Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Goša ponovo radi

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke jutros su obnovili proizvodnju, koja je zbog štrajka bila u prekidu skoro pola godine.

Mlađi imaju manje poverenja u policiju

Građani Srbije najviše veruju obrazovnim institucijama, policiji i sistemu zdravstvene zaštite, a ove godine je 56 odsto građana izrazilo poverenje u policiju što je do sada najviši iskazani stepen poverenja, navodi se u rezultatima istraživanja javnog mnjenja "Stavovi građana o policiji" koje je sproveo Beogradski centar za bezbednosnu politiku.

U niškoj fabrici toaleti za radnike ostaju pod ključem

Uprkos tome što su se radnici fabrike "Olimpias" u Nišu žalili da moraju da trpe u slučaju nužde, jer su toaleti zaključani, Federiko Sartor iz ove kompanije kaže da iz "logističkih razloga" nije moguće da se toaleti odvoje od svlačionica i da će zbog toga i ubuduće ostati zaključani, izuzev u vreme pauze.

Junker najavio strategiju mogućeg ulaska Srbije u EU 2025. godine

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker uputio je Pismo o namerama predsedniku Evropskog parlamenta i predsedavajućem Saveta EU o strategiji širenja EU u kojem je najavio da Komisija planira da do kraja naredne godine izradi Strategiju za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU sa perspektivom pristupanja 2025. godine.

Radnici Goše prekinuli štrajk

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke prekinuli su petomesečni štrajk, jer su postigli dogovor sa kupcima, za koje će raditi u narednom periodu, o isplati prve tranše za zaposlene u visini od 30.000 dinara.

Iz budžeta za tvitove Marka Đurića skoro milion dinara

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uprkos zvaničnoj politici Vlade Srbije o uštedama u javnom sektoru, sklopila je ugovor sa marketinškom agencijom "Blumen group" u iznosu od 948.000 dinara za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama".