Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Izrečene prve kazne zbog nevakcinisanja dece

Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu, a prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10 opomena.

Na oslobađanje od TV takse čeka se i po godinu dana

Gotovo polovina vlasnika vikendica, kuća na selu ili objekata u kojima ne troše struju i ne koriste televizor, ili je reč o socijalno ugroženim porodicama, ni posle godinu i osam meseci od uvođenja TV takse nisu uspeli da se oslobode njenog plaćanja.

Milion građana Srbije letuje u inostranstvu

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić kaže da će oko milion građana Srbije ove godine letovati u inostranstvu, od toga najviše u Grčkoj, a zatim slede Crna Gora i Turska.

Sloga: Treba lustrirati sindikate

Predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga Željko Veselinović ocenio je da je Srbiji potrebna lustracija sindikata jer su mnogi, kako kaže, samo produžena ruka vlasti.

Hagu više ni papire ne izručujemo

Viši sud u Beogradu duže od dva meseca nije odgovorio na zahtev Haškog tribunala da im se dostave transkripti saslušanja troje članova Srpske radikalne stranke koje Tribunal potražuje.

Izvršitelj naplatio 396.000 dinara za pola sata rada

Jeleni Perović i njenom bratu Dušanu Miladinoviću iz Niša, javni izvršitelj Nebojša Spasojević naplatio je 396.240 dinara za polučasovni rad na licitaciji na kojoj su, kao naslednici vlasnika, morali da otkupe deo nacionalizovanog lokala.