Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Šabić: Ne osnivam stranku, ali se neću odreći politike

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da po isteku mandata neće osnivati stranku, ni pokret, ali da se neće odreći politike kao građanin, jer ima pravo i dužnost da ukaže kad neko krši Ustav ili zakone.

Apel policije da se ne kupuju i ne koriste petarde

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da se tokom predstojećih praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava i da ih ne kupuju na neovlašćenim mestima poput uličnih tezgi i pijaca.

Još jedan izvođač radova na autoputu izabran bez tendera

Transparentnost Srbija (TS) danas je ukazala da Srbija u Poglavlju 5 u pregovorima sa Evropskom unijom koje je već otvoreno, a odnosi se na javne nabavke i javno–privatna partnerstva, čini suprotno onome što je dogovoreno i ugovora radove bez tendera.

Još jedan Kinez osuđen zbog nelegalne gradnje u Surčinu

Kinez Jiang Šudžong (39), koji je uhapšen u ponedeljak zbog nelegalne gradnje u Surčinu, osuđen je danas na uslovnu kaznu zatvora i novčanu globu od 300.000 dinara, na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Četiri meseca pokušava da zameni brojilo

Naizgled sasvim jednostavna zamena starog brojila novim digitalnim brojilom u teoriji traje nešto malo više od mesec dana, ali u praksi nije baš sve tako jednostavno kako se u početku čini.

Zemljište u Srbiji ugroženo zagađenjima, erozijom i klizištima

Glavni faktori degradacije zemljišta u Srbiji su lokalni izvori zagađenja, smanjenje organske materije, erozija koja pogađa 80 odsto poljoprivrednog zemljišta, kao i klizišta zastupljena na 25 do 30 odsto teritorije, saopštila je danas kancelarija UN u Srbiji povodom obeležavanja Svetskog dana zemljišta.

Načelnik policije u Čačku: Hrkalović nije preuzela komandu stanicom u Lučanima

Nаčelnik Policijske uprаve u Čаčku Drаško Dаrijević je izjavio da državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijаnа Hrkаlović nije preuzelа komаndu Policijskom stаnicom Lučаni tokom izbornog dana u toj opštini, da su policajci tada postupаli u sklаdu sа nаdležnostimа i ovlаšćenimа i "isključivo po nаlogu nаdležnih tužilаcа".