Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Sa 5,5 promila alkohola u krvi vozio bicikl

Neslavnog rekordera Međunarodne akcije "TISPOL" koja je trajala od 9. decembra do 15. decembra, policija je zaustavila u Loznici, a kako je saopšteno, alko-test je pokazao da je u krvi imao neverovatnih 5,5 promila alkohola, što predstavlja stanje potpune alkoholisanosti.

Državljanin Srbije drogiran i pijan u Španiji izazvao udes u kojem je poginula beba

Zoranu A. (42), državljaninu Srbije uhapšenom u Barseloni nakon što je drogiran i pijan u utorak, 17. decembra izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala beba od 17 dana, a teško su povređeni njeni roditelji i deda, za sada se na teret stavljaju krivična dela ubistvo, povrede iz nemara i upravljanje motornim vozilom pod dejstvom narkotika.

Koja je najbolja mobilna mreža u Srbiji

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) treću godinom zaredom je sproveo nacionalni benchmarking, kojim je merio i analizirao kvalitet usluga mobilne telefonije dostupnih krajnjim korisnicima u Srbiji.

Prokuplje višak para u budžetu deli zaposlenima u javnom sektoru

Zaposlenima u Gradskoj upravi, Javnom preduzeću "Hammeum", Direkciji, kulturnim ustanovama i svim radnicima javnih preduzeća i ustanova biće kao solidarna pomoć podeljen višak novca koji je navodno gradska vlast uštedela u prethodnom periodu, objavile su Južne vesti.

Leskovac daje skoro 900 hiljada evra za novo osvetljenje

Zamena starih novim LED sijalicama Leskovčane će koštati nešto više od 895.000 evra, pošto je u postupku javne nabavke pobedila beogradska firma Keep light, poznata po višemilionskom ukrašavanju Beograda i jelci od 83.000 evra, objavile su Južne vesti.

Vlada izmenila uredbu, građani neće plaćati eko-taksu

Vlada Srbije izmenila je nedavno usvojenu uredbu o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje negativno utiču na životnu sredinu, pa građani Srbije, ipak, neće plaćati eko-taksu od 1.200 dinara godišnje po domaćinstvu, kako je prvobitno bilo predviđeno, potvrđeno je Tanjugu u Vladi.