Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Nova pravila za unošenje voća i povrća u EU

Evropskim propisima, koji su stupili na snagu 14. decembra, ipak je dopušteno unošenje u zemlje EU malih količina voća i povrća u ličnom prtljagu, a mađarske vlasti već su odredile da to predstavlja količinu do pet kilograma.

Saveti Carine pred predstojeće praznike

Carinska služba kao i svake godine uoči božićnih i novogodišnjih praznika pojačava aktivnosti, pripremajući se za povećan broj putnika koji u to vreme u većem broju dolaze ili samo prolaze kroz Srbiju.

Vučić u Tirani: Krajem januara u Beogradu istorijski sastanak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa premijerima Albanije i Severne Makedonije postgnut dogovor o većoj integraciji organa tri države zaduženih za vanredne situacije i najavio da će naredni sastanak u okviru inicijative "mini Šengen" biti održan u Beogradu krajem januara 2020. godine.

Srbija na 40. mestu u svetu po toleranciji

Univerzitet u Kaliforniji objavio je izveštaj o indeksu inkluzivnosti za ovu godinu, prema kojem je Holandija najtolerantnija zemlja u svetu, među prvih dvadeset država čak 15 su evropske, dok se Srbija nalazi na 40. poziciji, od ukupno 132 ocenjivane zemlje.

Kravljanac: Sve manje povreda dece od korišćenja petardi

Broj dece koja godišnje budu povređena korišćenjem petardi je sve manji i ove "sezone" još nije bilo povreda izazvanih korišćenjem ovih pirotehničkih sredstava, kaže za RTS dečiji plastični hirurg Instituta za majku i dete Đorđe Kravljanac.

Sa 5,5 promila alkohola u krvi vozio bicikl

Neslavnog rekordera Međunarodne akcije "TISPOL" koja je trajala od 9. decembra do 15. decembra, policija je zaustavila u Loznici, a kako je saopšteno, alko-test je pokazao da je u krvi imao neverovatnih 5,5 promila alkohola, što predstavlja stanje potpune alkoholisanosti.