Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Železnice traže 20 inženjera za brze pruge

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da je raspisala konkurs za prijem 20 diplomiranih inženjera u stalni radni radni odnos na neodređeno vreme, koji će biti angažovani na projektu brze pruge Beograd- Subotica- državna granica.

Zakon o poreklu imovine već mesecima u "završnoj fazi"

Zakon o poreklu imovine, čije donošenje su po nekoliko puta najavljivali predstavnici svake vlasti od 2000. godine, uključujući i aktuelnu, prema svemu sudeći neće biti uskoro donet, iako nadležni poslednjih meseci ponavljaju da se nacrt ovog zakona nalazi u "završnoj fazi".

Nijedno tužilaštvo nije ispitalo navode protiv direktora Skloništa

Nijedno tužilaštvo u Srbiji četiri godine nije ispitalo sumnju u pranje novca koju su na teret direktora Javnog preduzeća za skloništa Vladana Skadrića stavile Uprava za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija i Agencija za borbu protiv korupcije, otkrio je portal Pištaljka.

Sud u Nišu ima deset sudija, a dobio 11.000 predmeta

Predsednik Višeg suda u Nišu Zoran Krasić izjavio je danas da je taj sud, u kome radi deset sudija, dobio od početka godine 11.000 novih predmeta, tako da je svaki sudija dobio na rešavanje više od 1.000 predmeta.

Od malih boginja 202 obolelih

Od početka oktobra u Srbiji je registrovano 202 obolelih od malih boginja, a epidemija je prijavljena u Beogradu, srpskim enklavama na KiM, Kraljevu, Bujanovcu i Subotici.

Ugašen i portal Vranjske

Vlasnik portala Vranjske Vukašin Obradović objavio je jutros da je taj sajt ugašen, jer nije mogao da osigura minimalne uslove za dalje funkcionisanje i obezbeđivanje redovnih plata zaposlenima i honorarnim saradnicima.

Tomislav Nikolić kao predsednik pomilovao najviše osuđenika

Bivši predsednik Tomislav Nikolić pokazao je više milosti prema osuđenicima nego njegov prethodnik Boris Tadić, ali i naslednik Aleksandar Vučić, pa Nikolićev četvorogodišnji mandat broji 104 pomilovanja, dok je Boris Tadić tokom sedam godina potpisao 190 ovakvih odluka.