Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Ukinuta oslobađajuća presuda bivšem ministru privrede Predragu Bubalu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru privrede i privatizacije Predragu Bubalu i ostalim optuženima za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine, čij je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.

Za zaštitu voda u Srbiji potrebno šest milijardi evra

U narednih 16 godina u oblast zaštite voda u Srbiji biće potrebno ulaganje od šest milijardi evra, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) na otvaranju prvog srpsko-holandskog biznis foruma "Voda i energije 2019", koji je okupio više od 100 kompanija iz dve zemlje.

U Srbiji oko 130.000 samohranih roditelja

U Srbiji ima oko 130.000 samohranih roditelja, kojima je pomoć države i društva u usklađivanju rada i roditeljstva najpotrebnija, rečeno je danas na konferenciji "Rad i roditeljstvo".

Tužilaštvo o Savamali: Od januara čekamo policiju

Poslednja urgencija u vezi sa zahtevom policiji za prikupljanjem potrebnih obaveštenja u cilju identifikovanja učinioca rušenja objekata u Savamali poslat je u januaru, ali odgovor još nije stigao, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Demostat: Uveliko kasni izgradnja Koridora 11

Izgradnja Koridora 11, kao što je to bio slučaj i sa Koridorom 10, uveliko kasni, a stručna javnost smatra da su osnovni razlozi za to rđave pripreme radova i projektne dokumentacije, eksproprijacija koja nije obavljena na vreme, nerealna obećanja data iz političkih razloga, ali i nepostojanje domaće građevinske operative, ocenjuje portal Demostat.

Kamioni na granicama čekaju i po 14 sati

Vozače ovog popodneva očekuje umeren do pojačan saobraćaj širom naše zemlje, a Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da se, srazmerno većem broju vozila na putevima Srbije, povećava i broj saobraćajnih nezgoda, što je karakteristično za ove pretpraznične dane.

Rada Trajković dobija policijsku zaštitu

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je za "Politiku" da se obratila MUP-u Srbije, jer je, kako kaže, osetila da su njena i bezbednost njene porodice ugroženi.