Novosadski informativni portal 021

Info - Sport

Bekam meta terorista

Gostovanje fudbalera Milana u Dubaiju sledeće nedelje donelo je mnogo glavobolja obezbeđenju Dejvida Bekama jer njihovom klijentu, kao uostalom i čitavoj ekipi preti opasnost od terorističkih napada.

Nadal najbolji u Evropi

Španski teniser Rafael Nadal proglašen je za najboljeg evropskog sportistu u 2008. godini u izboru novinara sedamnaest nacionalnih novinskih agencija sa Starog kontinenta.Najbolji teniser sveta je dobio 146 poena, drugo mesto pripalo je ruskoj atletičarki Jeleni Isinbajevoj (126), a treće šampionu Formule 1, Britancu Luisu Hamiltonu (101).

Čavić najbolji sportista

Olimpijski vicešampion iz Pekinga, plivač Milorad Čavić, proglašen je za najboljeg sportistu godine u tradicionalnom 52. izboru dnevnog sportskog lista "Sport".Pored olimpijskog srebra, Čavić je ove godine osvojio zlatnu medalju na 50 metara leptir na prvenstvu Evrope u kratkim bazenima u martu u Ajndhovenu, kao i zlatnu na 100 metara leptir i srebrnu na 50 metara leptir na prvenstvu Evrope, takodje u kratkim bazenima, od 11. do 14. decembra u Rijeci.

Pobeda košarkaša i odbojkaša

Košarkaši Vojvodine pobedili su Zagreb 84:75 u 14. kolu NLB lige. Nakon dva uzastopna trijumfa, Novosađani su se popeli na 11. mesto i sada imaju četiri pobede i deset poraza. Poslednju utakmicu ove godine Vojvodina igra u nedelju u Podgorici.

Ljupko Petrović novi trener Vojvodine

Novi trener Fudbalskog kluba Vojvodina je Ljupko Petrović.Prilikom predstavljanja, naš proslavljeni stručnjak je istakao da će nastaviti da sledi visoke ambicije kluba zacrtane na početku sezone. "Cilj je, naravno, titula prvaka Srbije Sve drugo ne bi bilo realno. Treba verovati da se može, a ja ću s moje strane učiniti sve kako bi taj cilj bio dostignut'', najavio je Petrović.

Očekivano u Sevilji

Fudbaleri Partizana porazom su završili ovogodišnje takmičenje u Evropi izgubivši u Sevilji rezultatom 3:0. Strelci su bili Luis Fabijano dva pua i Renato.

Rukometašice protiv Nemica

Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas se na Evropskom prvenstvu u Makedoniji sastaje sa selekcijom Nemačke od 18:15h u okviru 2. kola grupe D.Prvi susret u grupi naše rukometašice su izgubile od Hrvatske 26:30, dok su Nemice savladale Makedonke. (021)

Svi uspešni

U susretima drugog kola košarkaškog Evrokupa sva tri naša predstavnika zabeležila su pobede.Najubedljiviji je bio FMP, koji je savladao Artland sa 93:65, Hemofarm je bio bolji od Nimburka rezultatom 82:74, dok je Crvena zvezda pobedila Bamberg sa 82:65. U narednom kolu, 9. decembra Crvena zvezda dočekuje poljski Turov, FMP će ugostiti italijanski Fortitudo, a Hemofarm gostuje budućnosti u Podgorici. (021)

Dobar žreb u Geteborgu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu 2009. godine u grupi A sa Švedskom, Belorusijom i Italijom, odlučeno je žrebom. U drugoj grupi su Španija, Nemačka, Engleska i Finska.

Nova pobeda Partizana u Pioniru

Košarkaši Partizana pobedili su Efes 83:77 u meču 6. kola Evrolige.Sada imaju tri pobede i tri poraza, koliko i ekipe Reala, odnosno Panioniosa. CSKA je ubedljivo prvi sa samo jednom izgubljenom.Do kraja godine Partizan će igrati u gostima, 11. decembra u Madridu, a 17-og u Milanu. (021)

Ronaldo najbolji

Fudbaler Mančester Junajteda, Portugalac Kristijano Ronaldo, ovogodišnji je osvajač "Zlatne lopte", koju francuski fudbalski magazin "Frans fudbal" dodeljuje najboljem igraču Evrope.Ovo priznanje, ranije poznato pod nazivom "Evropski igrač godine", ustanovljeno 1956. godine, ove godine je dodeljeno na osnovu glasanja 96 sportskih novinara iz celog sveta. Argentinski reprezentativac i najbolji fudbaler Barselone, Lionel Mesi, zauzeo je drugo mesto, a napadač Liverpula Fernando Tores treće.

Rukometaši savladali Rusiju

U utakmici 4. kola druge kvalifikacione grupe za plasman na Evropsko rukometno prvenstvo koje se 2010. godine održava u Austriji, reprezentacija Srbije je u Nišu pobedila Rusiju 35:29 i probila se na čelo tabele sa skorom od tri pobede i jednog nerešenog ishoda.

Kisić podneo ostavku

Košarkaši Novog Sada ostali su bez trenera pošto je Radomir Kisić podneo ostavku zbog nezadovoljavajućih rezultata. Novi trener će biti Nemanja Danilović, koji je radio kao pomoćni trener u Vojvodini.

Poraz Partizana u Čačku

Fudbaleri Partizana izgubili su u Čačku od ekipe Borca sa 1:0 što im je bio drugi poraz u dosadašnjih 15. kola.Partizan sada ima pet bodova više od Vojvodine koja je u subotu savladala Jagodinu i osam od Zvezde.Naredne subote Vojvodina gostuje u Kuli, a poslednji meč sezone igra 10. decembra protiv Partizana. (021)

Nemac na golu Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Radomir Antić pokušaće da nagovori mladog golmana Bajerna Mihaela Rensinga da stane na gol našeg nacionalnog tima.Dvadesetčetvorogodišnji Rensing nije branio za najbolju selekciju Nemačke, a osnov za Antićevu ideju predstavlja činjenica da mu je majka Srpkinja.Za mladu reprezentaciju Nemačke branio je 18 puta, a u Bajernu je nasledio Olivera Kana. (Mondo)

Lagana pobeda Partizana

Košarkaši Vojvodine izgubili su od Partizana u Beogradu rezultatom 81:52 što im je bio deveti uzastopni poraz u NLB Ligi.U derbiju kola Hemofarm je pobedio Crvenu zvezdu sa 84:65 pa se sada Partizan izdvojio na čelu sa jednom izgubljenom, dok Vrščani i crveno-beli imaju po dva poraza.Naredne subote u Novom Sadu se sastaju ekipe sa začelja, Vojvodina i Helios (mala sala Spensa, 20:15h). (021)

Novi poraz Partizana

Fudbaleri Partizana poraženi su i u 3. kolu Lige kupa UEFA od belgijskog Standarda rezultatom 1:0. Ovim porazom Partizan je izgubio sve šanse da se plasira u 1/16 finala, dok će poslednji susret Lige kupa UEFA odigrati 3. decembra protiv Sevilje u Španiji.U drugom susretu grupe su Sampdorija i Štutgart odigrali 1:1, pa sada na tabeli vode Belgijanci sa šest bodova, Sampdorija i Štutgart imaju po četiri, Sevilja tri, dok su crno-beli bez bodova. (021)

Nije bio u aerodinamičnom položaju

Američki plivač Majkl Felps izjavio je da je Milorad Čavić mogao da ga pobedi u finalu na 100m delfin na Olimpijskim igrama da je u finišu "bio u aerodinamičnom položaju".U intervjuu datom američkoj televiziji CBS, osvajač osam zlatnih medalja u Pekingu precizirao je da je Čavić "podigao glavu" u završnici trke što ga je koštalo zlata. Felps je zaključio da bi u suprotnom Čavić sigurno osvojio prvo mesto. (Tanjug)

CSKA gost Partizana

Košarkaši Partizana igraju danas protiv aktuelnog prvaka Evrope CSKA iz Moskve u utakmici petog kola Grupe D Evrolige.Ruska ekipa jedina je neporažena u dosadašnjem toku takmičenja u Evroligi, dok je sedmostruki uzastopni prvak Srbije ostvario skor od dve pobede i dva poraza.Utakmica u hali Pionir počinje u 20 sati i 45 minuta. (021)