Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Sekulić: Vlada će odlučiti šta će biti sa Belim dvorom

Vlada Srbije će odlučiti na koji način će biti korišćen Beli dvor, s obzirom na to da je reč o državnoj imovini, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić, a povodom spora države i porodice Aleksandra Drugog Karađorđevića oko Belog dvora.

Presuda Dragiši Biniću 31. decembra

Viši sud u Beogradu zakazao je za 31. decembar izricanje prvostepene presude nekadašnjem generalnom direktoru fudbalskog kluba "Obilić" Dragiši Biniću i bivšem sportskom direktoru tog kluba Jovanu Dimitrijeviću povodom optužbi za zloupotrebe prilikom transfera jednog fudbalera.

Opština Lebane kupuje kamile

Odbornici Skupštine opštine Lebane usvojili su danas plan rada Turističke organizacije Lebana (TOL) za 2019. godinu, kojim se, između ostalog, predviđa kupovina dve kamile.

Princ Aleksandar: Imam dokaz da je Beli dvor platio moj deda

Princ Aleksadar Karađorđević saopštio je danas da ima neoborive dokaze da je sva imovina njegove porodice, uključujući i Beli dvor, kupljena i građena iz ličnih sredstava njegovog dede Kralja Aleksandra Prvog, te zatražio njeno hitno vraćanje.

Ljajić: Azerbejdžanci dolaze da vide naše banje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je tokom nedavne posete Azerbejdžanu razgovarao o mogućim ulaganjima te zemlje u Srbiju i najavio da se u februaru sledeće godine očekuje dolazak velikog hotelskog investitora koji će obići srpske banje.

Anketa pokazala: Građani EU uglavnom protiv proširenja

Većina građana Evopske unije protivi se proširenju Unije novim članicama u narednim godinama, dok istovremeno u zemljama kandidatima i dalje prevladava podrška članstvu u EU i uverenje da bi to bilo korisno, pokazuje najnovije istraživanje Eurobarometar koje sprovodi Evropska komisija.

Svakom četvrtom građaninu preti rizik od siromaštva

Stopa rizika od siromaštva u Srbiji je u 2017. godini iznosila 25,7 odsto, i manja je nego stopa za prethodnu godinu od 25,9 odsto koja je revidirana naviše, pokazali su danas objavljeni podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Novim korisnicima penzije isključivo na tekući račun

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da će, u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, od 1. januara 2019. godine novim korisnicima isplaćivati penzije i nakande isključivo na tekući račun.