Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Poverenik naredio nadzor u ministarstvima odbrane i policije zbog objavljivanja podataka

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić naredio je danas pokretanje postupka nadzora nad sprovodjenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog toga što su u skupštinskoj debati korišćeni podaci o ličnosti nekih poslanika iz službene dokumentacije tih ministarstava.

CINS: Privatnost građana godinama na izvolite

Služba poverenika za zaštitu podataka o ličnosti je od januara 2009. do 15. juna 2017. godine sudovima širom Srbije podnela 159 prekršajnih prijava zbog neodgovornog ponašanja prema ličnim podacima građana, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije.

Na gradilištima 181 radnik bez ugovora o radu

Inspekcija rada objavila je danas da je kontrolom 247 gradilišta u Srbiji od 1.134 zatečenih radnika, 181 radio bez ugovora o radu i prijave na socijalno osiguranje, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Štrajkuje 90 odsto radnika u Fijatu

U fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija nastavljen je generalni štrajk radnika u proizvodnji koji je počeo juče sa zahtevima da se poveća zarada, uvede bolja organizacija rada i smanji preopterećenost zaposlenih, isplati bonus efikasnosti za 2016. godinu i plate troškovi prevoza za zaposlene koji su angažovani van standarnog radnog vremena.