Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Više tužilaštvo obustavilo postupak protiv Siniše Malog

Nakon godinu dana proveravanja nalaza izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije o gradonačelniku Beograda Siniši Malom, Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema dokaza da je Mali počinio krivično delo iz njihove nadležnosti.

Nebojša Krstić "predlaže" šamare za građane koji protestuju

Nebojša Krstić, novoizabrani član Upravnog odbora Radio televizije Srbije, na svom zvaničnom Tviter nalogu danas je, komentarišući vest sa protesta Vojnog i Policijskog sindikata, rekao "da se vrati Tito na pet minuta, da policija išamara dokoličare i nauči ih redu".

Apelacioni sud odbacio optužnicu za zločin u Štrpcima

Apelacioni sud u Beogradu odbacio je optužnicu tužilaštva za ratne zločine iz aprila ove godine protiv pet bivših pripadnika Vojske Republike Srpske zbog mučenja i ubistava 20 putnika iz voza u Štrpcima 1993. pa je njihovo krivično gonjenje privremeno stopirano.

Požarevac preuzima "Bambi park"

Grad Požarevac će preuzeti deo "Bambi parka" kod hale sportova, na površini od dva hektara koji se nalazi u posedu konditorskog koncerna.

Putin: Srbija nije u jednostavnom položaju

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da u datim međunarodnim okolnostima Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod prevazići probleme.

"Država servilna prema multinacionalnim korporacijama"

Dostojanstven rad u Srbiji ugrožava i država koja je servilna prema multinacionalnim korporacijama, medju kojima je i Fijat Krajsler u Kragujevcu, za koje kao da ne važi domaće zakonodavstvo, rekao je predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković.

Uhapšen lopov, osumnjičen za 17 razbojništava

Policija je odredila zadržavanje do 48 sati M.M. (34) zbog sumnje da je uz pretnju nožem ukrao oko 27.000 dinara iz jedne prodavnice na Novom Beogradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pismo Evropskoj komisiji sledeće nedelje

Pismo Evropskoj komisiji, u vezi sa njenim stavom da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, još nije upućeno, izjavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović i dodala da je u tim koji ga piše uključeno više ministara, a predaće ga predsednica vlade Ana Brnabić sledeće nedelje prilikom boravka u Briselu.

Svaki šesti lekar fizički napadnut

Skoro 90 odsto lekara na radnom mestu doživi verbalno nasilje, a 17 odsto doktora fizički napad, pokazuju preliminarni podaci istraživanja Lekarske komore Srbije.