Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Obeleženo 15 godina od martovskog pogroma Srba u Kosovskoj Mitrovici

Polaganjem venaca i cveća na spomen ploče stradalima Mitrovčanima 17. marta 2004. godine – Jani Tučev i Bori Spasojeviću i održavanjem parastosa kod spomenika Beli anđeo u blizini mosta na Ibru, danas je u severnoj Кosovskoj Mitrovici obeleženo 15 godina od martovskog pogroma.

Popović Ivković: Demonstranti nasrnuli na časne policijske službenike

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković saopštila je da najoštrije osuđuje "divljačko i huligansko ponašanje demonstranata Saveza za Srbiju, predvođenih Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem, Vukom Jeremićem i ostalima, koji su danas nasrnuli na časne policijske službenike".

Protivgradni strelci tužili RHMZ zbog neisplaćenih doprinosa

Osnovni sud u Kragujevcu doneo je prvostepenu presudu kojom se obavezuje Republički hidrometrološki zavod (RHMZ) da isplati doprinose za 12 meseci radniku koji radi kao protivgradni strelac, ali su iz RHMZ-a podneli žalbu na ovu presudu tvrdeći da su svi doprinosi isplaćeni, piše portal Radnik.rs.

Ukida se Muzej vazduhoplovstva

Muzej vazduhoplovstva biće ukinut, a prava, obaveze, imovinu i arhivsku građu te ustanove preuzeće Ministarstvo odbrane Srbije, objavila je Politika.

Od 3. aprila stroža pravila za vozače-početnike

Ko stekne vozačku dozvolu posle 3. aprila moraće da pregura najmanje dve, a najviše četiri godine sa statusom početnika i poštuje brojna ograničenja koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja Srbije.

Građani se razišli, policija ostala ispred RTS-a

Gradjani koji su se nalazili ispred zgrade Radio televizije Srbije razišli su se večeras, ali su najavili da će u podne doći pred zgradu Predsedništva, kada se očekuje obraćanje predsednika Aleksandra Vučića.