Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Tači: Istorijski trenutak, dve suverene zemlje žele sporazum

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je tokom razgovora u Atlantskom savetu u Vašingtonu da će sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine "posle vekovnog sukoba, zatvoriti Pandorinu kutiju na Balkanu" i ocenio da su obe strane sada "spremne i voljne da dođu do dogovora".

Nazivi domena više ne moraju da imaju "ošišanu" latinicu

Od 10. decembra .RS domen će "govoriti" 13 jezika i omogućiti upotrebu 67 latiničkih slova, pa nazivi domena, između ostalog, više neće morati da se pišu "ošišanom latinicom", saopštio je Registar nacionalnog internet domena Srbije.

Sve promene u katastru od sada transparentne

Republički geodetski zavod uveo je novi sistem upisa nepokretnosti u katastar koji koristeći digitalne tehnologije omogućava da se uvede kontrola rada državnih funkcionera, tako da svaki upis i promena u katastru ostaje zabeležen.

Poginuo pešak na autoputu

Jedan pešak poginuo je na autoputu u smeru ka Nišu kada ga je udario automobil koji je izleteo sa kolovoza, potvrđeno je u MUP-u.

Manjak radnika problem komunalnog sektora

Mnoga komunalna preduzeća u Srbiji suočavaju se s nedostatkom radne snage, što se naročito vidi u onim koja se bave gradskim i prigradskim prevozom, zbog nedostatka vozača.

Protesti ako budžet za porodilje ostane isti

Ako Skupština Srbije ne izglasa amandman za promenu Zakona o budžetu, kojim se predlaže preraspodela sredstava kako bi buduće mame primale naknadu za porodiljsko odsustvo u visini republičkog minimalca, članice Inicijative "Mame su zakon" organizovaće proteste širom Srbije.

Neobični uslovi za zabavljače u novogodišnjoj noći u Nišu

Bend koji će Nišlije uvesti u 2019. godinu moraće da ima tri studijska albuma od kojih su dva proglašena za album godine, da je protekliih pet godina dobio bar po jedan Oskar popularnosti svake godine, da je dobitnik Zlatnog diska za najprodavaniji album godine, ali i da je više puta dobijao priznanje Zlatni melos.