Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Protest u Tutinu zbog ubistva mladića

Na protestnom skupu u Tutinu danas je zatraženo hitno rasvetljavanje ubistva Fahrudina Skarepa, smenjivanje načelnika Policijske stanice u Tutinu i komandira Saše Savića.

Besplatne vakcine za decu tek od marta 2018. godine

Iako je iz Ministarstva zdravlja ranije najavljivano da će vakcine protiv bakterije streptokoke pneumonije, "prevenar 13", od 1. oktobra biti obavezne i besplatne za svu decu u Srbiji, to se, za sada, nije dogodilo.

Da li se u Železari sprovodi "mehanizam kontrole bolovanja"?

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora u Ministarstvu za rad i u Ministarstvu zdravlja povodom informacije da je sa investitorom iz Kine dogovaran mehanizam kontrole bolovanja u Železari u Smederevu.

Suđenje Miškovićima za utaju poreza kreće 30. oktobra

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za poresku utaju, ponovo spoji u jedinstveni postupak i zakazao im početak ponovljenog suđenja za 30. oktobar.

Počelo potpisivanje Proglasa o slobodi medija

Novinari, predstavnici medija, organizacija civilnog društva i gradjani okupili su se sinoć u Beogradu u organizaciji Grupe za slobodu medija i potpisali zajednički "Proglas o slobodi medija" koji sadrži osnove načina na koji žele da se bore za slobodu medija.

RHMZ: Od danas obilne padavine širom Srbije

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje za područje Srbije na obilne padavine koje će trajati do ponedeljka, 9. oktobra, dok se na višim planinama očekuje formiranje snežnog pokrivača.

Danas proglašenje početka borbe za slobodne medije

Grupa za slobodu medija saopštila je da će večeras u Beogradu organizovati zajedničko okupljanje svih novinara, medija, organizacija civilnog društva i građana spremnih da se bore za slobodu medija u Srbiji.