Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Šarčević: Radimo na sistemu uvođenja tableta u školama

Ministri prosvete i trgovine Mladen Šarčević i Rasim Ljajić potpisali su Protokol o realizaciji projekta za unapređenje školske informaciono-komunikacione infrastrukture koji, između ostalog, podrazumeva izgradnju bežične lokalne računarske mreže u školama.

Uskoro redovna aviolinija Beograd - Nju Delhi?

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da vlada pregovara o uvođenju redovne aviolinije između Beograda i indijske prestonice Nju Delhija, prenosi eKapija pisanje brokerske kuće Wisebroker.

Usvojena Strategija prevencije trgovine ljudima u Srbiji

Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava za period od 2017. do 2022. godine, koja daje adekvatniji i efikasniji odgovor države i društva na problem trgovine ljudima.

Naredne sedmice u Slovačkoj razgovori o Goši

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će, u slučaju rešavanja problema u Goši, naredne sedmice biti održan razgovor sa poslovodstvom te kompanije u Slovačkoj kojem će, pored radnika, prisustvovati i predstavnici Ministarstva privrede.

Stručnjaci: Usporite sa povećanjem brzine na autoputevima

Predlog da se ograničenje brzine na autoputu poveća na 130 kilometara na sat stručnjaci vide kao temu o kojoj treba ozbiljno razmisliti, s obzirom da, kako navode, svako povećanje prosečne brzine od makar 10 kilometara na sat povećava broj nezgoda, ali i stradalih za tri odsto.