Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Svaki četvrti turista bez zdravstvenog osiguranja

Slučaj porodice Davidović, čija su tri člana teško povređena prilikom eksplozije plinske boce na letovanju u Grčkoj, trebalo bi da bude ozbiljno upozorenje koliko je važno pre polaska na put pribaviti zdravstveno osiguranje.

Brnabić: Da se mladi usavršavaju u inostranstvu, ali i vrate u Srbiju

Mladi i obrazovani ljudi su jedan od najvažnijih resursa koje Srbija poseduje i prioritet vlade je da ulaže u njih i obezbedi što bolje uslove i resurse za njihovo usavršavanje, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić u pismu povodom proslave 20 godina postojanja Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI).

Isplata starih vlasnika kreće od 2018.

Agencija za restituciju će najkasnije tokom septembra predložiti Vladi Srbije koeficijent po kome bi se obračunavala vrednost imovine oduzete posle Drugog svetskog rata, koju nije moguće vratiti u naturi, izjavio je direktor te agencije Strahinja Sekulić.

Sud po tužbi Južnih vesti poništio odluku Tasovca

Upravni sud poništio je prošlogodišnju odluku tadašnjeg ministra za kulturu i informisanja Ivana Tasovca da portalu Južne vesti iz Niša dodeli milion dinara - iznos manji od traženog, ali i manji od iznosa koji je predložila konkursna komisija, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kamere u toaletima Klinike za psihijatriju

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić apelovao je na ministra zdravlja Zlatibora Lončara da se preduzmu mere kojim bi se obezbedilo da se video nadzor u psihijatrijskim ustanovama uspostavlja na zakonit način i u skladu sa stvarnom svrhom.

Ljajić: Ko smatra da je oštećen hrvatskim merama, neka se žali sudu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da privrednici koji smatraju da su oštećeni tokom nedavnog "graničnog spora" kada je Hrvatska povećala cene inspekcijske kontrole i proširila spisak poljoprivrednih proizvoda koji prolaze kontrolu prilikom ulaska u tu zemlju, imaju pravo i mogu da se žale redovnim sudovima.

Inspektori traže 20 odsto veću platu

Mreža inspektora Srbije uputila je zahtev Vladi Srbije i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za povećanje plata do 20 odsto za inspektore na terenu.