Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Studenti u Rektoratu: Radikalizujemo blokadu ukoliko naš zahtev ne bude ispunjen

Aktivistkinja udruženja "Jedan od pet miliona" i jedna od studenata koji blokiraju Rektorat Beogradskog univerziteta (BU) Mila Jovanović izjavila je da će blokada te institucije biti radikalizovana ukoliko njihov zahtev da rektorka Ivanka Popović preporuči premijerki Srbije Ani Brnabić da smeni ministra finansija Sinišu Malog, ne bude ispunjen.

Šarčević starim studentima: Uozbiljite se i završite studije

Poslanici Skupštine raspravljali su o Predlogu zakona kojim se "starim studentima" produžava rok za dve godine da završe svoje studije po programu po kojem su upisali fakultete. Ministar prosvete Mladen Šarčević, tokom načelne rasprave, poručio im je da se uozbilje i požure, kako bi u naredne dve godine završili svoje studije i time doprineli kvalitetu obrazovanih ljudi u Srbiji.

Među uhapšenima za trgovinu drogom i policijski službenici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku uhapsili su R.S. (53), S. I. (53), D. M. (46), kao i policijske službenike A. Đ. (55) i M. Đ. (31) iz Majdanpeka, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ministarstvo: Nije bilo izvoza oružja iz Srbije u Jemen

Ministarstvo trgovine Srbije negiralo je navode u medijima da je oružje proizvedeno u Srbiji izvoženo u Jemen, ističući da nije izdata nijedna dozvola za izvoz naoružanja, vojne opreme i robe dvostruke namene u Jemen, kao ni za izvoz u bilo koju drugu zemlju koja se nalazi pod sankcijama međunarodne zajednice.