Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Odloženo suđenje Borislavu Novakoviću, nisu došli svedoci

Suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića odloženo je pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu za 20. maj 2020. godine jer se na sudu nije pojavio nijedan od tri svedoka koje je predložio brat predsednika Republike.

Politika: Izbori 26. aprila

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori održaće se u zakonskom roku, 26. aprila sledeće godine, piše Politika, pozivajući se na svoja saznanja.

Zima počinje u nedelju

Zima počinje u nedelju, 22. decembra u 5:19h, poručuju u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković".

NDNV: Predloženi pravilnik REM-a sadrži štetne odredbe, sprečiti nezkonitosti

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorilo je danas da Nacrt pravilnika o načinu izvršavanja obaveza javnih medijskih servisa tokom predizborne kampanje koji je pripremilo Regulatorno telo za elektronske medije (REM) sadrži nedovoljno jasne, ali i nezakonite odredbe poput "značaja političkih stranaka, odnosno kandidata".

Antonijević: Kampanja protiv migranata i izbeglica besmislena

Svi bi trebalo da radimo na tome da Srbija i za sopstvene stanovnike postane kvalitetno mesto za život, a ne da i onako zbunjeni građani budu dodatno polarizovani nečim što nije realna opasnost, poručuje za Danas direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević.