Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Pre 23 godine potpisan Dejtonski sporazum

Danas se navršavaju 23 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Penzioneri traže ostavku ministra rada

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je ostavku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, kao i smenu direktorke Republičkog fonda penzionog i invalidskog osiguranja Dragane Kalinović.

Srbija nema dovoljno profesionalaca koji se bave decom

U Srbiji oko 50 odsto dece prima neku vrstu socijalnog davanja, rečeno je u Beogradu na predstavljanju "Posebnog izveštaja zaštitnika građana o stanju prava deteta" koji upozorava i na nedostatak profesionalaca koji pružaju usluge deci.

U Srbiji se formiraju "vladine nevladine organizacije"

Evropsko udruženje sudija i tužilaca za demokratiju i slobodu – MEDEL, u saopštenju je izrazilo zabrinutost zbog toga što se u Srbiji formiraju strukovna udruženja sudija i tužilaca "čije je delovanje prvenstveno usmereno na potvrđivanje ili opravdavanje ranije iznetih mišljenja i vizija vladinih zvaničnika".

BIRN: Veselinović i Radoičić vlasnici firme s Koridora 11

Zvonko Veselinović, jedan od najpoznatijih biznismena sa Kosova, više ne prikriva vlasništvo nad firmom Inkop iz Ćuprije, koja je dobijala unosne poslove na izgradnji Koridora 11, saznaje BIRN, koji dodaje da jednak udeo u toj firmi sada ima i Milan Radoičić iz Srpske liste, a manji Veselinovićev brat, Željko.