Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Građani Srbije plaćaju kazne, stranci uspešno izbegavaju

Najmanje 7.000 vozača mesečno dobije kaznu na kućnu adresu na osnovu sistema za beleženje prekoračenja srednje brzine na autoputu, ali je problem što je tri i po puta više stranaca koji izbegnu da plate, zbog čega budžet na kraju ostaje bez skoro 600.000 evra.

Prevoznici u ponedeljak blokiraju Carinski terminal Beograd

Udruženja koja okupljaju firme registrovane za međunarodni transport najavila su da će od ponedeljka kamionima blokirati Carinski terminal Beograd, nezadovoljni što razgovori sa predstavnicima Ministarstva finansija nisu dali nikakav rezultat.

Iako je presuda Luki Bojoviću nezakonita nema novog suđenja

Iako je Vrhovni kasacioni sud (VKS) utvrdio da su Specijalni i Apelacioni sud povredili zakon pravosnažnim oslobađajućim presudama u korist Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića kojima su oslobođeni od optužbi za zločinačko udruživanje, tri ubistva i dva pokušaja ubistva tokom 2004. godine, presuda nije ukinuta.

Veća taksa za RTS i RTV od 1. januara

Taksa za javni servis u naredne dve godine iznosiće 220 dinara, umesto dosadašnjih 150, a većim delom RTS i RTV će se i dalje finansirati iz budžeta Srbije.

Lekari već pet godina nemaju overene zdravstvene knjižice

Zaposleni u Domu zdravlja u Ćupriji leče građane ove opštine, a sami zbog birokratskih zavrzlama Poreske uprave i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO), nemaju overene zdravstvene knjižice, iako 145 njih redovno svakog meseca uplaćuje novac za zdravstveno osiguranje.

Ubijen muškarac u Beogradu

Predrag M. (49) ubijen je u pucnjavi koja se oko 17 časova dogodila u Kolubarskoj ulici u beogradskom naselju Dušanovac.

Trifunovićev otac podneo ostavku zbog predstave u Aleksincu

Dugogodišnji umetnički direktor aleksinačkog festivala Toma Trifunović podneo je ostavku. Ističe da je pravi razlog skidanja predstave sa repertoara to što je njegovom sinu zabranjeno da igra, jer "vređa rukovodstvo Srpske napredne stranke", pišu Južne vesti.

Uvažene primedbe advokata, ministarstvo povlači zakon

Ministarstvo pravde prihvatilo je primedbe Advokatske komore Srbije na Predlog zakona o uslugama i danas će uputiti inicijativu za povlačenje tog predloga zakona iz skupštinske procedure, saopštila je Advokatska komora Srbije.

CRTA: Što pre početi sa transparentnim izborom novog Poverenika

Više od 60 organizacija civilnog društva, medija, predstavnika poslovne, stručne i naučne zajednice pozvalo je nadležni skupštinski odbor za kulturu i informisanje da proces izbora novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti bude potpuno otvoren, transparentan i u skladu sa zakonom.