bas kod umetnicke skole) postoji i biciklisticka staza, znam jer se vozim svakodnevno, i to bas na strani do skole, i ide celom duzinom te strane ulice do Rumenacke. Takodje, u drugom smeru, ka Bul. Evrope, bic. staze ima i sa strane umetnicke skole, a ima delom i sa suprotne (prekida se negde pred kraj zbog nedovrsenih stambenih zgrada) ali sve u svemu, kada se vozim tuda, sa Bul. Evrope udjem u Janka Veselinovica i nema potrebe da bilo gde silazim sa biciklisticke staze sve dok ne udjem u Rumenacku. Oko vrtica je malo zeznuto, ide se trotoarom, ali i pored toga, preko puta vrtica oko minimarketa isto ima bic-staza.

    Zao mi je oboje, ne bih voleo da se meni desi isto bilo da sam na biciklu bilo da nekog udarim autom, ali samo me zanima - ako vec postoji bic-staza duzinom cele ulice - ZASTO SE IZLAZI NA KOLOVOZ? Mislim, kada vec znamo kakvi su nasi vozaci i kakva je struktura ulica, kakve su guzve, kakav je nas narod uopste... Ja licno ne bih nikad rizikovao da me neka budala udari autom, zato sto sam mimo bic-staze izasao da vozim kolovozom, eto... po ko zna koji put - danak gluposti i nepaznji
  • Rade

    03.09.2020 09:37
    Kada bi naučili . da izvade sslušalice dok voze i da malo obrate pažnju na saobraćaj mozda bi bilo manje povredenih biciklista . Nebranim nikoga ali su biciklisti u NS generalno nepismenisto se tiče saobraćaja
  • gandra

    03.09.2020 09:11
    biciklisti treba da voze sredinom saobracajne trake da bi ih vozaci uopste konstatovali kao ucesnike u saobracaju. Po zakonu se dvotockasi obilaze sa 1m distance a ne 1cm.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna